32 Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις Συνέντευξης σε Ταμπλό

Οι επιτυχημένες επιχειρήσεις προβλέπουν, λαμβάνουν αποφάσεις και αναπτύσσουν στρατηγικές βασισμένες σε δεδομένα. Το Tableau είναι ένα εργαλείο που βασίζεται σε δεδομένα και χρησιμοποιείται για την ερμηνεία δεδομένων.

Πίνακας περιεχομένων

Η σημασία του Tableau ως εργαλείου BI και οπτικοποίησης

Μία από τις πιο δημοφιλείς λύσεις επιχειρηματικής ευφυΐας (BI) και οπτικοποίησης που είναι διαθέσιμες σήμερα είναι το Tableau. Δίνει στους χρήστες την επιλογή να οπτικοποιούν δεδομένα με διάφορους τρόπους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακαλύψουν μοτίβα και τάσεις.

Μπορεί να εφαρμοστεί για τη συλλογή δεδομένων, την ανάλυσή τους και την εξαγωγή συμπερασμάτων. Είναι προσαρμόσιμο και εφαρμόσιμο σε πολλούς διαφορετικούς τομείς για πιο σύνθετες αναλύσεις.

Επιτρέπει στους χρήστες να παράγουν και να διανέμουν διαδραστικούς χάρτες και πίνακες εργαλείων για να κατανοήσουν καλύτερα τα δεδομένα τους. Οι προγραμματιστές και οι διαχειριστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Tableau για να δημιουργήσουν εις βάθος αναφορές και οπτικές αναπαραστάσεις δεδομένων.

Το Tableau είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τόσο οι μικρές όσο και οι μεγάλες επιχειρήσεις. Λόγω της ευρείας χρήσης του, έχει πολλές δυνατότητες χρήσης σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του μάρκετινγκ, των οικονομικών και των ανθρώπινων πόρων.

Τις περισσότερες φορές γίνονται ερωτήσεις συνέντευξης Tableau και οι απαντήσεις τους.

Τι είναι η οπτικοποίηση δεδομένων;

Απάντηση: Οπτικοποίηση δεδομένων είναι η παρουσίαση δεδομένων σε γραφική ή εικονογραφική μορφή. Συχνά χρησιμοποιείται για την εξερεύνηση και την κατανόηση δεδομένων, την εύρεση προτύπων και σχέσεων και την επικοινωνία ευρημάτων. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την οπτικοποίηση δεδομένων για να αναπαραστήσουν πολλούς τύπους δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των αριθμητικών, κατηγορικών και χρονικών δεδομένων.

Τι είναι το Tableau;

Απάντηση: Το Tableau είναι ένα ισχυρό εργαλείο οπτικοποίησης. Μπορεί να οπτικοποιήσει δεδομένα σε οποιαδήποτε μορφή, συμπεριλαμβανομένων αναφορών, γραφημάτων, χαρτών και οπτικοποιήσεων δεδομένων. Το Tableau μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατανόηση των τάσεων και τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων. Χρησιμοποιείται παγκοσμίως από εμπειρογνώμονες επιχειρήσεων και αναλυτές δεδομένων για να κάνουν κρίσεις βάσει δεδομένων.

Ποιοι τύποι δεδομένων υποστηρίζονται στο Tableau;

Απάντηση: Στο Tableau μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρκετοί τύποι δεδομένων, καθιστώντας την ανάλυση και την οπτικοποίηση δεδομένων πολύ πιο εύκολη. Αυτοί οι τύποι δεδομένων περιλαμβάνουν κείμενο, αριθμούς, ημερομηνίες, ώρες, δυαδικές τιμές, συμπλέγματα και χάρτες.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης του Tableau;

Απάντηση: Το Tableau προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων, όπως π.χ

  • Διαδραστική οπτικοποίηση δεδομένων
  • Ευκολία υλοποίησης
  • Χειρίζεται εύκολα μεγάλους όγκους δεδομένων
  • Υποστήριξη για κινητά και ανταποκρινόμενος πίνακας ελέγχου
  • Υψηλή απόδοση
  • Ερμηνεία γεωδεδομένων
  • Συνδυάζει γραφήματα
  • Ευκαμψία
  • Δυνατότητα χρήσης άλλων γλωσσών δέσμης ενεργειών
  Πώς να ενημερώσετε όλες τις εφαρμογές Mac σας

Ποια είναι τα διαφορετικά Προϊόντα Tableau και ποια είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του Tableau;

Απάντηση: Η πιο πρόσφατη έκδοση του Tableau είναι η 2022.2

Το Tableau προσφέρει πέντε κύρια προϊόντα:

  • Επιφάνεια εργασίας
  • Σύννεφο
  • Υπηρέτης
  • Προετοιμασία Δεδομένων
  • Διαχείριση δεδομένων

Επιπλέον προϊόντα είναι:

  • CRM
  • Ενσωματωμένο Analytics
  • Δημόσιο
  • Κινητό
  • Αναγνώστης
  • Γέφυρα

Τι είναι μια παράμετρος στο Tableau;

Απάντηση: Στο Tableau, οι παράμετροι χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της συμπεριφοράς των φύλλων εργασίας και των αναφορών. Οι παράμετροι Tableau μπορούν να καθοριστούν με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των ενσωματωμένων πλαισίων παραμέτρων, των πεδίων κειμένου και των πεδίων υπολογισμού του Tableau. Το Tableau υποστηρίζει επίσης εξωτερικές αναφορές σε παραμέτρους από άλλες πηγές.

Πείτε μου διαφορετικούς τρόπους χρήσης παραμέτρων στο Tableau

Απάντηση: Οι παράμετροι Tableau είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να εφαρμοστεί με πολλούς τρόπους για να παραχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Χρησιμοποιώντας αυτά, μπορείτε να καθορίσετε πώς θα εμφανίζονται τα δεδομένα, να φιλτράρετε και να ταξινομήσετε τα δεδομένα και να εξατομικεύσετε τις οπτικοποιήσεις δεδομένων.

Με άλλα λόγια, υπάρχουν τέσσερις τυπικές χρήσεις των παραμέτρων. Μεταξύ αυτών είναι τα φίλτρα, οι κάδοι, οι γραμμές αναφοράς και τα υπολογιστικά πεδία.

Ποιοι είναι οι συνεχείς και διακριτοί τύποι πεδίων;

Απάντηση: Στο Tableau, τα πεδία μπορεί να είναι είτε συνεχή είτε διακριτά. Τα συνεχή πεδία είναι ποσοτικές τιμές που μπορούν να προστεθούν, να αφαιρεθούν και να υπολογιστούν κατά μέσο όρο. Παραδείγματα συνεχών δεδομένων περιλαμβάνουν τις πωλήσεις, τα κέρδη και την ποσότητα.

Τα διακριτά πεδία είναι ποσοτικές τιμές που μπορούν να μετρηθούν αλλά δεν μπορούν να προστεθούν, να αφαιρεθούν ή να υπολογιστούν κατά μέσο όρο.

Τι είναι ο διακομιστής Tableau;

Απάντηση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον διακομιστή Tableau για να φιλοξενήσετε και να διαχειριστείτε βιβλία εργασίας, αναφορές, πίνακες εργαλείων και πηγές δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί με το Tableau Desktop.

Ο διακομιστής Tableau μπορεί να εγκατασταθεί σε διακομιστή Windows ή Linux. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στον διακομιστή Tableau μέσω ενός προγράμματος περιήγησης για να δημιουργήσουν νέους χώρους εργασίας, να δημοσιεύσουν αναφορές και πίνακες εργαλείων και να τους μοιραστούν με άλλους χρήστες.

Απάντηση: Τα αποσπάσματα δεδομένων είναι αποθηκευμένα υποσύνολα δεδομένων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την απόδοση ή να επωφεληθείτε από τις λειτουργίες Tableau που δεν υποστηρίζονται ή δεν είναι διαθέσιμες στα αρχικά δεδομένα σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρα και άλλους περιορισμούς για να μειώσετε τη συνολική ποσότητα δεδομένων όταν δημιουργείτε ένα απόσπασμα των δεδομένων σας.

Τι είναι ένας πίνακας εργαλείων ταμπλό;

Απάντηση: Οι πίνακες εργαλείων Tableau είναι μια φανταστική μέθοδος για την παρουσίαση πολύπλοκων συνόλων δεδομένων με απλό τρόπο κατανοητό. Τα Tableau Dashboards μπορούν να προσφέρουν insights που διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να κερδίσουμε από τα ανεπεξέργαστα δεδομένα συνδυάζοντας γραφήματα, γραφήματα και πίνακες.

Οι χρήστες μπορούν γρήγορα να δημιουργήσουν και να μοιράζονται δυναμικές αναπαραστάσεις δεδομένων χρησιμοποιώντας έναν πίνακα ελέγχου για οπτικοποίηση δεδομένων.

Αναφέρετε τα στοιχεία της Αρχιτεκτονικής Tableau

Απάντηση: Κατά κύριο λόγο, υπάρχουν πέντε στοιχεία στην Αρχιτεκτονική Tableau

1. Διακομιστής δεδομένων: Το κύριο συστατικό του Tableau Architecture

2. Εφαρμογή σύνδεσης δεδομένων: Λειτουργεί ως διεπαφή μεταξύ των πηγών δεδομένων και των διακομιστών δεδομένων

3. Στοιχεία: Application Server, VizQL Server, Data Server

4. Gateway: Χειρίζεται διαδικασίες όπως Επανεγγραφή URL, Load Balancer κ.λπ

5. Πελάτες: Tableau Desktop, εφαρμογές για κινητά, πρόγραμμα περιήγησης ιστού

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ δημοσιευμένων δεδομένων και ενσωματωμένων πηγών δεδομένων στο Tableau;

Απάντηση: Το Tableau υποστηρίζει δημόσιες και ενσωματωμένες πηγές δεδομένων. Ενώ οι ενσωματωμένες πηγές δεδομένων αποθηκεύονται σε ένα βιβλίο εργασίας, οι δημοσιευμένες πηγές δεδομένων αποθηκεύονται στον διακομιστή Tableau ή στο Tableau Online.

Οι δημοσιευμένες πηγές δεδομένων μπορούν να συνδεθούν με διάφορους χρήστες, ενώ οι ενσωματωμένες πηγές δεδομένων μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από το άτομο που τις παρήγαγε. Οι ενσωματωμένες πηγές δεδομένων απαιτούν ξεχωριστό πρόγραμμα ανανέωσης, ενώ οι δημοσιευμένες πηγές δεδομένων απαιτούν ένα ενιαίο πρόγραμμα ανανέωσης.

Τι είναι το Tableau Reader;

Απάντηση: Το Tableau Reader είναι ένα λογισμικό οπτικοποίησης και ανάλυσης δεδομένων που βοηθά τους χρήστες να εξερευνήσουν, να κατανοήσουν και να ενεργήσουν με βάση τα δεδομένα. Έχει σχεδιαστεί για να είναι εύκολο στη χρήση, ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας.

Το Tableau Reader παρέχει διάφορα εργαλεία εξερεύνησης, ανάλυσης και παρουσίασης δεδομένων, καθιστώντας το ένα ισχυρό εργαλείο για επιστήμονες δεδομένων, επιχειρηματικούς αναλυτές και επαγγελματίες της πληροφορίας.

  Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον ελεύθερο χρόνο στο σπίτι

Τι είναι τα φίλτρα; Πόσοι τύποι φίλτρων υπάρχουν στο Tableau;

Απάντηση: Η πράξη του φιλτραρίσματος περιλαμβάνει τη διαγραφή μιας συγκεκριμένης τιμής ή εύρους τιμών από ένα σύνολο αποτελεσμάτων. Η συνάρτηση φιλτραρίσματος Tableau υποστηρίζει απλά σενάρια τιμών πεδίου και σύνθετους υπολογισμούς ή φίλτρα με βάση το περιβάλλον.

Τύποι φίλτρων: Εξαγωγή φίλτρων, φίλτρα προέλευσης δεδομένων, φίλτρα περιβάλλοντος, φίλτρα διαστάσεων και φίλτρα μέτρησης.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι συνδέσεων στο Tableau;

Απάντηση: Το Tableau υποστηρίζει τέσσερις τύπους συνδέσεων: Inner Join, Left Join, Right Join και Full Outer Join. Μπορεί να συνδέσει έως και 32 πίνακες σε μία μόνο πηγή δεδομένων.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Joining και Blending;

Απάντηση: Η ένωση και η ανάμειξη δεδομένων σε έναν πίνακα αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης των δεδομένων στην ανάλυσή σας.

Η ένωση δεδομένων σημαίνει την προσθήκη των δεδομένων μαζί ενώ η ανάμειξη σημαίνει τη λήψη των δεδομένων από έναν πίνακα και τον συνδυασμό τους με δεδομένα από έναν άλλο πίνακα.

Η σύνδεση είναι η προεπιλεγμένη ενέργεια όταν συνδέετε δεδομένα στο Tableau, αλλά η ανάμειξη μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική εάν θέλετε να αλλάξετε τα δεδομένα πριν τα αναλύσετε.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός Heatmap και ενός TreeMap;

Απάντηση: Οι χάρτες θερμότητας και οι χάρτες δέντρων είναι και οι δύο απεικονίσεις στο Tableau που χρησιμοποιούνται για τη σύγκριση δεδομένων. Οι χάρτες θερμότητας χρησιμοποιούν χρώμα για να δείξουν πώς συνδέονται τα σημεία δεδομένων, ενώ οι TreeMaps χρησιμοποιούν μέγεθος και χρώμα για να δείξουν πώς συσχετίζονται τα σημεία δεδομένων.

Οι χάρτες θερμότητας χρησιμοποιούνται καλύτερα όταν έχετε πολλά σημεία δεδομένων και θέλετε να βρείτε μοτίβα. Οι TreeMaps χρησιμοποιούνται καλύτερα όταν έχετε μικρότερο αριθμό σημείων δεδομένων και θέλετε να εμφανίσετε την ιεραρχία δεδομένων.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των γραφημάτων κοινόχρηστου άξονα, των γραφημάτων συνδυασμένων αξόνων και των γραφημάτων διπλού άξονα;

Απάντηση: Κατά τη δημιουργία οπτικοποιήσεων στο Tableau, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι γραφημάτων για να διαλέξετε: το γράφημα κοινόχρηστου άξονα, το γράφημα συνδυασμένων αξόνων και το γράφημα δύο αξόνων. Διαφέρουν ως προς τον τρόπο εμφάνισης των δεδομένων και τη σύνδεση των αξόνων.

Ένα γράφημα κοινόχρηστου άξονα, γνωστό και ως γράφημα απλού, είναι ένας τύπος γραφήματος που χρησιμοποιείται για την εμφάνιση σχέσεων μεταξύ δύο διαστάσεων. Είναι απλό στη δημιουργία και εύκολο στην κατανόηση

Ένα γράφημα συνδυασμένων αξόνων συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός γραφήματος ράβδων και γραμμών. Εμφανίζει δεδομένα σε δύο άξονες και τη σχέση μεταξύ των στοιχείων στους άξονες.

Τα γραφήματα διπλού άξονα δείχνουν τη σχέση μεταξύ δύο συνόλων δεδομένων.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των επεκτάσεων αρχείων twb και twbx;

Απάντηση: Τα μεταδεδομένα για ένα βιβλίο εργασίας Tableau αποθηκεύονται σε ένα αρχείο XML γνωστό ως βιβλίο εργασίας Tableau (.twb). Περιλαμβάνει τα φύλλα εργασίας, τις πληροφορίες σύνδεσης της πηγής δεδομένων και τη διάταξη και τη μορφή του βιβλίου εργασίας.

Ένα συσκευασμένο αρχείο που ονομάζεται βιβλίο εργασίας με πακέτο (.twbx) περιέχει το βιβλίο εργασίας XML και τυχόν εξωτερικά αρχεία που απαιτούνται για την υποστήριξη των πηγών δεδομένων του.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι συναρτήσεων που χρησιμοποιούνται γενικά στο Tableau;

Απάντηση: Το Tableau προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία λειτουργιών για χρήση σε υπολογισμούς Tableau.

  • Αριθμητικές συναρτήσεις
  • Λειτουργίες συμβολοσειράς
  • Λειτουργίες ημερομηνίας
  • Λογικές Συναρτήσεις
  • Συγκεντρωτικές Συναρτήσεις
  • Λειτουργίες χρήστη
  • Υπολογισμοί πίνακα
  • Χωρικές Λειτουργίες
  • Πρόσθετες Λειτουργίες

Ποια είναι η ιστορία στο Tableau;

Απάντηση: Μια ιστορία είναι μια σειρά από γραφικά που λειτουργούν ως ένα για να μεταφέρει πληροφορίες. Οι ιστορίες μπορούν να υποστηρίξουν ιδέες διευκρινίζοντας πώς σχετίζονται τα γεγονότα μεταξύ τους και πώς οι αποφάσεις επηρεάζουν τα αποτελέσματα.

Εξηγήστε τους διαφορετικούς τύπους σύνδεσης στο Tableau.

Απάντηση: Το Tableau μπορεί να συνδεθεί με όλες τις δημοφιλείς πηγές δεδομένων που χρησιμοποιούνται ευρέως, όπως:

  • Αρχεία κειμένου: MS Excel, PDF, JSON, Access,
  • Βάσεις δεδομένων: Tableau server, MySQL, DB2, Oracle, SQL Server, PostgreSQL, Redshift
  • Cloud: Microsoft Azure, Google BigQuery, Salesforce
  • Άλλες πηγές που χρησιμοποιούν ODBC
  • Σύνδεση σε ιστότοπους μέσω σύνδεσης δεδομένων web

Ακολουθούν περισσότεροι τύποι σύνδεσης δεδομένων που υποστηρίζει το Tableau.

Πίστωση εικόνας: theinformationlab.co.uk

Τι είναι το ράφι σελίδας;

Απάντηση: Στο Tableau, ένα ράφι σελίδας είναι ένα εργαλείο για την οργάνωση δεδομένων. Είναι σαν φάκελοι σε ένα σύστημα αρχείων και μπορείτε να τους ομαδοποιήσετε ανά θέμα ή ημερομηνία. Είναι ιδανικά για την τακτοποίηση πολύπλοκων δεδομένων.

  Τι κάνουν τα μεγάλα δεδομένα στο ψηφιακό μάρκετινγκ;

Μπορεί επίσης να οριστεί ως – Για να κατανοήσετε σωστά πώς ένα συγκεκριμένο πεδίο επηρεάζει τα άλλα δεδομένα σε μια προβολή, ένα ράφι σελίδας σάς δίνει τη δυνατότητα να διαιρέσετε μια προβολή σε πολλές σελίδες.

Τι είναι η συνάρτηση RANK στο Tableau;

Απάντηση: Η συνάρτηση RANK του Tableau είναι μια χρήσιμη λειτουργία που σας επιτρέπει να παραγγείλετε τους αριθμούς σε ένα σύνολο δεδομένων. Αυτή η συνάρτηση χρησιμοποιείται για την ταξινόμηση των τιμών σε μια συλλογή δεδομένων μεταξύ τους ή για τον προσδιορισμό των άνω ή κάτω τιμών σε ένα σύνολο δεδομένων.

Με άλλα λόγια, η συνάρτηση Rank, όπως υποδηλώνει το όνομα, χρησιμοποιείται για να δώσει την κατάταξη σε οποιοδήποτε μέτρο (που σχετίζεται με τον αριθμό) που περιλαμβάνεται στο σύνολο δεδομένων. Για παράδειγμα, η υψηλότερη τιμή κατατάσσεται υψηλότερη και η χαμηλότερη κατατάσσεται χαμηλότερη.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ INDEX και RANK στο Tableau;

Απάντηση: Το Tableau παρέχει δύο μεθόδους για την ταξινόμηση των δεδομένων σας: INDEX και RANK.

Το INDEX ταξινομεί τα δεδομένα κατά μια αριθμητική τιμή, ενώ το RANK ταξινομεί τα δεδομένα ανά κατάταξη.

Το INDEX ασχολείται κυρίως με τη φυσική θέση της εγγραφής και οι στοιχειώδεις αριθμοί εκχωρούνται με βάση τη φυσική σειρά των εγγραφών.

Για παράδειγμα:

ExpenseIndex20001600027000310004

Το RANK αφορά κυρίως την τιμή της εγγραφής, που σημαίνει ότι οι εγγραφές με υψηλότερες τιμές κατατάσσονται υψηλότερα και οι εγγραφές με χαμηλότερες τιμές κατατάσσονται χαμηλότερα.

Για παράδειγμα:

ExpenseRank20003600027000110004

Ποιοι είναι ορισμένοι περιορισμοί του Tableau;

Απάντηση: Οι ακόλουθοι είναι οι περιορισμοί του Tableau:

  • Το Tableau μπορεί να λειτουργήσει μόνο με καθαρισμένα δεδομένα και εστιάζει κυρίως στην οπτικοποίηση.
  • Δεν διαθέτει δυνατότητες μοντελοποίησης δεδομένων και λεξικών δεδομένων για τους αναλυτές δεδομένων.
  • Κατά την ανάπτυξη λογικής δεδομένων και πινάκων εργαλείων, υπάρχει έλλειψη ελέγχου εκδόσεων και συνεργασίας.
  • Το Tableau δεν προσφέρει την επιλογή χρήσης του προγραμματισμού για την αυτόματη ανανέωση των αναφορών.
  • Οι προγραμματιστές πρέπει να παράγουν νέα οπτικά στοιχεία αντί να τα εισάγουν.
  • Υποστηρίζει μόνο έναν πίνακα 16 στηλών με περιορισμένη μορφοποίηση
  • Οι παράμετροι δεν μπορούν να ενημερωθούν αυτόματα. απαιτείται χειροκίνητη ενέργεια.
  • Οι πίνακες εργαλείων δεν ανταποκρίνονται, επομένως ο προγραμματιστής πρέπει να σχεδιάσει έναν ξεχωριστό πίνακα εργαλείων για κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές.
  • Η κλιμάκωση αυτού του προϊόντος σε μια μεγάλη εταιρεία είναι πολύ ακριβή. Σε σύγκριση με τα εργαλεία BI που είναι πιο προσιτά και ολοκληρωμένα.

Απάντηση: Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το Tableau έχει μια πολύ πιο φιλική προς το χρήστη και διαισθητική διεπαφή από άλλα συστήματα επιχειρηματικής ευφυΐας. Σε αντίθεση με άλλα προγράμματα που μπορεί να απαιτούν ορισμένες τεχνικές γνώσεις και κατανόηση, οποιοσδήποτε με βασική γνώση των υπολογιστών μπορεί να μάθει και να χρησιμοποιήσει το Tableau.

Έχει επίσης μια πιο απίστευτη επιλογή εργαλείων που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν πιο σύνθετες απεικονίσεις. Είναι επίσης αισθητά πιο ευέλικτο και προσαρμόσιμο από τους ανταγωνιστές του, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν απίστευτα μοναδικές και προσαρμοσμένες αναπαραστάσεις.

Η έμφαση δίνεται κυρίως στην οπτική ανάλυση παρά στη χειραγώγηση δεδομένων. Ως εκ τούτου, οι προγραμματιστές μπορούν να έχουν γρήγορη πρόσβαση και να κατανοούν τεράστιο όγκο δεδομένων.

Πώς μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την απόδοση ενός πίνακα ελέγχου;

Απάντηση: Οι πίνακες εργαλείων Tableau έχουν σχεδιαστεί για να παρουσιάζουν δεδομένα σε μορφή που είναι απλή στην κατανόηση. Οι προγραμματιστές μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση ενός πίνακα εργαλείων για να διασφαλίσουν ότι τα δεδομένα εμφανίζονται με ακρίβεια και έγκαιρα.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να βελτιστοποιήσετε την απόδοση ενός ταμπλό.

  • Χρήση κατάλληλων μεθόδων διαχείρισης δεδομένων, όπως βελτιστοποίηση αποσπασμάτων και ελαχιστοποίηση του αριθμού πεδίων και εγγραφών.
  • Αντί να βλέπετε τα πάντα σε μία προβολή, ομαδοποιήστε τις σχετικές προβολές και συνδέστε τις με φίλτρα ενεργειών.
  • Αποφύγετε τη χρήση πάρα πολλών φίλτρων γιατί αυτό θα κάνει το ερώτημά σας πιο περίπλοκο και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την παραγωγή αποτελεσμάτων.
  • Χρησιμοποιήστε τη βελτιστοποίηση ερωτημάτων στο Tableau.
  • Για να μειώσετε την επιβάρυνση στο Tableau, μειώστε τον αριθμό των ένθετων υπολογισμών και πραγματοποιήστε υπολογισμούς όπου είναι δυνατόν στη βάση δεδομένων.
  • Περιορίστε τα επιπλέον φύλλα εργασίας, απαλλαγείτε από τα αχρησιμοποίητα φύλλα εργασίας κ.λπ.
  • Μειώστε τον αριθμό των μιγμάτων και ελαχιστοποιήστε τους ενωμένους πίνακες.

Τι είναι η Γρήγορη ταξινόμηση στο Tableau;

Απάντηση: Η γρήγορη ταξινόμηση σε πίνακα είναι μια μέθοδος που σας βοηθά να αναδιατάξετε τη σειρά των δεδομένων στο φύλλο εργασίας σας. Η Γρήγορη ταξινόμηση είναι μια ενσωματωμένη δυνατότητα του Tableau που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ταξινομήσετε τα δεδομένα σας σε αύξουσα ή φθίνουσα σειρά.

Για να χρησιμοποιήσετε τη Γρήγορη ταξινόμηση, επιλέξτε τα δεδομένα που θέλετε να ταξινομήσετε και κάντε κλικ στο κουμπί ταξινόμησης στη γραμμή εργαλείων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Alt + Shift + S για να ταξινομήσετε τα δεδομένα σας.

Τι είναι ένα φύλλο εργασίας Tableau;

Απάντηση: Ένα φύλλο εργασίας Tableau είναι μια διαδραστική οπτικοποίηση δεδομένων που σας επιτρέπει να εξερευνήσετε, να εργαστείτε και να κατανοήσετε τα δεδομένα σας. Ένα φύλλο εργασίας μπορεί να περιέχει ένα ή περισσότερα αντικείμενα οπτικοποίησης, όπως γραφήματα, πίνακες, χάρτες και εικόνες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα εργασίας για να απαντήσετε σε ερωτήσεις, να αναλύσετε και να αφηγηθείτε ιστορίες με τα δεδομένα σας. Τα φύλλα εργασίας αποτελούν τη βάση ενός βιβλίου εργασίας Tableau.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των γρήγορων και των κανονικών φίλτρων στο Tableau;

Απάντηση: Τα γρήγορα φίλτρα στο Tableau είναι πιο αποτελεσματικά από τα κανονικά φίλτρα. Η διαφορά είναι ότι τα κανονικά φίλτρα περιορίζουν τα δεδομένα προβολής μόνο στα κελιά, ενώ τα γρήγορα φίλτρα μπορούν να εξαγάγουν δεδομένα από μια στήλη που δεν βρίσκεται στα κελιά.

Το γρήγορο φίλτρο είναι πιο αποτελεσματικό γιατί δεν χρειάζεται να περάσει ολόκληρο τον πίνακα για να βρει τα δεδομένα που χρειάζεται.