Χρησιμοποιήστε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου του μενού Έναρξη για ταχύτερη πλοήγηση στα Windows 10

Τα Windows έχουν εξαιρετική υποστήριξη συντομεύσεων πληκτρολογίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν όλες τις δυνατότητες προσβασιμότητας μέσω ενός πληκτρολογίου. Η γραμμή εργασιών, το κέντρο ενεργειών και η Εξερεύνηση αρχείων υποστηρίζουν όλες τις συντομεύσεις πληκτρολογίου. Οι εικονικοί επιτραπέζιοι υπολογιστές που παρουσιάστηκαν στα Windows 10 είχαν το δικό τους σύνολο συντομεύσεων πληκτρολογίου. Μια άλλη νέα δυνατότητα στα Windows 10 είναι το μενού Έναρξη. Σίγουρα, τα Windows είχαν ένα μενού “Έναρξη” εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν υπήρχε ποτέ τίποτα σαν το τρέχον. Ως εκ τούτου, οι συντομεύσεις πληκτρολογίου του μενού Έναρξη στα Windows 10 είναι νέες και σχετικά λιγότερο γνωστές. Ακολουθούν οι συντομεύσεις πληκτρολογίου του μενού Έναρξη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα Windows 10.

Ανοίξτε το μενού Έναρξη – Ctrl + Esc

Τα περισσότερα πληκτρολόγια, ακόμα και τα πιο φθηνά, έχουν κλειδί Windows. Τούτου λεχθέντος, ορισμένα πληκτρολόγια δεν το έχουν. Είναι γνωστό ότι το κλειδί των Windows θα ανοίξει το μενού Έναρξη, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση Ctrl + Esc για να το ανοίξετε. Είναι χρήσιμο σε πληκτρολόγια που δεν έχουν το κλειδί των Windows.

  Πώς να επικολλήσετε αποσπάσματα κειμένου με συντομεύσεις πληκτρολογίου στα Windows 10

Επισημάνετε πλακίδια, φακέλους και ομάδες – Πλήκτρα βέλους

Εάν ανοίξετε το μενού Έναρξη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα βέλους επάνω/κάτω για να επιλέξετε μια ομάδα, φάκελο ή πλακίδιο εφαρμογής. Πατήστε το πλήκτρο «Enter» όταν επισημανθεί ένα πλακίδιο και θα ανοίξει την εφαρμογή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση Shift+F 10 για πρόσβαση στο μενού περιβάλλοντος με δεξί κλικ για το επιλεγμένο πλακίδιο, ομάδα ή φάκελο.

Κάντε το μενού Έναρξη ευρύτερο και ψηλότερο – Ctrl + Πλήκτρα βέλους

Μπορείτε να προσαρμόσετε το πλάτος και το ύψος του Μενού Έναρξης. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ και σύρετε την άκρη του μενού Έναρξη με το ποντίκι σας για να το κάνετε πιο ψηλό ή πιο κοντό ή πιο φαρδύ. Η συντόμευση πληκτρολογίου για την αλλαγή του μεγέθους της γραμμής μενού Έναρξη είναι τα πλήκτρα Ctrl+Βέλος.

  Πού πήγε ο Πίνακας Ελέγχου Συστήματος στα Windows 10;

Για να διευρύνετε το μενού Έναρξη, ανοίξτε το. Επισημάνετε μια ομάδα ή φάκελο ή πλακίδιο. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα Ctrl + Αριστερά/Δεξιά για να το κάνετε ευρύτερο ή στενότερο. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα Ctrl + Πάνω/Κάτω για να το κάνετε πιο ψηλό ή πιο κοντό.

Μετακίνηση πλακιδίων – Alt+Shift+πλήκτρα βέλους

Επισημάνετε ένα πλακίδιο και χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα Alt+Shift+βέλος για να το μετακινήσετε. Τα πλήκτρα Πάνω/Κάτω θα μετακινήσουν το πλακίδιο μία σειρά πάνω/κάτω. Τα πλήκτρα αριστερού/δεξιού βέλους θα το μετακινήσουν στην επόμενη/προηγούμενη στήλη. Μπορείτε να επισημάνετε ομάδες και φακέλους να τους μετακινήσετε χρησιμοποιώντας την ίδια συντόμευση πληκτρολογίου.

  Πώς να διορθώσετε έναν αργό ή μη αποκρινόμενο Mac

Προσθήκη πλακιδίων στο φάκελο – Ctrl+Shift+πλήκτρα βέλους

Οι φάκελοι πλακιδίων ζωντανών εφαρμογών εισήχθησαν στο Creators Update. Είναι λίγο αδέξια στη χρήση. Τα πλακίδια της εφαρμογής αναπηδούν πολύ όταν προσπαθείτε να τα προσθέσετε σε έναν φάκελο. Είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου για να δημιουργήσετε το φάκελο και στη συνέχεια να προσθέσετε πλακίδια σε αυτόν μέσω του ποντικιού.

Ανοίξτε το μενού Έναρξη και χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους για να επιλέξετε/επισημάνετε ένα πλακίδιο. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl+Shift και το πλακίδιο θα μπει σε λειτουργία επεξεργασίας. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους για να επιλέξετε το άλλο πλακίδιο εφαρμογής που θέλετε να συμπεριλάβετε σε έναν φάκελο. Αφήστε τα πλήκτρα Ctrl+Shift και και τα δύο πλακίδια θα προστεθούν στον ίδιο φάκελο.

Γνωρίζετε κάποιες χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου του μενού Έναρξη; Ενημερώστε μας στα σχόλια και θα τα προσθέσουμε.