Πώς να συγχρονίσετε τις ειδοποιήσεις Android στα Windows 10

Το Windows 10 Creators Update έκανε την Cortana πιο έξυπνη. Μπορεί να σας δώσει στίχους τραγουδιών στο Microsoft Edge και να προσφέρει αποτελέσματα για ένα παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί να συγχρονίσει τις ειδοποιήσεις Android στα Windows 10. Αυτή είναι μια νέα δυνατότητα που χρειάζεται λίγη ρύθμιση αλλά είναι πολύ καλή. Οι ειδοποιήσεις δεν είναι ακόμη διαδραστικές. Δεν μπορείτε να στείλετε απαντήσεις σε ένα μήνυμα που λάβατε στο Hangouts. Προς το παρόν, μπορείτε να συγχρονίσετε μόνο ειδοποιήσεις Android στα Windows 10, αλλά όχι να αλληλεπιδράσετε μαζί τους. Η δυνατότητα λειτουργεί μέσω της Cortana στην επιφάνεια εργασίας σας. Πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Cortana στο τηλέφωνό σας Android. Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τα πάντα.

Ο, τι χρειάζεσαι

Windows 10 Creators Update. Αυτή είναι μια λειτουργία κυρίως beta και λειτουργεί μόνο με την ενημέρωση δημιουργών.
Η εφαρμογή Cortana για Android. Εάν δεν είναι διαθέσιμο στην περιοχή σας, μπορείτε να κατεβάσετε το APK του αρχείου και το sideload στη συσκευή σας Android. Πραγματικά δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα συμβατότητας, ακόμα κι αν το Play Store λέει ότι υπάρχει.

  Το Stringify κλείνει μετά από πέντε χρόνια

Ρύθμιση της Cortana σε Android

Εγκαταστήστε την εφαρμογή Cortana στο τηλέφωνό σας Android και εκτελέστε την. Θα σας ζητήσει μια σειρά αδειών. Αφού του εκχωρήσετε τα δικαιώματα που χρειάζεται, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft. Αυτός πρέπει να είναι ο ίδιος λογαριασμός που χρησιμοποιείτε στην επιφάνεια εργασίας σας.

Αφού συνδεθείτε, πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας επάνω δεξιά και μεταβείτε στις ρυθμίσεις της Cortana. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, πατήστε «Συγχρονισμός ειδοποιήσεων». Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις εδώ. Η εφαρμογή θα ζητήσει πρόσθετη άδεια για την παράδοση των ειδοποιήσεων. Αφού ενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό ειδοποιήσεων εφαρμογών, θα πρέπει να επιλέξετε για ποιες εφαρμογές συγχρονίζετε τις ειδοποιήσεις.

  Πώς να δημιουργήσετε θέμα στη γραμμή εντολών στα Windows 10

Ενεργοποίηση συγχρονισμού ειδοποιήσεων στα Windows 10

Στα Windows 10, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας Microsoft. Εάν χρησιμοποιείτε έναν τοπικό λογαριασμό, δεν θα μπορείτε να συγχρονίσετε τις ειδοποιήσεις Android στα Windows 10. Πρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε την Cortana. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, προχωρήστε και ενεργοποιήστε το.

Ανοίξτε την Cortana και κάντε κλικ στο εικονίδιο ρυθμίσεων στην αριστερή στήλη. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη ρυθμίσεων και ενεργοποιήστε την επιλογή «Αποστολή ειδοποιήσεων και πληροφοριών μεταξύ συσκευών».

Περιμένετε να συμβεί το μαγικό

Όταν λαμβάνετε μια νέα ειδοποίηση στο τηλέφωνό σας Android, θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση επιφάνειας εργασίας. Η ειδοποίηση εμφανίζεται συνήθως αρκετά γρήγορα. Οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται στην επιφάνεια εργασίας σας σχεδόν αμέσως. Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για εφαρμογές, νέα μηνύματα και εάν η μπαταρία σας εξαντλείται μεταξύ άλλων.

  Πώς να εγκαταστήσετε τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων στο Android

Μπορείτε να απορρίψετε την ειδοποίηση μη αυτόματα. Εάν δεν το κάνετε, θα εξαφανιστεί μετά από λίγο, ανάλογα με τις ρυθμίσεις ειδοποίησής σας.