Φορτίστε το Σημειωματάριο των Windows 11 με Copilot

Βασικά Takeaways

  • Η Microsoft ενσωμάτωσε το Copilot AI στο Σημειωματάριο για την αποκωδικοποίηση τεχνικού κειμένου, την πρόταση βελτιώσεων κώδικα και τη σύνοψη εγγράφων.
  • Ενώ είναι βασικό, το Copilot επιτρέπει τη χρήση του Σημειωματάριου για γρήγορες εργασίες κωδικοποίησης, έργα δέσμης ενεργειών και επεξεργασία με αποσπάσματα κώδικα.
  • Ορισμένοι επικρίνουν την ενσωμάτωση του Copilot ως bloat, αλλά συνδυάζει τις δυνατότητες AI με την απλότητα του Notepad με προαιρετικό τρόπο.

Έχετε βρεθεί ποτέ να κοιτάτε το κείμενο στο Σημειωματάριο των Windows, εύχεστε να είχατε έναν μεταφραστή για να τα καταλάβετε όλα; Λοιπόν, μην ευχηθείτε άλλο! Η Microsoft έχει ενσωματώσει τον ισχυρό της βοηθό Copilot AI απευθείας στην εφαρμογή Σημειωματάριο, επιτρέποντάς σας να αξιοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη για την αποκωδικοποίηση τεχνικού (ή μη τεχνικού) κειμένου με λίγα μόνο κλικ.

Από την απομυθοποίηση μηνυμάτων σφάλματος έως την πρόταση βελτιώσεων κώδικα, ακολουθούν τρεις τρόποι με τους οποίους το Copilot μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σας στο Σημειωματάριο.

1. Αποκωδικοποιήστε τα αρχεία καταγραφής, τα μηνύματα λάθους ή τα αποσπάσματα κώδικα

ανακοίνωσε η Microsoft μια νέα ενσωμάτωση “Εξηγήστε με Copilot” που επιτρέπει στο Notepad να διασυνδέεται με τον ισχυρό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης Copilot της Microsoft. Τώρα, αντί να ταράζετε τον εγκέφαλό σας όταν ανοίγετε ένα μη αποκρυπτογραφημένο αρχείο καταγραφής σφαλμάτων ή ένα απόσπασμα κώδικα στο Σημειωματάριο των Windows, μπορείτε να επισημάνετε το κείμενο, να κάνετε δεξί κλικ και να επιλέξετε Εξήγηση με Copilot.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη εύχρηστη συντόμευση Ctrl+E. Αυτό θα ξεκινήσει το Microsoft Copilot και θα το τοποθετήσει ακριβώς δίπλα στην καρτέλα Σημειωματάριο. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιτρέψετε την αποστολή των δεδομένων σας σε μια συνομιλία Copilot.

  Τι να κάνετε πριν (και μετά) κλαπεί το τηλέφωνό σας

Μόλις στείλετε το κείμενο για συνομιλία, το Copilot θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι συμβαίνει.

Είτε είστε έμπειρος προγραμματιστής που αντιμετωπίζει ένα προβληματικό αρχείο καταγραφής συστήματος είτε αρχάριος που παλεύει με ένα σενάριο, το Copilot μπορεί να σας βοηθήσει. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν εργάζεστε σε συστήματα χωρίς πρόσβαση σε προηγμένους επεξεργαστές κώδικα, καθώς το Σημειωματάριο παραμένει ένας από τους καλύτερους τρόπους προβολής του πηγαίου κώδικα και των αρχείων καταγραφής εξόδου.

Για να ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκατεστημένη την πιο πρόσφατη έκδοση του Notepad (11.2401.25.0 ή νεότερη), καθώς η Microsoft κυκλοφορεί σταδιακά αυτήν την ενσωμάτωση Copilot. Στη συνέχεια, επισημάνετε το συγκεχυμένο κείμενό σας και αφήστε το AI να κάνει τα μαγικά του!

2. Γράψτε και επεξεργαστείτε τον κώδικα πιο γρήγορα (αλλά μην περιμένετε IDE)

Το Σημειωματάριο δεν σχεδιάστηκε ως πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα. Ως προγραμματιστής, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πολύ πιο ισχυρά εργαλεία, όπως ενσωματωμένα περιβάλλοντα ανάπτυξης (IDE) και αποκλειστικούς επεξεργαστές κειμένου για Linux και άλλα συστήματα ρητά κατασκευασμένα για τη σύνταξη και τη διαχείριση κώδικα. Πράγματα όπως ο χειρισμός διαφορετικών μορφών νέας γραμμής μαστίζουν το Σημειωματάριο εδώ και αιώνες.

Ωστόσο, η απλότητα του Σημειωματάριου είναι επίσης η γοητεία του για γρήγορες επεξεργασίες, προσωπικά έργα δέσμης ενεργειών ή απλώς περιήγηση με αποσπάσματα κώδικα που βρίσκετε στο διαδίκτυο. Και τώρα, με το “Explain with Copilot”, αυτό το ταπεινό μικρό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου προσφέρει μια εκπληκτική γροθιά.

Αν και δεν θα θέλατε να δημιουργήσετε την επόμενη εταιρική σας εφαρμογή στο Σημειωματάριο, η λειτουργία Copilot σάς επιτρέπει να αξιοποιήσετε προτάσεις κώδικα με τεχνητή νοημοσύνη, αυτοματισμό για επαναλαμβανόμενες εργασίες και ακόμη και δημιουργία αποσπασμάτων—όλα μέσα στη γνώριμη, ελαφριά διεπαφή του Notepad.

Δοκίμασα ένα από τα PCMag δροσερά κόλπα προγραμματισμού. Έπιασα τον κωδικό online και μετά τον έστειλα στο Copilot όπως παραπάνω.

  Πώς να συνδεθείτε αυτόματα σε έναν λογαριασμό χρήστη στα Windows 11/10

Αφού ο Copilot εξήγησε το απόσπασμα κώδικα, ρώτησα αν ήταν εντάξει για εκτέλεση. Ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης είπε ότι ήταν καλό να πάω και εξήγησε πώς θα μπορούσα να το κάνω να τρέξει.

Να πώς έγινε.

Είτε είστε περίεργος αρχάριος στον τομέα της κωδικοποίησης είτε απλά χρειάζεται να κάνετε μια γρήγορη λύση χωρίς να ενεργοποιήσετε ένα πλήρες IDE, δώστε μια ευκαιρία στον νέο βοηθό τεχνητής νοημοσύνης του Notepad. Ποιος ξέρει, μπορεί να εκπλαγείτε με το τι μπορεί να κάνει αυτή η ανεπιτήδευτη εφαρμογή με ένα πιο έξυπνο κυνηγετικό όπλο Copilot.

3. Λάβετε βοήθεια με τεχνητή νοημοσύνη με οποιοδήποτε κείμενο (τεχνικό ή μη)

Ενώ ο κώδικας και τα αρχεία καταγραφής είναι προφανείς περιπτώσεις χρήσης, οι δυνατότητες του Copilot στο Σημειωματάριο εκτείνονται πολύ πέρα ​​από το απλό τεχνικό περιεχόμενο. Η ελαφριά απλότητα του Σημειωματάριου το καθιστά ιδανικό για γρήγορη καταγραφή σημειώσεων συνάντησης, σύνταξη περιγραμμάτων ή αποτύπωση σκέψεων καθώς εμφανίζονται.

Και με την ενσωμάτωση του Copilot, αυτός ο απλός επεξεργαστής κειμένου γίνεται απείρως πιο ισχυρός. Εργάζεστε σε ερευνητικό έγγραφο ή τεχνική τεκμηρίωση; Επισημάνετε συγχυτικά αποσπάσματα και αφήστε το chatbot AI να παρέχει διευκρινιστικές εξηγήσεις και το πλαίσιο. Ασχολείστε με νομικούς σε συμβόλαιο; Το Copilot μπορεί να συνοψίσει το πυκνό κείμενο (αλλά να έχετε κατά νου το όριο των 2000 χαρακτήρων).

Μεταξύ της απαράμιλλης ταχύτητας ανοίγματος και του ελαφρού αποτυπώματος, το Notepad ήταν πάντα ιδανικό για γρήγορη μετάδοση λέξεων στην οθόνη. Με τα smart AI του Copilot, γίνεται ένα βοηθητικό πρόγραμμα κειμένου για όλες τις χρήσεις που μπορεί να αποκωδικοποιήσει σχεδόν οποιοδήποτε θέμα.

Το Copilot ενισχύει την απλότητα του Notepad με την ισχύ AI

Το Notepad είναι μια παρήγορη σταθερά στο εξελισσόμενο οικοσύστημα των Windows εδώ και δεκαετίες. Από τα Windows 95 έως τα σημερινά Windows 11, αυτό το ταπεινό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου παρέμεινε απολαυστικά απλό—μια πραγματική σπάνια στην εποχή μας των φουσκωμένων εφαρμογών και των υπερβολικών δυνατοτήτων.

  Πώς να μετατρέψετε εικόνες PNG, TIFF και JPEG σε διαφορετική μορφή στο Mac σας

Με ένα βελτιωμένο μενού (μόνο Αρχείο, Επεξεργασία και Προβολή), άμεσους χρόνους φόρτωσης και απογυμνωμένη διεπαφή, το Σημειωματάριο είναι η εφαρμογή που ενεργοποιείτε όταν χρειάζεται απλώς να λαμβάνετε λέξεις στην οθόνη γρήγορα, χωρίς φασαρία.

Και ενώ η Microsoft θα μπορούσε να είχε ξαναεφεύρει τον τροχό, η ενσωμάτωση Copilot διατηρεί σοφά ανέπαφη την εμβληματική απλότητα του Notepad. Αυτός ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης λειτουργεί στα παρασκήνια, έτοιμος να δανείσει τις έξυπνες ικανότητές του όταν χρειάζεται, αλλά ποτέ να μην ενοχλεί ή να μεταβάλλει την ουσία του Σημειωματάριου.

Η ενσωμάτωση είναι εντελώς προαιρετική, επιτρέποντας στο Notepad να παραμείνει ο αξιόπιστος, ελαφρύς σύντροφός σας στη λήψη σημειώσεων. Αλλά με μια γρήγορη συντόμευση, το Copilot ξεκλειδώνει ισχυρές δυνατότητες—αποκωδικοποιώντας μπερδεμένο κείμενο, προτείνοντας βελτιώσεις κώδικα και ακόμη και συνοψίζοντας πυκνά έγγραφα.

Είναι ένα αναζωογονητικό μείγμα νοσταλγίας και καινοτομίας για μακροχρόνιους χρήστες των Windows.

Κριτικές για την ενσωμάτωση Copilot και Σημειωματάριο των Windows

Ενώ η ενσωμάτωση Copilot είναι ένας έξυπνος τρόπος για να αυξηθούν οι δυνατότητες του Notepad, η αλλαγή δεν έχει γιορταστεί παγκοσμίως. Ορισμένοι χρήστες υποστηρίζουν ότι η προσθήκη ενός βοηθού AI συνιστά περιττό bloatware για μια εφαρμογή που βραβεύεται για τον μινιμαλισμό της.

Επιπλέον, δεδομένου ότι οι επεξηγήσεις του Copilot δεν ενσωματώνονται απευθείας στη διεπαφή του Σημειωματάριου, τι σας εμποδίζει να συνδέετε το παράθυρο AI ξεχωριστά και να το χρησιμοποιείτε παράλληλα με το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως απαιτείται;

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι η ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης χωρίς κωδικούς της Microsoft θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τους χρόνους φόρτωσης και το χαμηλό αποτύπωμα απόδοσης του Notepad.

Τελικά, αν βλέπετε το Copilot ως εύχρηστο βοηθό που ενισχύει την παραγωγικότητα ή ως ανεπιθύμητη συνεξάρτηση εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση. Η ενσωμάτωση είναι προαιρετική, τελικά.

Ωστόσο, αν θέλετε να αποκωδικοποιήσετε πολύπλοκα αρχεία καταγραφής, κώδικα ή κείμενο χωρίς να φύγετε από τα γνωστά όρια του Notepad, αυτή η προσθήκη με τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να είναι μια εξοικονόμηση χρόνου που αλλάζει το παιχνίδι, παρέχοντας έναν καλύτερο συνδυασμό υπερδύναμης τεχνητής νοημοσύνης και των δύο κόσμων. κλασική απλότητα. Δοκιμάστε το και δείτε πώς μπορεί να βελτιστοποιήσει τη ροή εργασίας του Σημειωματάριου σας.