Τώρα μπορείτε να εγγραφείτε στο Bluesky χωρίς πρόσκληση, αλλά θα έπρεπε;

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Η Bluesky απαιτούσε προηγουμένως κωδικούς πρόσκλησης για να συμμετάσχει, αλλά η πλατφόρμα έχει πλέον ανοίξει στο κοινό.
  • Η συμμετοχή στο Bluesky εξαρτάται από το αν δίνετε προτεραιότητα στη διαφάνεια και τον έλεγχο σε γνωστά χαρακτηριστικά και ευκολία.
  • Το Bluesky είναι ένα έργο σε εξέλιξη με λειτουργίες που λείπουν, αλλά μπορεί να είναι ελκυστικό για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό από τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων τους.

Εάν περιμένατε έναν κωδικό πρόσκλησης Bluesky, η αναμονή έχει τελειώσει. η πλατφόρμα είναι πλέον ανοιχτή σε όλους. Αλλά, αν δεν απαιτείται πρόσκληση ή όχι, αξίζει να γίνετε μέλος της Bluesky;

Γιατί η Bluesky απέρριψε την απαίτηση κωδικού πρόσκλησης;

Στις 6 Φεβρουαρίου 2024, ανακοίνωσε ο Bluesky ότι ο καθένας μπορούσε πλέον να συμμετάσχει στην πλατφόρμα τους. Προηγουμένως, έπρεπε να γνωρίζετε κάποιον ήδη στο Bluesky ή να περιμένετε μήνες στη λίστα πολυπόθητων προσκλήσεων.

  Γιατί οι υπολογιστές της δεκαετίας του '90 είχαν κλειδαριές με κλειδαρότρυπα και τι έκαναν;

Αυτό το αποκλειστικό σύστημα υπήρχε για να διατηρεί τα πράγματα διαχειρίσιμα κατά την ανάπτυξη λειτουργιών και τη δοκιμή τους με μια μικρότερη ομάδα. Το Bluesky Social είναι μια εναλλακτική X (Twitter) που κέρδισε 3 εκατομμύρια χρήστες τον πρώτο χρόνο της.

Τους μήνες που ακολούθησαν την κυκλοφορία του, τον Φεβρουάριο του 2023, η ομάδα Bluesky δημιούργησε προσαρμοσμένες ροές και εργαλεία εποπτείας, βελτίωσε τις εφαρμογές για κινητά και προγράμματα περιήγησης και πρόσθεσε εντυπωσιακές λειτουργίες όπως μια νέα ροή ενσωμάτωσης. Αλλά ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά είναι ακόμα στα σκαριά.

Ακόμα κι έτσι, η πλατφόρμα αποφάσισε να ανοίξει την πρόσβαση τώρα. Ενώ ισχυρίζεται ότι είναι «έτοιμο να συμμετάσχει οποιοσδήποτε», μπορεί να αξιοποιεί το δημόσιο συμφέρον πριν να είναι πολύ αργά.

Πρέπει να εγγραφείτε στο Bluesky τώρα που είναι ανοιχτό σε όλους;

Το αν θα πρέπει να εγγραφείτε στο Bluesky εξαρτάται από το τι θέλετε από μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.

Τελικά πέτυχα έναν κωδικό πρόσκλησης Bluesky πέρυσι και με ώθησαν να βουτήξω. Σύντομα όμως κατάλαβα γιατί το Bluesky ήταν ακόμα τόσο αποκλειστικό.

Έλειπαν ένας τόνος λειτουργιών που είχα συνηθίσει σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Κανένας από τους φίλους μου δεν ήταν ακόμα σε αυτό. Και μεγάλο μέρος του περιεχομένου ήταν απλώς ανεπιθύμητο NSFW. Εκείνη την εποχή, η πλατφόρμα εξακολουθούσε να επιλύει τις στροφές της μετριοπάθειας, οπότε έκανα εγγύηση αρκετά γρήγορα.

  Πώς να μην μοιράζεστε στιγμές στο WeChat

Και αυτό είναι το πρόβλημα—οι άνθρωποι περιμένουν ότι το Bluesky θα είναι απλώς μια καλύτερη έκδοση του X (πρώην Twitter). Αλλά είναι μια διαφορετική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που έχει δημιουργηθεί με διαφορετικό στόχο—το άνοιγμα και τον έλεγχο των χρηστών.

Μπορείτε να συνεισφέρετε ό,τι θέλετε, να δείτε μόνο αυτό που επιλέγετε και να φιλτράρετε ό,τι δεν θέλετε να δείτε. Αλλά αυτό απαιτεί πολλή συνεχή προσαρμογή.

Το Bluesky είναι ανοιχτού κώδικα (ως επί το πλείστον), αποκεντρωμένο (κάπως) και έχει να κάνει με τη «στοιβαζόμενη μετριοπάθεια».

Έχετε ανθρώπινους επόπτες πρώτου επιπέδου που μπορούν να εκδίδουν προειδοποιήσεις, να επισημαίνουν παράνομο και απαράδεκτο περιεχόμενο ή να αφαιρούν καταχρηστικές αναρτήσεις ή λογαριασμούς. Ακολουθούν οι διαχειριστές σε επίπεδο διακομιστή που εποπτεύουν. μπορείτε να αλλάξετε διακομιστές αν θέλετε (όπως ακριβώς μπορείτε να μετακινήσετε καταστάσεις). Τελικά, η επισήμανση κοινότητας θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ή να υιοθετήσετε ήδη προσαρμοσμένα σετ ετικετών για να κλαδέψετε τη ροή σας.

Για να απολαύσετε το Bluesky, θα πρέπει να βρείτε και να ακολουθήσετε περισσότερα άτομα από όσα κάνετε στο X, επειδή δεν υπάρχει κεντρικός αλγόριθμος που να επιμελείται περιεχόμενο για εσάς. Σας ενθαρρύνουμε ακόμη και να χρησιμοποιείτε πελάτες τρίτων όπως GraySky ή Κατάστρωμα.Μπλε για να προσαρμόσετε τη ροή σας και την εμπειρία χρήστη.

  Πώς να βρείτε τη διεύθυνση IP από το Xbox Live Gamertag

Το να ακολουθείς προσαρμοσμένες ροές και να βρεις καλούς ανθρώπους να ακολουθήσεις χρειάζεται δουλειά. Εάν δεν μπορείτε να ενοχλείτε, το Bluesky μπορεί να μην είναι η πλατφόρμα σας.

Προς το παρόν, μπορείτε να προσθέσετε προειδοποιητικές ετικέτες στις αναρτήσεις σας και να απενεργοποιήσετε τις απαντήσεις για να αποτρέψετε την κατάχρηση.

Αυτή η μετριοπάθεια είναι κρίσιμη, καθώς υπάρχει πολύ περιεχόμενο για ενηλίκους.

Το ανοιχτό δίκτυο έχει επίσης πολύ δημόσιο χαρακτήρα. Το προφίλ, οι αναρτήσεις, τα “μου αρέσει”, οι αποκλεισμοί και οι λίστες σίγασης είναι όλα δημόσια. Επίσης, δεν υπάρχει επιλογή να ορίσετε τον λογαριασμό σας σε ιδιωτικό.

Επιπλέον, βασικά χαρακτηριστικά, όπως τα DM και τα hashtags, που μπορεί να έχετε αγαπήσει, δεν υπάρχουν εδώ.

Λοιπόν, αξίζει να γίνετε μέλος της Bluesky τώρα; Εάν θέλετε να επενδύσετε χρόνο σε μια κοινωνική πλατφόρμα που δίνει προτεραιότητα στο άνοιγμα και τον έλεγχο των χρηστών, μπορείτε. Ο Bluesky έχει σίγουρα δυνατότητες.

Αλλά είναι ακόμα ένα έργο σε εξέλιξη που χρειάζεται γυάλισμα. Αν δεν είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε χρόνο για να προσαρμόσετε την εμπειρία σας, δεν είναι ακόμα μια ολοκληρωμένη εναλλακτική λύση Twitter (X).