Πώς να μην μοιράζεστε στιγμές στο WeChat

Οι στιγμές του WeChat είναι σαν τις ιστορίες Instagram ή Snapchat. Συμπληρώνουν τις συνηθισμένες αναρτήσεις για να προσθέσουν λίγη γεύση, να μοιραστούν λίγο περισσότερα για τη ζωή σας ή να προσφέρουν ενδιαφέρον σε φίλους ή χρήστες του WeChat γενικότερα. Ενώ οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις είναι ανοιχτές στο κοινό, έχετε τον έλεγχο του ποιος βλέπει τις στιγμές σας στο WeChat.

Ο έλεγχος του ποιος βλέπει τις στιγμές σας στο WeChat τροφοδοτεί την ευρύτερη συζήτηση σχετικά με το απόρρητο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκτός από το πώς να διαχειρίζεστε τα δικαιώματα για τις Στιγμές σας, θα σας δείξω επίσης ορισμένες από τις άλλες ρυθμίσεις απορρήτου που ίσως θέλετε να μάθετε εάν χρησιμοποιείτε το WeChat.

Ελέγξτε ποιος βλέπει τις στιγμές σας στο WeChat

Από προεπιλογή, οι Στιγμές στο WeChat κοινοποιούνται δημόσια. Όποιος χρησιμοποιεί την εφαρμογή θα μπορούσε θεωρητικά να τα βρει και να τα διαβάσει. Αυτό είναι μάλλον καλό ως επί το πλείστον, αλλά μπορεί να υπάρχουν κάποιες στιγμές που θέλετε να κρατήσετε πιο ιδιωτικές. Οτιδήποτε δείχνει πού ζείτε ή εργάζεστε, πού κάνετε παρέα, οποιεσδήποτε αναγνωρίσιμες λειτουργίες ή οτιδήποτε θέλετε να διατηρήσετε διακριτικό θα μπορούσε να διατηρηθεί πιο απόρρητο με μια απλή ρύθμιση.

  Πώς να μετράτε τις ημέρες μεταξύ δύο ημερομηνιών στα Φύλλα Google

Ας δημιουργήσουμε ένα Moment για να μπορείτε να δείτε πού να ορίσετε δικαιώματα:

  • Ανοίξτε το WeChat και επιλέξτε Discover στο κάτω μέρος της κύριας σελίδας.
  • Επιλέξτε Στιγμές από την επόμενη σελίδα.
  • Επιλέξτε το εικονίδιο της κάμερας επάνω δεξιά.
  • Επιλέξτε Λήψη φωτογραφίας ή Επιλέξτε Υπάρχον για να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα γκαλερί.
  • Προσθέστε μια λεζάντα στο πλαίσιο κειμένου που εμφανίζεται στην οθόνη.
  • Επιλέξτε Τοποθεσία, Κοινή χρήση σε ή @Αναφορά όπως απαιτείται.
  • Επιλέξτε Δημοσίευση στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  • Στο Βήμα 6 μπορείτε να δείτε ποιος βλέπει τις στιγμές σας στο WeChat. Εάν επιλέξετε αυτήν τη ρύθμιση, μπορείτε να επιλέξετε από Δημόσιο, Ιδιωτικό, Λίστα κοινής χρήσης και Λίστα μη κοινής χρήσης.

    Δημόσιο σημαίνει ότι όλοι οι φίλοι σας μπορούν να δουν τη στιγμή σας. Ιδιωτικό σημαίνει ότι μόνο εσείς μπορείτε να το δείτε και κανείς άλλος. Λίστα κοινής χρήσης σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε μη αυτόματα φίλους που μπορούν να τη δουν. Το Do Not Share List είναι μια μαύρη λίστα που μπορείτε να δημιουργήσετε για να εξαιρέσετε συγκεκριμένους φίλους.

    Η τροποποίηση αυτής της ρύθμισης σάς επιτρέπει να ελέγχετε ποιοι βλέπουν κάθε Στιγμή σε μεμονωμένη βάση. Μπορείτε επίσης να ορίσετε καθολικές άδειες για τον λογαριασμό σας εάν προτιμάτε.

    Παγκόσμιοι έλεγχοι για τις στιγμές WeChat

    Μπορείτε να τροποποιήσετε τις γενικές ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στο WeChat για να περιορίσετε ποιος μπορεί να δει τις Στιγμές σας. Οι επιλογές σας είναι να σταματήσετε τις Στιγμές σας να είναι δημόσια προσβάσιμες από μη φίλους και να ελέγχετε ποιος τις βλέπει από τη λίστα φίλων σας.

      Τι σημαίνει «IRL» και πώς το χρησιμοποιείτε;

    Το WeChat επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δει τις τελευταίες δέκα στιγμές σας είτε είναι φίλοι είτε όχι. Μπορείτε να το σταματήσετε με μια απλή ρύθμιση.

  • Πλοηγηθείτε σε εμένα στο WeChat.
  • Επιλέξτε Ρυθμίσεις και Απόρρητο.
  • Απενεργοποιήστε τη λειτουργία Δημοσιεύστε τις στιγμές μου.
  • Οι Στιγμές σας θα εξακολουθούν να είναι προσβάσιμες σε φίλους, αλλά θα καταργήσουν αυτήν την τελευταία δέκα ρύθμιση.

    Μπορείτε επίσης να ορίσετε δικαιώματα για Στιγμές από το ίδιο μενού Απορρήτου.

    • Επιλέξτε Απόκρυψη των αναρτήσεών μου για να δημιουργήσετε μια μαύρη λίστα φίλων που δεν θέλετε να βλέπουν τις Στιγμές σας. Θα δείτε μια λίστα με τους φίλους σας στο WeChat. Επιλέξτε ένα για να τα προσθέσετε στη μαύρη λίστα. Οι φίλοι που προσθέτετε σε αυτήν τη λίστα δεν θα μπορούν να δουν τις μελλοντικές στιγμές που θα δημοσιεύσετε.
    • Επιλέξτε Απόκρυψη στιγμών χρήστη για το αντίθετο. Αυτό δημιουργεί μια λίστα φίλων του WeChat των οποίων οι Στιγμές δεν θέλετε να δείτε.
    • Επιλέξτε Με δυνατότητα προβολής από άλλους για να ελέγξετε ποιος μπορεί να δει τις Στιγμές που έχουν ήδη δημοσιευτεί. Αυτό εμποδίζει οποιονδήποτε από τους φίλους σας να βλέπει ιστορικές στιγμές. Μπορείτε να επιλέξετε από 3 ημέρες, 6 μήνες ή Όλα για να περιορίσετε τις στιγμές σε αυτές τις χρονικές περιόδους.
      Πώς να απορρίψετε μια κλήση από την οθόνη κλειδώματος στο iPhone

    Άλλες ρυθμίσεις απορρήτου που ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο WeChat

    Από την εμπειρία μου, το WeChat δεν φαίνεται καλύτερο ή χειρότερο από άλλα κοινωνικά δίκτυα όσον αφορά το απόρρητο. Υπάρχουν φήμες γύρω από την κινεζική κρατική επιτήρηση, αλλά αυτές είναι ανεπιβεβαίωτες. Η ίδια η εφαρμογή προσφέρει μερικές ρυθμίσεις απορρήτου που ίσως θέλετε να ελέγξετε.

    Όλα είναι προσβάσιμα από το ίδιο μενού Privacy.

    • Επιλέξτε Επιβεβαίωση φίλου για να σταματήσει η τυχαία προσθήκη σας ως φίλου χωρίς να το πείτε.
    • Επιλέξτε Προσθήκη μου ως φίλου για να ελέγξετε εάν οι άλλοι μπορούν να σας προσθέσουν χρησιμοποιώντας κωδικό QR ή αναγνωριστικό WeChat.
    • Επιλέξτε Λίστα αποκλεισμού και προσθέστε ενοχλητικά άτομα σε αυτήν.

    Αυτές, μαζί με τις ρυθμίσεις Στιγμής που έχουν ήδη συζητηθεί, θα κάνουν το WeChat ένα πολύ πιο ευχάριστο μέρος για να περάσετε χρόνο. Η επιβεβαίωση φίλου από μόνη της μπορεί να μεταμορφώσει την εμπειρία σας, καθώς μπορεί να φιλτράρει τους τυχαίους και τους αποστολείς ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που τους αρέσει να κάνουν φίλους με όλους όσους βρίσκουν. Ανάλογα με το πού ζείτε και πόσο ορατό είναι το προφίλ σας, αυτό μπορεί να σας γλιτώσει από πολλή ταλαιπωρία στην εφαρμογή.

    Έχετε κάποιες συμβουλές απορρήτου για το WeChat; Υπάρχουν συμβουλές για την αποφυγή των ανεπιθύμητων μηνυμάτων στην εφαρμογή; Πες μας παρακάτω αν το κάνεις!