Τρόπος συγχρονισμού για: config Προτιμήσεις με το Firefox Sync

Ο Firefox διαθέτει μια δυνατότητα συγχρονισμού που μπορεί να συγχρονίσει, μεταξύ άλλων, τις προτιμήσεις του προγράμματος περιήγησής σας. Αυτό περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε ποια σελίδα ανοίγει η σελίδα της νέας καρτέλας, τις ρυθμίσεις “Να μην παρακολουθείτε”, τις ρυθμίσεις τηλεμετρίας σας και ακόμη και το θέμα που έχετε ορίσει. Συγχρονίζει σχεδόν όλα όσα χρειάζεστε για να παρέχει μια απρόσκοπτη εμπειρία σε διαφορετικούς επιτραπέζιους υπολογιστές. Η διαχείριση των προτιμήσεων του Firefox δεν γίνεται μόνο από τις Επιλογές του αλλά και από τη σελίδα about:config. Δεν συγχρονίζονται όλες οι προτιμήσεις που αλλάζετε σε αυτήν τη σελίδα. Δείτε πώς μπορείτε να συγχρονίσετε τις προτιμήσεις για:config.

  Πώς να προσθέσετε έναν ιστότοπο στη γρήγορη κλήση στον Firefox

Υποθέτουμε ότι έχετε ήδη ρυθμίσει τον συγχρονισμό του Firefox και ότι έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας σε όλους τους επιτραπέζιους υπολογιστές.

Sync about:config Preferences

Αρχικά, ανοίξτε τη σελίδα about:config. Αποδεχτείτε την προειδοποίηση όταν σας ζητηθεί. Σημειώστε την προτίμηση που θέλετε να συγχρονίσετε, δηλαδή κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Αντιγραφή ονόματος από το μενού περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ ξανά και επιλέξτε New>Boolean.

Στο πεδίο ονόματος προτίμησης, πληκτρολογήστε τα εξής.

services.sync.prefs.setting

Αντικαταστήστε τη «ρύθμιση» με το όνομα της προτίμησης που αντιγράψατε νωρίτερα. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να συγχρονίσετε την προτίμηση accessibility.blockautorefresh, θα πρέπει να ονομάσετε τη νέα προτίμηση boolean ως εξής.

services.sync.prefs.accessibility.blockautorefresh

Στο πεδίο τιμή, ορίστε την τιμή σε True.

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε. Μόλις προσθέσετε αυτήν την προτίμηση, η προτίμηση με το αντίστοιχο όνομα θα συγχρονιστεί σε όλες τις παρουσίες του Firefox. Εάν υπάρχει μια προτίμηση που είναι διαθέσιμη στο Firefox Android και έχετε ενεργοποιήσει τον συγχρονισμό σε αυτήν, θα συγχρονιστεί και με το τηλέφωνό σας.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το προειδοποιητικό μήνυμα πλήρους οθόνης του Firefox

Stop Sync about:config Preference

Μόλις προσθέσετε μια νέα προτίμηση στη σελίδα about:config, δεν μπορείτε να τη διαγράψετε. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν αρκετές προτιμήσεις που ξεκινούν με services.sync.prefs που δεν έχετε προσθέσει ποτέ. Αυτά είναι αυτά που ο Firefox συγχρονίζει αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να το ρυθμίσετε.

Σε κάθε περίπτωση, εάν θέλετε να διακόψετε το συγχρονισμό μιας προτίμησης, πρέπει να βρείτε την αντίστοιχη προτίμηση services.sync.prefs.setting και να ορίσετε την τιμή της σε False. Αυτό είναι εξίσου καλό με τη διαγραφή της προτίμησης και θα απενεργοποιήσει τον συγχρονισμό για αυτήν.

Δεν υπάρχουν παρενέργειες σε αυτό, εκτός από το ότι πρέπει να θυμάστε για ποια προτίμηση έχετε ενεργοποιήσει τον συγχρονισμό. Εάν δεν μπορείτε, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στη σελίδα about:config για services.sync.prefs και να τα βρείτε όλα. Είναι μια αρκετά μεγάλη λίστα από προεπιλογή, επομένως θα χρειαστεί χρόνος για να την αναζητήσετε εάν δεν θυμάστε το όνομα της προτίμησης για την οποία ενεργοποιήσατε το συγχρονισμό. Ομοίως, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε εάν ο συγχρονισμός για μια προτίμηση είναι ενεργοποιημένος ή όχι.

  Πώς να απαλλαγείτε από το μήνυμα "Βοηθήστε το να το βελτιώσετε" στον Firefox