Πώς να προσθέσετε έναν ιστότοπο στη γρήγορη κλήση στον Firefox


Η σελίδα νέας καρτέλας τόσο στο Chrome όσο και στον Firefox διαθέτει ιστότοπους που επισκέπτεστε συχνά. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, δηλαδή η γρήγορη κλήση συμπληρώνεται με την πάροδο του χρόνου. Επιλέγει τους ιστότοπους που συχνάζετε και ενημερώνει για να τους αντικατοπτρίζει. Υπάρχει μια βασική διαφορά μεταξύ του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η δυνατότητα γρήγορης κλήσης στον Firefox με τον τρόπο που λειτουργεί στο Chrome. Η ταχεία κλήση στο Chrome δεν ζητά και δεν επιτρέπει σε έναν χρήστη να δώσει στοιχεία. Οι ιστότοποι που βλέπετε στη σελίδα της νέας καρτέλας θα ενημερώνονται σύμφωνα με το ιστορικό περιήγησής σας. Εάν χρειάζεται να επισκέπτεστε συχνά έναν συγκεκριμένο ιστότοπο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, θα καταλάβει μια θέση στη σελίδα της νέας καρτέλας στο Chrome. Ο Firefox λειτουργεί παρόμοια, αλλά σας επιτρέπει να προσθέσετε έναν ιστότοπο στην ταχεία κλήση. Εάν δεν σας αρέσουν οι ιστότοποι που έχει επιλέξει ο Firefox, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με έναν που προτιμάτε.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις αναζήτησης στον Firefox

Για να προσθέσετε έναν ιστότοπο στη γρήγορη κλήση στον Firefox, πρέπει πρώτα να τον προσθέσετε σελιδοδείκτη. Για να διευκολύνετε την προσθήκη στην ταχεία κλήση, είναι καλύτερο να μην την προσθέσετε σε φάκελο. Μπορείτε να αφαιρέσετε τον σελιδοδείκτη αργότερα, αφού προσθέσετε τον ιστότοπο στην ταχεία κλήση.

Αφού προσθέσετε σελιδοδείκτη στον ιστότοπο, ανοίξτε μια νέα σελίδα καρτέλας. Σύρετε και αποθέστε τον σελιδοδείκτη σε ένα από τα σύμβολα κράτησης θέσης για έναν ιστότοπο ταχείας κλήσης. Ο ιστότοπος θα προστεθεί στην ταχεία κλήση. Φυσικά θα αντικαταστήσει τον προηγούμενο ιστότοπο, επομένως επιλέξτε προσεκτικά πού θα τοποθετήσετε τον ιστότοπο με σελιδοδείκτη. Μπορείτε να σύρετε έναν σελιδοδείκτη από έναν φάκελο στους σελιδοδείκτες σας. Δεν είναι ότι η λειτουργία δεν θα λειτουργούσε έτσι, αλλά είναι λίγο πιο δύσκολο να γίνει. Η γρήγορη κλήση θα ενημερωθεί αμέσως, αλλά η μικρογραφία μπορεί να μην εμφανίζεται σωστά. Στην πραγματικότητα, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την ταχεία κλήση για να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο πολλές φορές πριν εμφανιστεί. Δεν υπάρχει τρόπος να αναγκάσετε τον Firefox να ενημερώσει τη μικρογραφία που αποθηκεύει για έναν ιστότοπο στην ταχεία κλήση του.

  Πώς να απαλλαγείτε από το μήνυμα "Βοηθήστε το να το βελτιώσετε" στον Firefox

Το ίδιο κόλπο δεν λειτουργεί στον Chrome. Εάν σύρετε και αποθέσετε έναν σελιδοδείκτη στη σελίδα της νέας καρτέλας στο Chrome, θα ανοίξει απλώς τον σύνδεσμο. Εάν θέλετε περισσότερο έλεγχο στην ταχεία κλήση στο Chrome, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια επέκταση όπως το Speed ​​Dial 2 .

Αυτή η ευελιξία στον Firefox το κάνει να μην χάνετε ποτέ πραγματικά έναν ιστότοπο. Στο Chrome, εάν καταργήσετε κατά λάθος έναν ιστότοπο από τη γρήγορη κλήση στη σελίδα της νέας καρτέλας, δεν είναι πολύ προφανές πώς μπορείτε να τον ανακτήσετε. Η δυνατότητα γρήγορης κλήσης στον Firefox έχει περάσει από αρκετές επαναλήψεις τα τελευταία χρόνια. Κάποια στιγμή, υποστήριξε έως και εννέα ιστότοπους. Όταν μειώθηκε σε μόλις έξι, οι χρήστες ήταν κατανοητό αναστατωμένοι. Το ίδιο συνέβη και με τον Chrome.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το προειδοποιητικό μήνυμα πλήρους οθόνης του Firefox