Πώς να επεξεργαστείτε τα προσωπικά στοιχεία στην αυτόματη συμπλήρωση στο iOS

Η αυτόματη συμπλήρωση υπάρχει σε όλα τα κύρια προγράμματα περιήγησης τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε κινητά. Κανονικά, η αυτόματη συμπλήρωση περιορίζεται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται, για παράδειγμα, στην αυτόματη συμπλήρωση του Chrome δεν κοινοποιούνται αυτόματα στον Firefox, αν και μπορεί να εισαχθεί. Αυτό ισχύει τόσο για επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και για κινητά, αλλά υπάρχει μια εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Το iOS και η αυτόματη συμπλήρωσή του. Το iOS διαθέτει δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης σε όλο το σύστημα. Κάθε φορά που σας ζητείται να εισαγάγετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε είναι σε πρόγραμμα περιήγησης είτε όταν συνδέεστε σε μια εφαρμογή, σας προτείνει να συμπληρώσετε πληροφορίες. Κάθε φορά που εισάγετε πληροφορίες, προσφέρει επίσης να τις θυμάται για εσάς. Άλλες φορές, έχει ήδη τις πληροφορίες σας, παρόλο που είστε σίγουροι ότι δεν τις αποθηκεύσατε ποτέ. Δείτε πώς μπορείτε να επεξεργαστείτε προσωπικές πληροφορίες στην αυτόματη συμπλήρωση στο iOS.

  Η αριθμομηχανή iOS ενδέχεται να μην προσθέτει σωστά αριθμούς

Οι πληροφορίες στην αυτόματη συμπλήρωση στο iOS προέρχονται από τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες ως στοιχεία επικοινωνίας σας στο iOS. Για να επεξεργαστείτε προσωπικά στοιχεία, πρέπει να επεξεργαστείτε τα δικά σας στοιχεία επικοινωνίας στο iOS. Εναλλακτικά, μπορείτε απλώς να σταματήσετε το iOS να χρησιμοποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας σας για αυτόματη συμπλήρωση και να τα περιορίσετε στις πληροφορίες που αποθηκεύετε στο Keychain. Η ρύθμιση για αυτό είναι σε ένα όχι και τόσο προφανές μέρος. Οι προτιμήσεις του Safari.

Επεξεργασία αυτόματης συμπλήρωσης σε iOS

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Safari. Μεταβείτε στην Αυτόματη συμπλήρωση. Εάν θέλετε το iOS να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας σας για αυτόματη συμπλήρωση, απλώς απενεργοποιήστε τον διακόπτη «Χρήση πληροφοριών επαφής». Εάν θέλετε να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες αυτόματης συμπλήρωσης που λαμβάνονται από την επαφή σας, πρέπει να τις επεξεργαστείτε απευθείας από την εφαρμογή επαφές.

  Πώς να συνεργαστείτε σε σημειώσεις στο iOS 10

Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Επαφές και πατήστε Η κάρτα μου στο επάνω μέρος. Τα στοιχεία αυτής της επαφής θα σας δείξουν από πού ελήφθησαν συγκεκριμένες πληροφορίες, π.χ. εντοπίζει αυτόματα τις διευθύνσεις email που προστέθηκαν στην εφαρμογή Mail και τις προσθέτει στην αυτόματη συμπλήρωση. Αγγίξτε τις πληροφορίες που θέλετε να αφαιρέσετε και πατήστε «Παράβλεψη» κάτω από αυτές για να μην εμφανίζονται στις επιλογές αυτόματης συμπλήρωσης.

Αν θέλετε να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες, π.χ. να αλλάξετε τη διεύθυνση email αντί να τις αγνοήσει το iOS, θα πρέπει να τις αλλάξετε από την αντίστοιχη εφαρμογή από την οποία τις εντόπισε το iOS.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το Night Shift από το Κέντρο Ελέγχου στο iOS 11

Το iOS προφανώς προσπαθεί να είναι έξυπνο σχετικά με τον τρόπο που προσφέρει για τη συμπλήρωση των στοιχείων σας, αλλά πρέπει να παρέχει έναν καλύτερο τρόπο επεξεργασίας τους. Αυτήν τη στιγμή, φαίνεται σχεδόν σαν να μην μπορείτε να επεξεργαστείτε πληροφορίες. Επιπλέον, η αυτόματη προσθήκη των πληροφοριών σας από άλλες εφαρμογές δεν είναι «χαρακτηριστικό» για όλους, επομένως θα πρέπει να υπάρχει ένας διακόπτης που να μπορεί να το απενεργοποιήσει συνοπτικά.