Πώς να εγκαταστήσετε το OpenSSH στα Windows 10

Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, π.χ. Windows Vista, 7 και 8/8.1, η εκτέλεση του SSH δεν ήταν εύκολη. Έπρεπε να κάνετε αρκετά για να το ρυθμίσετε. Αυτό ίσχυε για τα Windows 10 μέχρι το Creators Update. Ωστόσο, το Fall Creators Update είναι μια διαφορετική ιστορία. μπορείτε τώρα να εγκαταστήσετε το OpenSSH στα Windows 10 ως προαιρετική δυνατότητα. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τόσο τον πελάτη OpenSSH όσο και τον διακομιστή OpenSSH.

Εγκαταστήστε το OpenSSH

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Εφαρμογές.

Μεταβείτε στην καρτέλα Εφαρμογές και λειτουργίες και κάντε κλικ στη «Διαχείριση προαιρετικών λειτουργιών».

Η οθόνη Διαχείριση προαιρετικών δυνατοτήτων εμφανίζει μόνο πακέτα γλωσσών. Για να δείτε άλλες δυνατότητες που μπορείτε να εγκαταστήσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη δυνατότητας.

Αναζητήστε τη δυνατότητα OpenSSH Client ή OpenSSH Server. Κάντε κλικ σε αυτό και κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση. Περιμένετε να εγκατασταθεί και αυτό είναι περίπου. Μπορείτε να εγκαταστήσετε είτε ένα είτε και τα δύο προγράμματα-πελάτη OpenSSH και διακομιστή OpenSSH χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι σε Beta, οπότε περιμένετε τα συνηθισμένα σφάλματα που μπορείτε να περιμένετε από τη Microsoft.

  Πώς να αντικαταστήσετε μια λέξη σε πολλά αρχεία κειμένου στα Windows 10

Θα έχετε επιπλέον πράγματα να ρυθμίσετε, αλλά το OpenSSH είναι εκεί και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SSH τώρα για να συνδεθείτε με ασφάλεια σε έναν διακομιστή, μεταξύ άλλων.

Απεγκαταστήστε το OpenSSH

Για να απεγκαταστήσετε το OpenSSH στα Windows 10, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στις Εφαρμογές>Εφαρμογές και λειτουργίες. Κάντε ξανά κλικ στη Διαχείριση λειτουργιών επιλογών. Αυτή τη φορά, σαρώστε τη λίστα με τις εγκατεστημένες προαιρετικές λειτουργίες, π.χ. τη λίστα που σας δείχνει συνήθως τα πακέτα γλωσσών που μπορούν να εγκατασταθούν. Ο διακομιστής OpenSSH και ο πελάτης θα εμφανιστούν εδώ εάν είναι εγκατεστημένοι. Κάντε κλικ σε αυτό και κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης.

  Μια πλήρης λίστα με όλες τις ενημερώσεις που πρέπει να απεγκαταστήσετε για να αποκλείσετε τα Windows 10

Δεδομένου ότι τόσο ο πελάτης OpenSSH όσο και ο διακομιστής βρίσκονται σε έκδοση beta, μπορείτε να περιμένετε σφάλματα, αλλά θα πρέπει επίσης να είστε προετοιμασμένοι για μια μικρότερη προσφορά προϊόντων. Οι περισσότεροι χρήστες πιθανότατα θα το συγκρίνουν με το Putty και δεν έχει συσσωρευτεί ακόμα.

Η Ενημέρωση Φθινοπωρινών Δημιουργών έφτασε αυτόν τον Οκτώβριο, επομένως αυτή η λειτουργία είναι λίγο πολύ ακόμα στα πολύ αρχικά της στάδια, αν θέλετε, στην αρχή της. Αυτό είναι και καλό και κακό. Κακό γιατί σημαίνει σφάλματα και περιορισμένη λειτουργικότητα και καλό γιατί σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να ελπίζουν σε βελτιώσεις και μπορούν να ελπίζουν ότι μια μέρα θα στοιβάζονται ξανά Putty.

  ✨ Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Emoji στα ονόματα αρχείων στα Windows 10

Η ομάδα της Microsoft που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του OpenSSH έχει ένα πρόχειρο οδικό χάρτη αυτό μπορεί να σας δώσει μια ιδέα για το τι να περιμένετε. Έχετε υπόψη σας, αυτός ο οδικός χάρτης δεν είναι ο πιο πρόσφατος. Τα Windows 10 είχαν υποστήριξη για SSH εδώ και καιρό, αλλά πριν από την ενημέρωση του Fall Creators, οι χρήστες που ήθελαν να εγκαταστήσουν το OpenSSH στα Windows 10 έπρεπε να το εγκαταστήσουν μέσω Github. Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε κάνει αναβάθμιση στο Fall Creators Update ή σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του OpenSSH, μπορείτε να το κάνετε από τη σελίδα Github του έργου.