Τρόπος ονομασίας φακέλων μενού “Έναρξη” στα Windows 10

Τα Windows 10 ουσιαστικά διόρθωσαν το μενού Έναρξη που κατέστρεψαν στα Windows 8/8.1. Από την πρώτη του κυκλοφορία, σιγά-σιγά κάνει μικρές βελτιώσεις, όπως επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν φακέλους εφαρμογών και ομάδες εφαρμογών. Οι φάκελοι εφαρμογών, σε αντίθεση με τις ομάδες, δεν ήταν δυνατό να ονομαστούν. Έπρεπε να καταλάβετε από το πλακίδιο του φακέλου ποιες εφαρμογές υπήρχαν σε αυτό. Από την ενημέρωση των Windows 10 Οκτωβρίου 2018, μπορείτε τελικά να ονομάσετε τους φακέλους του μενού Έναρξη.

Όνομα Φάκελοι Μενού Έναρξης

Για να ονομάσετε φακέλους μενού Έναρξη, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν φάκελο. Αυτό γίνεται με μεταφορά και απόθεση ενός πλακιδίου εφαρμογής στο άλλο. Μερικές φορές η μεταφορά και η απόθεση δεν λειτουργεί, επομένως δοκιμάστε να σύρετε και να κρατήσετε ένα πλακίδιο εφαρμογής στο άλλο μέχρι να συγχωνευθούν σε έναν φάκελο.

  Σας ζαλίζει το να κοιτάτε το τηλέφωνό σας; Απενεργοποίηση κινούμενων εικόνων

Όταν δημιουργείτε έναν φάκελο, εμφανίζεται τώρα ένα πεδίο Φάκελος ονόματος όπου μπορείτε να εισαγάγετε ένα όνομα για το φάκελο. Όταν ένας φάκελος συμπτύσσεται, τοποθετώντας το ποντίκι πάνω από το πλακίδιο του φακέλου θα αποκαλυφθεί το όνομά του στην άκρη του εργαλείου. Η Microsoft χρειάστηκε μόνο ενάμιση χρόνο για να προσθέσει αυτό το «χαρακτηριστικό».

Το μενού “Έναρξη” στα Windows 10 δεν είναι το ναυάγιο του τρένου που ήταν πίσω στα Windows 8/8.1, αλλά αν το συγκρίνετε με το μενού στα Windows 7 ή ακόμα και στα XP, απομένουν πολλά ακόμα να επιθυμείτε.

Ακόμη και οι χρήστες που έχουν ζεσταθεί με την εμφάνιση πλακιδίων του μενού Έναρξη διαπιστώνουν ότι τα πλακίδια συχνά δεν ενημερώνονται. Οπτικά, δεν υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές προσαρμογής πλακιδίων όσες θα ήθελαν οι χρήστες και η μετονομασία στοιχείων στο μενού Έναρξη δεν είναι εύκολη. Για φακέλους, πραγματικούς φακέλους και όχι αυτούς που αποτελούνται από πλακίδια εφαρμογών, απλά δεν μπορείτε να τους μετονομάσετε.

  Πώς να ξεκινήσετε τον δικό σας διακομιστή παιχνιδιών

Τα Windows 10 ήταν πολύ συντηρητικά όσον αφορά τις επιλογές προσαρμογής. Καταργεί τακτικά ακόμη και καταχωρήσεις μητρώου που οι χρήστες «χακάρουν» για να προσαρμόσουν την επιφάνεια εργασίας τους. Το UI του λειτουργικού συστήματος σίγουρα εξελίσσεται με κάθε ενημέρωση. Ορισμένες προσθήκες που συνοδεύουν την ενημέρωση είναι μεγάλες, ενώ άλλες είναι μικρές όπως αυτή, αλλά σιγά σιγά, η Microsoft αλλάζει τη διεπαφή χρήστη του λειτουργικού συστήματος. Το κάνει με παγετώδη ρυθμό, έτσι δεν θα δείτε καμία δραματική αλλαγή σύντομα.

Μιλώντας για αλλαγές διεπαφής χρήστη, εάν έχετε κάνει αναβάθμιση στην ενημέρωση των Windows 10 Οκτωβρίου 2018, μπορεί να έχετε δει τη σκοτεινή λειτουργία που έχει πλέον κυκλοφορήσει στην εφαρμογή Εξερεύνηση αρχείων. Δεν είναι ό,τι πιο όμορφο και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που βρίσκεται στα σκαριά εδώ και αρκετό καιρό. Ένα σκοτεινό θέμα προστέθηκε στις εφαρμογές UWP πριν από λίγο καιρό, αλλά η Εξερεύνηση αρχείων είναι η πρώτη και ίσως η μόνη εφαρμογή για υπολογιστές που το έλαβε.

  Προσθέστε προσαρμόσιμα γραφικά στοιχεία στην οθόνη έναρξης των Windows 8