Πώς να εγκαταστήσετε το 0 AD σε Linux

Το 0 AD είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής ανοιχτού κώδικα σε πραγματικό χρόνο για Linux και άλλες πλατφόρμες. Το παιχνίδι συνίσταται στη διατήρηση του μοναδικού πολιτισμού σας όσο περνάει η ιστορία. Το παιχνίδι δεν είναι ένας κλώνος του πολιτισμού του Sid Meyer. Αντίθετα, στοχεύει να είναι μια διαφορετική, δωρεάν εναλλακτική λύση για τους λάτρεις της ιστορίας και της στρατηγικής. Σε αυτό το σεμινάριο, θα δούμε πώς να εγκαταστήσετε το 0 AD στο Linux. Θα καλύψουμε όλες τις μεγάλες διανομές Linux. Για να τρέξετε αυτό το παιχνίδι, θα χρειαστείτε 1 GB μνήμης RAM, μια αξιοπρεπή CPU και μια κύρια διανομή Linux (όπως Ubuntu, Debian, Fedora κ.λπ.)

Ubuntu

Οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν το βιντεοπαιχνίδι 0 AD στο Ubuntu μέσω των επίσημων πηγών λογισμικού, αν και ακολουθώντας αυτήν τη διαδρομή διασφαλίζεται ότι το βιντεοπαιχνίδι δεν είναι ακριβώς ενημερωμένο. Εάν βρίσκεστε στο Ubuntu και θέλετε την πιο πρόσφατη έκδοση του 0 AD, η εγκατάσταση της μέσω του επίσημου PPA είναι μια πολύ καλύτερη ιδέα.

Για να ρυθμίσετε το PPA, ξεκινήστε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε την εντολή apt-add-repository.

sudo add-apt-repository ppa:wfg/0ad

Με τη ρύθμιση του λογισμικού PPA του παιχνιδιού, ήρθε η ώρα να εκτελέσετε την εντολή ενημέρωσης. Η εκτέλεση της ενημέρωσης θα επιτρέψει στο Ubuntu να δει τη νέα πηγή λογισμικού 0 AD.

sudo apt update

Η χρήση της εντολής ενημέρωσης στο Ubuntu θα ρυθμίσει τη νέα πηγή λογισμικού 0 AD. Θα ελέγξει επίσης για νέες ενημερώσεις λογισμικού και θα σας ενημερώσει ότι πρέπει να τις εγκαταστήσετε. Για να εγκαταστήσετε αυτές τις ενημερώσεις λογισμικού, χρησιμοποιήστε την εντολή αναβάθμισης.

sudo apt upgrade -y

Τώρα που το Ubuntu είναι ενημερωμένο και ο νέος PPA είναι σε λειτουργία και λειτουργεί, ολοκληρώστε τη διαδικασία εγκαθιστώντας το 0 AD

sudo apt install 0ad -y

Θέλετε να απεγκαταστήσετε το 0 AD; Δοκιμάστε:

sudo apt remove 0ad --purge -y

Debian

Το παιχνίδι στρατηγικής 0 AD είναι έτοιμο για εγκατάσταση χάρη στους προγραμματιστές του Debian που επέλεξαν να το συμπεριλάβουν στις επίσημες πηγές λογισμικού. Ο λόγος που το παιχνίδι είναι άμεσα διαθέσιμο στις επίσημες πηγές είναι ότι το 0 AD είναι ανοιχτού κώδικα.

  Τα 6 καλύτερα λειτουργικά συστήματα Linux για την προστασία της ιδιωτικής ζωής

Είναι ωραίο που το Debian διαθέτει μια έκδοση αυτού του παιχνιδιού που μπορούν να εγκαταστήσουν οι χρήστες του. Με αυτά τα λόγια, η έκδοση που διανέμουν, όπως όλο το λογισμικό του Debian είναι ξεπερασμένη. Αν και αυτό μπορεί να μην έχει σημασία για τα περισσότερα προγράμματα, καθώς ο κύριος λόγος για τη χρήση του Debian είναι η σταθερότητα, δεν λειτουργεί αρκετά με τα βιντεοπαιχνίδια. Γενικά, οι χρήστες θέλουν να έχουν πάντα την πιο πρόσφατη έκδοση του παιχνιδιού, με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες και λειτουργίες.

Ευτυχώς, υπάρχει μια ενημερωμένη έκδοση του παιχνιδιού στο Debian Backports. Αυτό το αποθετήριο λογισμικού επιτρέπει στους χρήστες την πιο πρόσφατη έκδοση του παιχνιδιού. Για να το ενεργοποιήσετε, ξεκινήστε ένα τερματικό και αποκτήστε ένα κέλυφος root με το su.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Cozy Audiobook Player σε Linux

Σημείωση: εάν χρειάζεστε καθοδήγηση για τη ρύθμιση του Debian Backports, ρίξτε μια ματιά στο σεμινάριο μας!

su -

Στο ριζικό κέλυφος, χρησιμοποιήστε τις εντολές echo και προσθέστε τη νέα πηγή λογισμικού στο Debian.

echo '#Debian Backports' >> /etc/apt/sources.list

echo >> 'deb https://http.debian.net/debian stretch-backports main'

Εκτελέστε την εντολή ενημέρωσης, ώστε το Debian να έχει πρόσβαση στη νέα πηγή λογισμικού Backport.

sudo apt-get update

Τέλος, εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του 0 AD από τα backports.

sudo apt-get install -t stretch-backports 0ad

Τελειώσατε με το παιχνίδι στο Debian; Απεγκατάσταση με το apt-get.

sudo apt-get uninstall

Arch Linux

Το Arch Linux έχει πάντα μια πολύ φρέσκια έκδοση του βιντεοπαιχνιδιού 0 AD διαθέσιμη στα αποθετήρια λογισμικού του, χάρη στο αποθετήριο λογισμικού «Community». Δυστυχώς, οι θαυμαστές του Arch δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν αυτό το παιχνίδι εκτός και αν ενεργοποιήσουν την “Κοινότητα”. Για να ενεργοποιήσετε το αποθετήριο, ξεκινήστε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε το sudo για να επεξεργαστείτε το Pacman.conf σε λειτουργία root.

sudo nano /etc/pacman.conf

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο αρχείο διαμόρφωσης Pacman και εντοπίστε την “Κοινότητα”. Αφαιρέστε όλες τις εμφανίσεις του # από ​​μπροστά. Φροντίστε να λάβετε όλες τις γραμμές απευθείας στην ενότητα “Κοινότητα”, διαφορετικά δεν θα λειτουργήσει. Όταν η επεξεργασία φαίνεται καλή, αποθηκεύστε πατώντας Ctrl + X και βγείτε με Ctrl + O.

  Πώς να ρυθμίσετε εικονικές μηχανές σε Linux με κουτιά Gnome

Συγχρονίστε ξανά το Arch Linux με τις επίσημες πηγές λογισμικού και επιτρέψτε στο νέο αποθετήριο «Community» να εγκατασταθεί.

sudo pacman -Syy

Εγκαταστήστε τυχόν ενημερώσεις με:

sudo pacman -Syyuu

Τέλος, αποκτήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του 0 AD με:

sudo pacman -S 0ad

Μαλακό καπέλλο

Το Fedora Linux είναι μια ενημερωμένη διανομή Linux. Το λειτουργικό σύστημα διαθέτει τακτικές ενημερώσεις λογισμικού, επομένως είναι λογικό να υπάρχει μια νέα έκδοση του 0 AD διαθέσιμη στις επίσημες πηγές λογισμικού. Εάν είστε παίκτης στο Fedora, μπορείτε να το εγκαταστήσετε εκκινώντας ένα τερματικό και εκτελώντας την ακόλουθη εντολή:

sudo dnf install 0ad -y

OpenSUSE

Όσοι χρησιμοποιούν το OpenSUSE Linux θα πρέπει να λάβουν το βιντεοπαιχνίδι 0 AD μέσω του αποθετηρίου «Gaming» τρίτων. Για να το προσθέσετε, ανοίξτε ένα τερματικό και κάντε τα εξής:

OpenSUSE Leap

sudo zypper addrepo https://ftp.gwdg.de/pub/opensuse/repositories/games/openSUSE_Leap_15.0/ opensuse-games

Tumbleweed

sudo zypper addrepo https://ftp.gwdg.de/pub/opensuse/repositories/games/openSUSE_Tumbleweed/ opensuse-games

Ολοκληρώστε τη διαδικασία εκτελώντας:

sudo zypper install 0ad

Οδηγίες Flatpak

0 AD Λειτουργεί σε σχεδόν κάθε διανομή Linux, μεγάλη και μικρή, χάρη στη μαγεία του Flatpak. Για να εγκαταστήσετε το παιχνίδι για το Flatpak, βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση του στον υπολογιστή σας Linux. Στη συνέχεια, εκτελέστε τις παρακάτω εντολές σε ένα παράθυρο τερματικού για να λειτουργήσει το 0 AD.

Σημείωση: δεν είστε σίγουροι πώς λειτουργεί το Flatpak ή πώς να το εγκαταστήσετε; Δείτε την αναλυτική μας περιγραφή!

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.play0ad.zeroad