Πώς να ενεργοποιήσετε την εξοικονόμηση δεδομένων στις εφαρμογές Twitter

Το Twitter ήταν κάποτε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης βασισμένη αποκλειστικά σε σύντομα μηνύματα που είχαν μόνο 140 χαρακτήρες. Εκείνη την εποχή, δεν ήταν δύσκολο στο σχέδιο δεδομένων σας να χρησιμοποιείτε το Twitter εν κινήσει, αλλά η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων έχει αλλάξει με τα χρόνια. Τώρα, το tweet σας μπορεί να έχει μήκος 240 χαρακτήρες, μπορείτε να μοιράζεστε εικόνες, GIF, βίντεο και μπορείτε ακόμη και να μεταδίδετε όλα ζωντανά από τον λογαριασμό σας στο Twitter. Αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή καταναλώνει αρκετά δεδομένα. Αυτό είναι κάτι που το Twitter γνωρίζει και για να βοηθήσει τους χρήστες να διατηρήσουν τα δεδομένα τους υπό έλεγχο, υπάρχει μια νέα εξοικονόμηση δεδομένων στις εφαρμογές Twitter που μπορείτε να ενεργοποιήσετε.

  Προγραμματίστε αναρτήσεις στο Facebook και στο Twitter και ρυθμίστε τις να αναδημοσιεύονται [Web]

Η εξοικονόμηση δεδομένων είναι μια λειτουργία για εφαρμογές Twitter όπου οι εικόνες φορτώνονται σε χαμηλότερη ποιότητα και τα βίντεο δεν αναπαράγονται πλέον αυτόματα.

Εξοικονόμηση δεδομένων σε εφαρμογές Twitter

Ενημερώστε την εφαρμογή Twitter στην πιο πρόσφατη έκδοση. Η εξοικονόμηση δεδομένων είναι διαθέσιμη τόσο σε iOS όσο και σε Android.

Αφού ενημερώσετε την εφαρμογή, ανοίξτε την και πατήστε τη μικρογραφία της εικόνας του προφίλ σας για να ανοίξετε το συρτάρι πλοήγησης. Από το συρτάρι πλοήγησης, επιλέξτε Ρυθμίσεις και Απόρρητο. Στην οθόνη Ρυθμίσεις και Απόρρητο, πατήστε Χρήση δεδομένων.

Η οθόνη χρήσης δεδομένων διαθέτει διακόπτη Εξοικονόμησης δεδομένων. Ενεργοποιήστε το και οι ρυθμίσεις εικόνας και βίντεο για την εφαρμογή θα αλλάξουν, ώστε να μην τις φορτώνει ποτέ σε HD. Ταυτόχρονα, η αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο θα είναι επίσης απενεργοποιημένη.

  Πού αποθηκεύονται τα πρόχειρα tweets στις νέες εφαρμογές Twitter

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εξοικονόμηση δεδομένων όποτε θέλετε. Δεν είναι συνδεδεμένο με εσάς χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας σας. Είναι βασικά μια γρήγορη εναλλαγή για την αλλαγή των ρυθμίσεων βίντεο και εικόνας. Δεν προσθέτει ειδική λειτουργία στην εφαρμογή. Εάν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις με μη αυτόματο τρόπο, αλλά είναι χρονοβόρο να το κάνετε, ώστε ο διακόπτης να είναι ο ευκολότερος τρόπος για να τις αλλάξετε.

Το Twitter έχει αλλάξει αρκετά με τα χρόνια, αλλά ακόμα κι αν το περιηγείστε με εικόνες χαμηλής ποιότητας και χωρίς αναπαραγωγή βίντεο, δεν χάνετε τόσα πολλά. Το Twitter δεν έχει εγκαταλείψει την πλατφόρμα που βασίζεται σε κείμενο για μια πιο οπτική. Εκτός από την αύξηση του αριθμού των χαρακτήρων που μπορείτε να κάνετε tweet, προσθέτει επίσης νήματα Twitter. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα δεδομένων σας, η περιήγηση στο Twitter με ενεργοποιημένη την Εξοικονόμηση δεδομένων δεν είναι κακή ιδέα. Όλα θα φορτωθούν πιο γρήγορα και μπορείτε να αποφύγετε μια καλή απόσπαση της προσοχής.

  Πώς να δείτε τις αλληλεπιδράσεις Twitter με έναν χρήστη [Chrome]

Η Εξοικονόμηση δεδομένων είναι ενεργοποιημένη για ολόκληρη την εφαρμογή, πράγμα που σημαίνει ότι εάν έχετε διαμορφώσει πολλούς λογαριασμούς στην εφαρμογή, η εξοικονόμηση δεδομένων θα ενεργοποιηθεί για όλους.