Πώς να ξεκινήσετε τον δικό σας διακομιστή παιχνιδιών

Ενώ θα μπορούσατε να φιλοξενήσετε έναν διακομιστή παιχνιδιών στον υπολογιστή σας, μερικές φορές είναι πιο βολικό να έχετε έναν διακομιστή cloud που λειτουργεί 24/7. Η φιλοξενία διακομιστή παιχνιδιών μπορεί να είναι εκπληκτικά φθηνή, ειδικά αν θέλετε απλώς να παίξετε με λίγους φίλους.

Αφιερωμένη έναντι κοινής φιλοξενίας

Η αποκλειστική φιλοξενία είναι όταν νοικιάζετε ένα ολόκληρο rack ενός διακομιστή—ή, συχνά, ένα μέρος των πόρων αυτού του rack. Συχνά θα σας δίνονται λεπτομερείς προδιαγραφές σχετικά με το τι ακριβώς αγοράζετε και γενικά θα πληρώνετε λίγο επιπλέον σε σύγκριση με την κοινή φιλοξενία.

Η κοινόχρηστη φιλοξενία εκτελεί πολλές παρουσίες ενός διακομιστή παιχνιδιών σε πολλά rack server, επιτρέποντας στον πάροχο φιλοξενίας να εξοικονομήσει χρήματα και να παρέχει χαμηλή τιμή. Ωστόσο, δεν είναι πάντα σαφές ποιες προδιαγραφές λαμβάνετε και μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα συμφόρησης εάν ο διακομιστής σας υποστεί μεγάλο φορτίο.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν διακομιστή για εσάς και μερικούς φίλους, σας συνιστούμε να εξοικονομήσετε χρήματα και να αποκτήσετε κοινόχρηστη φιλοξενία. Εάν θέλετε να έχετε πολλά άτομα να παίζουν στον διακομιστή σας, θα πρέπει να δοκιμάσετε πρώτα την κοινή φιλοξενία και να κάνετε αναβάθμιση σε αποκλειστική φιλοξενία εάν είναι απαραίτητο.

Ανάλογα με τον πάροχο από τον οποίο αγοράζετε τον διακομιστή σας, μπορεί επίσης να λάβετε διαχειριζόμενη φιλοξενία, δηλαδή όταν ο πάροχος δημιουργεί εργαλεία για αυτόματη ρύθμιση, διαμόρφωση και διαχείριση του διακομιστή σας, όπως αυτόματη επανεκκίνηση και εύκολη εγκατάσταση mod.

  Ποιο είναι το νόημα του Torrenting;

Επιλογές κοινής φιλοξενίας

Όλες οι επιλογές που αναφέρονται εδώ είναι επίσης διαχειριζόμενη φιλοξενία. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε πολύ για τη ρύθμιση, καθώς θα πρέπει να είναι σχετικά απλή ή απλώς να χειριστείτε πλήρως.

Gameservers.com: Πολύ φθηνοί διακομιστές για περιπτώσεις μικρής χρήσης, καθώς χρεώνεστε από τον αριθμό των κουλοχέρηδων παικτών που θέλετε. Ένας αξιοπρεπής πίνακας ελέγχου, αλλά χωρίς προστασία DDOS.
Χαμηλό.ms: Ένας συμβιβασμός μεταξύ αποκλειστικής και κοινής φιλοξενίας, ενώ εξακολουθεί να παρέχει έναν διαχειριζόμενο πίνακα ελέγχου για τα περισσότερα παιχνίδια. Θα γνωρίζετε τις προδιαγραφές που λαμβάνετε, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον για ένα αποκλειστικό νήμα. Βάζουν επίσης επωνυμία στον τίτλο του διακομιστή σας, η κατάργηση του οποίου κοστίζει 2 $, αλλά μπορεί να είστε εντάξει με αυτό εάν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα.
Nodecraft: Ένας κοινός πάροχος φιλοξενίας που δεν χρεώνει ανά υποδοχή. Έχουν διαφορετικά επίπεδα, τμηματοποιημένα με βάση τη μνήμη RAM και τον αριθμό των παρουσιών που μπορείτε να εκτελέσετε. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να φιλοξενήσετε πολλούς διακομιστές σε ένα επίπεδο, εφόσον το επιτρέπει η RAM.

Όποια επιλογή κι αν κάνετε, βεβαιωθείτε ότι διαθέτει διαχειριζόμενο πίνακα ελέγχου και υποστηρίζει το παιχνίδι που θέλετε.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το Mac σας

Αφιερωμένες επιλογές φιλοξενίας

Η αποκλειστική φιλοξενία σάς επιτρέπει πολύ περισσότερη ελευθερία και έλεγχο. Μπορείτε να φιλοξενήσετε πολλούς διακομιστές παιχνιδιών εκτός ενός κουτιού, καθώς και πολλά διαφορετικά παιχνίδια, και αφού έχετε πλήρη πρόσβαση στο κουτί, μπορείτε ακόμη και να φιλοξενήσετε έναν διακομιστή web για να εκτελέσετε έναν ιστότοπο εκτός διακομιστή ή οτιδήποτε άλλο δεν σχετίζεται με παιχνίδια.

OVH: Μόνο δύο τοποθεσίες, Καναδάς και Γαλλία, αλλά προσφέρουν πολύ ισχυρούς διακομιστές για την τιμή. Εάν δεν σας ενδιαφέρει να έχετε το πιο πρόσφατο υλικό της γενιάς, μπορείτε να νοικιάσετε τον παλιό εξοπλισμό τους από την αδελφή τους εταιρεία SYS. Και οι δύο θα είναι εντελώς νέοι διακομιστές και θα πρέπει να ρυθμίσετε τα πάντα μόνοι σας.
Gameservers.com: Αν και αυτή η εταιρεία εστιάζει στην κοινόχρηστη φιλοξενία, προσφέρει επίσης αποκλειστικούς διακομιστές ως επιλογή. Θα λάβετε ακόμη και τον διαχειριζόμενο πίνακα ελέγχου, αν και αυτός είναι προαιρετικός και θα περιορίσει την πρόσβασή σας μόνο στον πίνακα ελέγχου.
Υπηρεσίες Ιστού της Amazon: Περισσότερο από μια premium, εταιρική επιλογή. Εάν είστε προγραμματιστής παιχνιδιών που θέλει να φιλοξενήσει διακομιστές, AWS GameLift αξίζει να το εξετάσετε. Αν ψάχνετε για έναν ενιαίο, γενικό διακομιστή, ο EC2 θα είναι πιο κατάλληλος. Και αν είσαι φοιτητής, μπορείς να αποκτήσεις $100 σε δωρεάν πίστωση με ένα email .EDU.

Ρύθμιση αποκλειστικού διακομιστή

Τα περισσότερα παιχνίδια Steam θα χρησιμοποιούν SteamCMD για λήψη και εκτέλεση του διακομιστή, αν και συνήθως θα πρέπει να διαμορφώσετε ένα αρχείο .bat με όλες τις οδηγίες εκκίνησης. Άλλα παιχνίδια μπορεί να έχουν το δικό τους πρόγραμμα διακομιστή που μπορείτε να κατεβάσετε—ελέγξτε την επίσημη τεκμηρίωση του παιχνιδιού για περισσότερες πληροφορίες. Θα συνδεθούμε σε μερικούς οδηγούς εδώ, αλλά αν θέλετε να εκτελέσετε κάτι που δεν περιλαμβάνεται σε αυτήν τη λίστα, μια γρήγορη αναζήτηση στον ιστό για το όνομα του παιχνιδιού και την “αποκλειστική ρύθμιση διακομιστή” θα αποφέρει συνήθως χρήσιμα αποτελέσματα.

  Πώς να επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows από τη γραμμή εντολών

Minecraft
Σκουριά
Factorio
Garry’s Mod
Ομαδικό φρούριο 2
CSGO
DOTA 2
ARK: Survival Evolved

Αφού ρυθμιστεί και εκτελεστεί ο διακομιστής, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι θύρες είναι ανοιχτές στον διακομιστή, έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σε αυτόν. Αυτό το βήμα θα είναι διαφορετικό για κάθε κεντρικό υπολογιστή, αλλά εάν δεν βλέπετε τίποτα στον πίνακα ελέγχου για τον πάροχο σας, πιθανότατα θα πρέπει απλώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του Τείχους προστασίας των Windows και να προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων την εφαρμογή διακομιστή.

Αφού ανοίξουν οι θύρες, οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να συνδεθούν στον διακομιστή σας με τη διεύθυνση IP ή πιθανώς μόνο μέσω του προγράμματος περιήγησης διακομιστή εντός του παιχνιδιού. Ανάλογα με το παιχνίδι, μπορεί να θέλετε να αποκτήσετε ένα όνομα τομέα για τον διακομιστή σας, ώστε να θυμάστε εύκολα τη διεύθυνση IP.