Τρόπος απενεργοποίησης του συγχρονισμού προχείρου σε όλες τις συσκευές στα Windows 10

Η εμπειρία του Προχείρου των Windows 10 σάς επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα ιστορικό στοιχείων που έχετε αντιγράψει, να καρφιτσώσετε αντικείμενα που χρησιμοποιείτε συχνά και να συγχρονίσετε στοιχεία σε όλες τις συσκευές. Ωστόσο, εάν δεν θέλετε η Microsoft να συγχρονίζει ευαίσθητα δεδομένα στο cloud, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε εντελώς.

Από προεπιλογή, ο συγχρονισμός του Προχείρου είναι απενεργοποιημένος. Εάν είναι ήδη ενεργοποιημένο, μπορείτε να αλλάξετε τις λειτουργίες του προχείρου στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Πρόχειρο. Αλλά όταν ενεργοποιείτε τη δυνατότητα συγχρονισμού, συγχρονίζει αυτόματα όλο το κείμενο που αντιγράφετε.

Για να αποτρέψετε οποιονδήποτε χρήστη στον υπολογιστή να το ενεργοποιήσει και να συγχρονίσει κατά λάθος δυνητικά ευαίσθητα δεδομένα, όπως κωδικούς πρόσβασης στους διακομιστές της Microsoft, μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς αυτήν τη δυνατότητα.

Οικικοί χρήστες: Απενεργοποιήστε το συγχρονισμό προχείρου μέσω του Επεξεργαστή Μητρώου

Εάν έχετε Windows 10 Home, θα πρέπει να επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows για να κάνετε αυτές τις αλλαγές. Μπορείτε επίσης να το κάνετε με αυτόν τον τρόπο εάν έχετε Windows 10 Professional ή Enterprise, εάν αισθάνεστε πιο άνετα να εργάζεστε στο Μητρώο σε αντίθεση με τον Επεξεργαστή Πολιτικής Ομάδας. (Εάν διαθέτετε Pro ή Enterprise, ωστόσο, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τον πιο εύκολο επεξεργαστή πολιτικής ομάδας, όπως περιγράφεται στην επόμενη ενότητα.)

  Πώς να κάνετε τη γραμμή εργασιών των Windows 10 ημιδιαφανή

Τυπική προειδοποίηση: Ο Επεξεργαστής Μητρώου είναι ένα ισχυρό εργαλείο και η κακή χρήση του μπορεί να καταστήσει το σύστημά σας ασταθές ή ακόμα και μη λειτουργικό. Αυτό είναι ένα αρκετά απλό hack, και εφόσον τηρείτε τις οδηγίες, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Τούτου λεχθέντος, εάν δεν έχετε εργαστεί ποτέ με αυτό πριν, εξετάστε το ενδεχόμενο να διαβάσετε σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Επεξεργαστή Μητρώου πριν ξεκινήσετε. Και σίγουρα δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του Μητρώου (και του υπολογιστή σας!) πριν κάνετε αλλαγές.

Θα πρέπει επίσης να ορίσετε ένα σημείο επαναφοράς συστήματος πριν συνεχίσετε. Τα Windows πιθανότατα θα το κάνουν αυτόματα όταν εγκαταστήσετε την Ενημέρωση Επετείου, αλλά δεν θα ήταν κακό να δημιουργήσετε μια με μη αυτόματο τρόπο—με αυτόν τον τρόπο, εάν κάτι πάει στραβά, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε.

Στη συνέχεια, ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου πατώντας Windows+R στο πληκτρολόγιό σας, πληκτρολογώντας “regedit” στο πλαίσιο και, στη συνέχεια, πατώντας το πλήκτρο Enter.

Πατήστε Windows+R για άνοιγμα

Μεταβείτε στο ακόλουθο πλήκτρο στην αριστερή πλαϊνή γραμμή:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsSystem

Μόλις βρεθείτε εδώ, κάντε δεξί κλικ στο κλειδί “Σύστημα” (φάκελο) στο αριστερό παράθυρο και επιλέξτε Νέο > Τιμή DWORD (32-bit).

Ονομάστε την τιμή “AllowCrossDeviceClipboard”. Κάντε διπλό κλικ και ορίστε την τιμή σε “0”.

Βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα τιμής για αυτό είναι

Τώρα μπορείτε να κλείσετε τον επεξεργαστή μητρώου. Δεν χρειάζεται να αποσυνδεθείτε ή να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές.

  Πώς να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης WiFi στα Windows 11

Για να ενεργοποιήσετε ξανά τον συγχρονισμό μεταξύ συσκευών για το Πρόχειρο, μπορείτε να επιστρέψετε εδώ, να εντοπίσετε την τιμή “AllowCrossDeviceClipboard” και να την επαναφέρετε σε “1” ή να τη διαγράψετε εντελώς.

Κατεβάστε το Hack μητρώου μας με ένα κλικ

Αντί να επεξεργάζεστε μόνοι σας το μητρώο, μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη του Απενεργοποιήστε τον συγχρονισμό του προχείρου σε όλες τις συσκευές. Απλώς ανοίξτε το ληφθέν αρχείο .zip, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο “DisableClipboardSyncAcrossDevices.reg” και συμφωνήστε να προσθέσετε τις πληροφορίες στο μητρώο σας. Έχουμε συμπεριλάβει επίσης ένα “EnableClipboardSyncAcrossDevices.reg” εάν θέλετε να το ενεργοποιήσετε ξανά.

Η προειδοποίηση που λαμβάνετε όταν προσθέτετε μια εισβολή στο μητρώο.  Κάντε κλικ

Αυτά τα αρχεία .reg αλλάζουν τις ίδιες ρυθμίσεις μητρώου που περιγράψαμε παραπάνω. Εάν θέλετε να δείτε τι θα κάνει αυτό ή οποιοδήποτε άλλο αρχείο .reg πριν το εκτελέσετε, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο .reg και να επιλέξετε “Επεξεργασία” για να το ανοίξετε στο Σημειωματάριο. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε τις δικές σας εισβολές μητρώου.

Επαγγελματίες και Εταιρικοί Χρήστες: Απενεργοποιήστε το Συγχρονισμό Προχείρου μέσω της Πολιτικής ομάδας

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 Professional ή Enterprise, ο ευκολότερος τρόπος για να απενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό του Προχείρου μεταξύ συσκευών είναι χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας τοπικών πολιτικών ομάδας. Είναι ένα αρκετά ισχυρό εργαλείο, οπότε αν δεν το έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ πριν, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε τι μπορεί να κάνει.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Bluetooth στα Windows 10 (Απενεργοποίηση Bluetooth)

Επίσης, εάν βρίσκεστε σε δίκτυο εταιρείας, κάντε τη χάρη σε όλους και επικοινωνήστε πρώτα με τον διαχειριστή σας. Εάν ο υπολογιστής εργασίας σας είναι μέρος ενός τομέα, είναι επίσης πιθανό να είναι μέρος μιας πολιτικής ομάδας τομέα που θα αντικαταστήσει την πολιτική τοπικής ομάδας, ούτως ή άλλως.

Θα πρέπει επίσης να ορίσετε ένα σημείο επαναφοράς συστήματος πριν συνεχίσετε. Τα Windows πιθανότατα θα το κάνουν αυτόματα όταν εγκαταστήσετε την Ενημέρωση Επετείου. Ωστόσο, δεν θα ήταν κακό να φτιάξετε ένα χειροκίνητα—με αυτόν τον τρόπο, εάν κάτι πάει στραβά, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε.

Αρχικά, εκκινήστε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας πατώντας Windows+R, πληκτρολογώντας “gpedit.msc” στο πλαίσιο και, στη συνέχεια, πατώντας το πλήκτρο Enter.

Μεταβείτε στο Computer Configuration > Administrative Templates > System > OS Policies.

Εντοπίστε τη ρύθμιση “Να επιτρέπεται ο συγχρονισμός προχείρου σε όλες τις συσκευές” και κάντε διπλό κλικ σε αυτήν.

Εντοπίστε και κάντε διπλό κλικ

Ορίστε την επιλογή “Να επιτρέπεται ο συγχρονισμός μεταξύ συσκευών” σε “Απενεργοποιημένη” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “OK” για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Η αλλαγή πολιτικής τίθεται σε ισχύ αμέσως. Τώρα μπορείτε να κλείσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας χωρίς να χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής σας προτού απενεργοποιηθεί η ρύθμιση.

Για να ενεργοποιήσετε ξανά τον συγχρονισμό του Προχείρου σε όλες τις συσκευές, επιστρέψτε εδώ, κάντε διπλό κλικ στη ρύθμιση “Να επιτρέπεται ο συγχρονισμός προχείρου σε όλες τις συσκευές” και, στη συνέχεια, αλλάξτε τη σε “Μη διαμορφωμένη” ή “Ενεργοποιημένη”.