Πώς να ξεκινήσετε μια συνομιλία με τον Firefox Hello

Ο Firefox 34 κυκλοφόρησε μόλις πριν από λίγο και όπου δεν ήταν μεγάλος σε δυνατότητες από πλευράς αριθμών, υπήρχε ένα τεράστιο χαρακτηριστικό που εισήχθη στην κυκλοφορία. Firefox Γεια σας. Σκεφτείτε το Google Hangouts. μια υπηρεσία συνομιλίας που περιορίζεται στον λογαριασμό σας στο Gmail και στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Καταργήστε αυτούς τους περιορισμούς και έχετε το Firefox Hello. Περιορίζετε να χρειάζεστε τον Firefox για να ξεκινήσετε μια συνομιλία, αλλά ούτε εσείς ούτε ο παραλήπτης σας χρειάζεστε έναν λογαριασμό Firefox και επίσης δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν τον Firefox. Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε είτε μια κλήση ήχου είτε μια κλήση βίντεο με το Firefox Hello.

Ενεργοποίηση Firefox Hello

Για να ξεκινήσετε μια συνομιλία με το Firefox Hello, αναζητήστε το μικρό εικονίδιο με το συννεφάκι συνομιλίας στην οθόνη προσαρμογής. Για κάποιους αυτό μπορεί να είναι απλό, για άλλους μπορεί να είναι πολύ λιγότερο εύκολο επειδή η δυνατότητα δεν είναι ενεργοποιημένη για όλους και το συννεφάκι συνομιλίας απλά δεν υπάρχει. Για να ενεργοποιήσετε το Firefox Hello, μεταβείτε στο about:config και αναζητήστε την προτίμηση loop.throttled. Ορίστε την τιμή του σε False. Κάντε επανεκκίνηση του Firefox για καλή μέτρηση και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην οθόνη Προσαρμογή όπου θα έπρεπε να βρίσκεται τώρα το συννεφάκι.

  Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά τις ειδοποιήσεις στον Firefox

Έναρξη Συνομιλίας

Κάντε κλικ στο συννεφάκι συνομιλίας και μπορείτε να ξεκινήσετε μια συνομιλία είτε ως επισκέπτης είτε μπορείτε να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Firefox. Λαμβάνετε έναν σύνδεσμο για κοινή χρήση, είτε μέσω μιας υπηρεσίας συνομιλίας είτε μέσω email, όταν κάνετε κλικ στο κουμπί. Μπορείτε να επιλέξετε να συνδεθείτε πρώτα εάν θέλετε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του οδοντωτού τροχού.

Κοινή χρήση του συνδέσμου

Μοιραστείτε τον σύνδεσμο και ο παραλήπτης σας θα δει την παρακάτω οθόνη. Μπορούν να επιλέξουν να απαντήσουν μόνο με μια φωνητική κλήση ή με μια βιντεοκλήση. Είναι κάπως απογοητευτικό το γεγονός ότι το άτομο που πραγματοποιεί την κλήση δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα πρέπει να είναι φωνητική ή βιντεοκλήση όταν στέλνετε το αίτημα.

  Η αθόρυβη καρτέλα καθυστερεί τη φόρτωση της σελίδας στον Firefox μέχρι να μεταβείτε στην καρτέλα

Ο παραλήπτης σας επιλέγει πώς θα απαντήσει στην κλήση και, στη συνέχεια, κάνει κλικ στην έναρξη. Για να αλλάξετε την προεπιλεγμένη βιντεοκλήση, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στο κουμπί έναρξης και επιλέξτε την εναλλακτική.

Απάντηση σε μια κλήση

Ο ήχος κλήσης του Firefox Hello είναι πολύ απαίσιος και τρανταχτός αν τον αφήσετε να κουδουνίσει για πολύ. Ένα αναδυόμενο παράθυρο εμφανίζεται στο κάτω μέρος του παραθύρου και είναι εδώ όπου μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε κλήση ήχου ή βίντεο από την πλευρά σας. Κατά τη σύνδεση της κλήσης, μπορείτε να δείτε από τα εικονίδια ακριβώς κάτω από τον σύνδεσμο εάν η κλήση είναι ήχου ή βίντεο. Από το κουμπί Αποδοχή, επιλέγετε πώς θέλετε να απαντήσετε ή κάντε κλικ στην Ακύρωση για να απορρίψετε την κλήση. Ο παραλήπτης σας θα δει μια επιλογή για να δοκιμάσει ξανά την κλήση.

  Πώς να δημιουργήσετε πολλά προφίλ στον Firefox

συμπέρασμα

Το Firefox Hello είναι σε έκδοση beta, επομένως δεν είναι τέλειο, ούτε πολύ. Νομίζω ότι θα πρέπει να περιλαμβάνει μια δυνατότητα συνομιλίας βάσει κειμένου, επειδή μπορεί να μην έχουν όλοι το εύρος ζώνης διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή για μια κλήση βίντεο ή ήχου. Η ποιότητα της κλήσης δεν είναι εξαιρετική, όχι ακόμα. Παίρνει πολύ θόρυβο που δεν κάνουν οι περισσότερες εφαρμογές συνομιλίας μέσω βίντεο όπως το Skype και δεν εννοώ ότι υπάρχει θόρυβος στο παρασκήνιο που προέρχεται από τον ανεμιστήρα του φορητού υπολογιστή σας. Εννοώ έναν τσιριχτό ήχο που ήταν δύσκολο να αγνοηθεί και να συνομιλήσει. Ας ελπίσουμε ότι η υπηρεσία θα βελτιωθεί ή ότι ο θόρυβος ήταν απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό από την πλευρά μου.