Πώς να κάνετε τη γραμμή εργασιών των Windows 10 ημιδιαφανή

Οι χρήστες των Windows τροποποιούν και τροποποιούν τη διεπαφή του λειτουργικού συστήματος από πάντα. Η Microsoft ήταν πάντα πολύ ευέλικτη στο να επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ό,τι θέλουν στο λειτουργικό σύστημα. Οι προγραμματιστές, επίσης, ανταποκρίνονται στην πρόκληση και διασφαλίζουν ότι αν θέλετε ο κέρσορας σας να μοιάζει με έναν μικροσκοπικό δεινόσαυρο, θα είναι δυνατό. Τα Windows 10, από ορισμένες απόψεις, ήταν ελαφρώς περιοριστικά με τις επιλογές προσαρμογής. Η Translucent Taskbar είναι μια μικρή εφαρμογή που κάνει τη γραμμή εργασιών σας ημιδιαφανή. Η εφαρμογή είναι πολύ γυμνή, αλλά λειτουργεί τέλεια.

  Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 11;

Έτσι θα μοιάζει η γραμμή εργασιών όταν η εφαρμογή εκτελείται σε σύγκριση με την κανονική γραμμή εργασιών με ενεργοποιημένη τη διαφάνεια.

Κατεβάστε και εκτελέστε την εφαρμογή. Δεν έχει διεπαφή, αλλά η γραμμή εργασιών γίνεται ημιδιαφανής αμέσως μόλις εκκινήσετε την εφαρμογή. Η γραμμή εργασιών θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Φαίνεται ότι η γραμμή εργασιών είναι τώρα πραγματικά διαφανής, αλλά έχει προστεθεί μια γκαουσιανή θαμπάδα. Εάν σύρετε ένα παράθυρο πίσω από αυτό, θα δείτε ότι η γραμμή εργασιών δεν είναι 100% διαφανής και είναι στην πραγματικότητα ημιδιαφανής.

Επειδή η εφαρμογή δεν έχει κανένα είδος διεπαφής, μπορεί να αναρωτιέστε πώς να την απενεργοποιήσετε. Η απάντηση είναι μέσω του Task Manager. Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών και αναζητήστε το “TanslucentTB.exe (32 bit)”, επιλέξτε το και κάντε κλικ στο “Τερματισμός εργασίας”.

  10 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν αποκτήσετε έναν νέο υπολογιστή με Windows

Μόλις σταματήσετε την εφαρμογή, απλώς πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας ή κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη για να ανοίξετε το μενού Έναρξη και το χρώμα θα επιστρέψει στη γραμμή εργασιών.

Η εφαρμογή είναι αρκετά ελαφριά και το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πολύ ωραίο. Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας για να φαίνεται σωστή. Δεν φαίνονται όλες οι ταπετσαρίες υπέροχες με την ημιδιαφανή γραμμή εργασιών, αλλά αυτό είναι πραγματικά μικρές τροποποιήσεις που θα πρέπει να κάνετε.

Υπάρχει πράγματι μια επεξεργασία μητρώου που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τη γραμμή εργασιών ελαφρώς πιο διαφανή, αλλά εξακολουθεί να μην πλησιάζει όσο η Translucent Taskbar. Αυτή η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την ethanhs. Μπορείτε να ελέγξετε το αποθετήριο Github του προγραμματιστή εδώ. Ο σύνδεσμος στο τέλος θα ξεκινήσει αυτόματα τη λήψη.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ξανά τις ειδοποιήσεις Focus Assist στα Windows 10

Κατεβάστε το Translucent Taskbar