Το WhatsApp έχει αποκλειστεί στην Κίνα. Λύση στην εκτεταμένη λογοκρισία του Πεκίνου

Η λογοκρισία του Διαδικτύου στην Κίνα είναι ακραία και πρόκειται να επιδεινωθεί.

Οι Κινέζοι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση σε δημοφιλείς εφαρμογές και υπηρεσίες όπως το Gmail και το Facebook επειδή αποκλείονται από την κυβέρνηση. η ίδια κυβέρνηση που έχει επιβάλει αυστηρούς κανόνες συμμόρφωσης για τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που επιτρέπεται να λειτουργούν στη χώρα τους. Οποιεσδήποτε εφαρμογές λειτουργούν εκτός αυτών των κανόνων θα μπορούσαν να καταλήξουν να αποκλειστούν — τις περισσότερες φορές, χωρίς προειδοποίηση — κάτι που είναι ακριβώς αυτό που οι χρήστες ανέφεραν ότι συνέβη στο WhatsApp τις τελευταίες 24 ώρες.

Θύμα λογοκρισίας

Το Πεκίνο διέκοψε τη διεθνώς δημοφιλή εφαρμογή συνομιλίας και ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ο αποκλεισμός ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης, αφήνοντας τους χρήστες να μην μπορούν να στέλνουν ή/και να λαμβάνουν μηνύματα.

«Σύμφωνα με την ανάλυση που εκτελέσαμε σήμερα στην υποδομή του WhatsApp, φαίνεται ότι το Great Firewall επιβάλλει λογοκρισία που στοχεύει επιλεκτικά τις λειτουργίες του WhatsApp», δήλωσε ο Nadim Kobeissi, εφαρμοσμένος κρυπτογράφος στο Symbolic Software, μια νεοφυή εταιρεία έρευνας κρυπτογραφίας.

Η διακοπή φαίνεται να επικεντρώνεται σε ορισμένες πόλεις και επαρχίες και όχι σε εθνικό επίπεδο. Το δοκιμάσαμε μόνοι μας και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το WhatsApp λειτουργεί στο γειτονικό Χονγκ Κονγκ, αλλά εντός της Κίνας έχει αποκλειστεί ή έχει επιβραδυνθεί σε ανίχνευση — οι πιο επηρεασμένες είναι η επαρχία Jilin, η επαρχία Hubei και η επαρχία Jiangsu.

Οι χρήστες που ανέφεραν ότι δεν μπόρεσαν να στείλουν και να λάβουν μηνύματα WhatsApp νωρίτερα εκείνη την ημέρα, μπορούσαν να τα στείλουν ώρες αργότερα, αλλά μόνο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. επειδή το μπλοκ φαίνεται να ενεργοποιείται/απενεργοποιείται τυχαία.

Τι διάολο Κίνα μπλόκαραν και το WhatsApp; pic.twitter.com/Zn4AtnhKX8

— Toomii 美丽 (@toomii997) 18 Ιουλίου 2017

Σε ορισμένες περιοχές η απαγόρευση του WhatsApp είναι μερική. Οι χρήστες μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα κειμένου, αλλά δεν μπορούν να στείλουν έγγραφα, εικόνες ή να ενημερώσουν την ιστορία/κατάστασή τους.

  Πώς να αναζητήσετε μια συνομιλία στο Whatsapp

Λειτουργεί και για μένα σήμερα το πρωί, αλλά δεν μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες ή να ανεβάσετε μια ιστορία κατάστασης χωρίς να χρησιμοποιήσετε vpn

— nakara (@nakara_irene) 18 Ιουλίου 2017

Εγγραφές νέων χρηστών, απαγορευμένες

Δεν είναι μόνο η υπηρεσία που μπλοκάρεται. Οι χρήστες δεν μπορούν επίσης να κατεβάσουν ή να εγκαταστήσουν το WhatsApp. Οι απαγορευμένες εφαρμογές είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα με τα καταστήματα εφαρμογών στην Κίνα. Ακόμη και τα smartphone που είναι διαθέσιμα στη χώρα διαθέτουν ενσωματωμένους αποκλεισμούς για να βοηθήσουν τη λογοκρισία και τον έλεγχο. Για να τα παρακάμψουν, οι χρήστες πρέπει συχνά να φορτώσουν εφαρμογές ή να εγκαταστήσουν επανασυσκευασμένες εκδόσεις αποκλεισμένων εφαρμογών.

Έτσι, το WhatsApp έχει σταματήσει να λειτουργεί για μένα και δεν φαίνεται να μπορώ να το εγκαταστήσω ξανά. Κάποιοι άλλοι άνθρωποι στην Κίνα έχουν το ίδιο πρόβλημα.

— Jatin Chavda 贾霆 (@Jatin92) 18 Ιουλίου 2017

Δεν υπάρχει επίσημη δήλωση από την κινεζική κυβέρνηση σχετικά με το γιατί απαγορεύτηκε το WhatsApp, αλλά οι άνθρωποι στην Κίνα περίμεναν ότι τελικά θα κατέληγε πίσω από το Μεγάλο Τείχος προστασίας. Αυτό συμβαίνει επειδή το WhatsApp εισήγαγε την κρυπτογράφηση μηνυμάτων από άκρη σε άκρη πέρυσι.

Υπάρχει επίσης το γεγονός ότι το Whatsapp ανήκει στο Facebook. άλλη μια υπηρεσία στη λίστα αποκλεισμένων της Κίνας. Το Facebook μπλοκαρίστηκε το 2009, αφού θεωρήθηκε ότι ήταν η αιτία των αναταραχών στη χώρα. Έκτοτε δεν μπόρεσε να επανέλθει στην κινεζική αγορά. Είναι πιθανό οι Κινέζοι αξιωματούχοι να μην φαίνονται πολύ καλοί στους τίτλους εφαρμογών που ανήκουν στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μια παρόμοια μοίρα ακολούθησε το Telegram το 2015, αφού χρησιμοποιήθηκε από δικηγόρους και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα για να οργανώσουν και να πιέσουν για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

Το Μεγάλο Τείχος προστασίας στη δουλειά

Η κινεζική κυβέρνηση, μέσω διαφόρων φίλτρων Διαδικτύου, παρακολουθεί στενά το είδος των πληροφοριών που μεταδίδονται στη χώρα. Οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που είναι δημοφιλείς στην Κίνα δεν κρυπτογραφούν μηνύματα. Επιτρέπουν στην κυβέρνηση να παρακολουθεί και να υποκλέψει όλα τα μηνύματα, κείμενο ή άλλο. Το WhatsApp δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat, αλλά παρέχει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δει τι λέγεται ή τι κοινοποιείται. Και η κρυπτογράφηση είναι ο κύριος λόγος που οι χρήστες αλλάζουν αρχικά στο WhatsApp.

  Πώς να στείλετε μήνυμα σε κάποιον που δεν είναι στις επαφές σας στο WhatsApp στο iPhone

Αυτή τη στιγμή, η Κίνα προετοιμάζεται για το 19ο συνέδριο του Εθνικού Κόμματος. Φοβάται επίσης την απώθηση για τον πρόσφατο θάνατο ενός νομπελίστα ενώ βρισκόταν υπό κράτηση. Η κυβέρνηση φαίνεται να αντιμετωπίζει προληπτικά κάθε αναταραχή που μπορεί να λάβει χώρα και μπορεί να είναι ότι θεωρεί το WhatsApp απειλή για τη σταθερότητα – εξ ου και η απαγόρευση.

Οι άνθρωποι που έχουν δει την υπηρεσία email της Google να απαγορεύεται, λένε ότι οι συνθήκες είναι παρόμοιες. Η απαγόρευση φαίνεται να περιορίζεται σε ορισμένες περιοχές και είναι επιλεκτική (δηλαδή απαγορεύονται μόνο τα γραπτά μηνύματα). Αλλά πολλοί πιστεύουν (το κάνουν “είναι σίγουρο”) ότι το Whatsapp θα καταλήξει εξ ολοκλήρου στην άλλη πλευρά του Μεγάλου Τείχους προστασίας.

Η λύση: Χρησιμοποιήστε ένα VPN που λειτουργεί στην Κίνα

Όσο κακό κι αν ακούγεται, υπάρχει ένα πρόβλημα και αυτό είναι η χρήση μιας υπηρεσίας VPN που παραποιεί την τοποθεσία σας κάπου αλλού. Συντομογραφία του εικονικού ιδιωτικού δικτύου, ένα VPN είναι αυτό που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να κρυπτογραφήσετε τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα και να τη δρομολογήσετε μέσω ενός ενδιάμεσου διακομιστή, σε μια τοποθεσία της επιλογής σας.

Η απαγόρευση του WhatsApp συνοδεύεται από ένα νέο σύνολο απαγορευμένων υπηρεσιών VPN, που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα για τους Κινέζους πολίτες. Τούτου λεχθέντος, δεν είναι αποκλεισμένες όλες οι υπηρεσίες VPN και γνωρίζουμε αυτές που εξακολουθούν να λειτουργούν.

Χρησιμοποιήσαμε ένα VPN για να ορίσουμε την τοποθεσία μας στο Χονγκ Κονγκ και μπορέσαμε να έχουμε πρόσβαση στο WhatsApp χωρίς προβλήματα. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να συνδεθείτε, αλλά εκτός από αυτό, η υπηρεσία λειτουργούσε άψογα.

Σύμφωνα με τους χρήστες στο Χονγκ Κονγκ, εξακολουθούν να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή και να τη χρησιμοποιούν χωρίς να χρειάζονται VPN, αλλά δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους τους εκτός Χονγκ Κονγκ.

  WhatsApp Κλήση ΗΑΕ και Ντουμπάι

Ποιο είναι λοιπόν το καλύτερο VPN για χρήση στην Κίνα;

Οι δοκιμές μας δείχνουν ότι μόνο δύο από τους παρόχους που έχουμε δοκιμάσει μπορούν να παρακάμψουν το Μεγάλο Τείχος προστασίας, με συνέπεια. Αυτοί είναι:

1. ExpressVPN

Είμαστε πολύ σοβαροί όταν λέμε ότι το ExpressVPN είναι το πιο αξιόπιστο VPN για την κινεζική αγορά. Το μεγάλο σημείο πώλησης δεν είναι το γεγονός ότι συνεχίζουν να στέκονται ενώ οι ανταγωνιστές αποτρέπονταν από τις κομμουνιστικές αρχές – είναι το γεγονός ότι έχουν βελτιστοποιήσει τους κινεζικούς διακομιστές που θα σας βγάλουν πέρα ​​από το Μεγάλο Τείχος προστασίας. Τα γρήγορα.

Ολόκληρο το δίκτυό τους είναι ασφαλισμένο με SSL με κρυπτογράφηση 256-bit, υπόσχονται μηδενικά αρχεία καταγραφής (ακόμη και για σκοπούς αντιμετώπισης προβλημάτων) και έχουν έδρα στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Και αναφέραμε ότι έχουν και τους δικούς τους διακομιστές DNS;

2. NordVPN

Το NordVPN είναι περήφανο που είναι «αδυσώπητο στην εξεύρεση λύσης για την ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στους ανθρώπους όπου κι αν βρίσκονται» – και μπορούμε να προσθέσουμε, βρίσκοντας μια λύση για όσους πολεμούν τη λογοκρισία στην Κίνα. Η πρόσφατα σχεδιασμένη εφαρμογή τους υπόσχεται ασαφείς διακομιστές, ο οποίος είναι μια εναλλακτική λίστα διακομιστών που δημιουργήθηκε ειδικά για τη χρήση VPN υπό βαρείς περιορισμούς.

Έχουν υψηλή χωρητικότητα σε 936 διακομιστές σε 56 χώρες και είναι από τις πιο γρήγορες λύσεις που έχουμε δοκιμάσει. Όσον αφορά την ασφάλεια, υπάρχει μια ισχυρή πολιτική μηδενικής καταγραφής, χρησιμοποιεί το DoubleVPN (μια λύση που κρύβει τη διαδικτυακή δραστηριότητα ενός χρήστη πίσω από πολλούς διακομιστές μέσω μιας σήραγγας VPN), προσφέρει αποκλειστικές IP και διακόπτη kill για να σταματήσει τη σύνδεση του λογισμικού στο Διαδίκτυο εάν πέσει η υπηρεσία VPN σας .

ΕΚΤΑΝΕΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Η NordVPN πραγματοποιεί μια ειδική προσφορά για τους αναγνώστες μας, δίνοντας έκπτωση 77% στο 3ετές πρόγραμμα, που κοστίζει μόνο 2,75 $ το μήνα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Σημείωση συντάκτη: Μια υπηρεσία VPN ενδέχεται να μην επιλύσει τα προβλήματά σας με την εγγραφή σας στην υπηρεσία ως νέος χρήστης, καθώς αυτό σημαίνει επιβεβαίωση ενός κινεζικού αριθμού τηλεφώνου. Ενημερώστε μας εάν επηρεάζεστε στα παρακάτω σχόλια.