Οι καλύτερες διανομές Linux για χρήστες Mac

Ενδιαφέρεστε να αλλάξετε από Mac OS σε Linux; Εάν έχετε βαρεθεί την Apple και θέλετε να ξεκινήσετε κάτι νέο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Υπάρχει μια μυριάδα διανομών Linux για χρήστες Mac που μπορούν να τους δώσουν κάτι καλύτερο για να δουλέψουν ενώ εξακολουθούν να φαίνονται οικεία. Εδώ είναι οι καλύτερες επιλογές μας.

Στοιχειώδες ΛΣ

Η ξεκάθαρη επιλογή για χρήστες Mac που είναι νέοι στο Linux είναι Στοιχειώδες ΛΣ. Είναι μια διανομή Linux με μεγάλη έμπνευση από το Mac OS. Μην το αποκαλείτε κλώνο όμως, γιατί αυτό δεν είναι αλήθεια. Αντίθετα, το Elementary OS παίρνει τις καλές ιδέες από το Mac OS και τις υλοποιεί με μια ανατροπή. Όσοι αλλάζουν από το Mac θα πρέπει να το προσέξουν.

Το λειτουργικό σύστημα Elementary OS είναι τέλειο για όλους τους τύπους χρηστών Mac. Είτε πρόκειται για δυναμικό χρήστη είτε για αρχάριο, όλα θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους. Όλα, για να αναφέρω την Apple, «απλώς θα λειτουργήσουν».

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι το Elementary OS βασίζεται στο Ubuntu, επομένως η υποστήριξη για το υλικό της Apple είναι δύσκολο να ξεπεραστεί. Οι περισσότερες συσκευές και προγράμματα οδήγησης θα έχουν εναλλακτικές λύσεις ανοιχτού κώδικα ήδη στον πυρήνα του Linux.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή FTP στο Linux

Βαθειά μέσα

Παρουσιάζοντας Βαθειά μέσα: μια «εύχρηστη» κινεζική διανομή Linux που βασίζεται στη διανομή του Debian Linux. Το Deepin έρχεται σε άλλες γλώσσες, όπως αγγλικά και ισπανικά. Τα κινέζικα δεν είναι η μόνη γλωσσική επιλογή.

Ενώ η ανάγνωση της “Κινέζικης διανομής” μπορεί να είναι τρομακτική για όσους δεν είναι από την Κίνα, δεν είναι πραγματικά τόσο κακό. Το λειτουργικό σύστημα Deepin, όπως και πολλά άλλα λειτουργικά συστήματα σε αυτήν τη λίστα, προορίζονται για αρχάριους και οι χρήστες που προτιμούν τα πράγματα να είναι εύκολα. Καθώς οι χρήστες Mac συχνά θέλουν το λειτουργικό τους σύστημα να είναι χωρίς ταλαιπωρία, το Deepin είναι μια καλή επιλογή που πρέπει να εξετάσετε.

Ubuntu

Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για Linux χωρίς να το αναφέρουμε Ubuntu. Και με καλό λόγο! Είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα Linux εκεί έξω. Κανείς άλλος δεν πλησιάζει. Όσοι προέρχονται από το Mac θα αισθάνονται σαν στο σπίτι τους με το Ubuntu, παρόλο που τα δύο λειτουργικά συστήματα φαίνονται και λειτουργούν εντελώς διαφορετικά.

Η εταιρεία πίσω από το Ubuntu έχει μια παρόμοια αποστολή με την Apple: τη δημιουργία ενός λειτουργικού συστήματος που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας. Στην πραγματικότητα, το μότο του Ubuntu είναι «Linux για τα ανθρώπινα όντα». Το λειτουργικό σύστημα εργάζεται πολύ σκληρά για να το φτιάξει, ώστε ο καθένας να μπορεί να το πάρει και να το κάνει χωρίς πολλή φασαρία.

  Πώς να εκτελέσετε το Gmail στην επιφάνεια εργασίας Linux με το Wavebox

Η χρήση του Ubuntu μοιάζει πολύ με τη χρήση ενός Mac, επειδή όλα θα λειτουργήσουν εκτός συσκευασίας. Για να λειτουργήσει αυτή η διανομή Linux θα απαιτηθεί η λιγότερη προσπάθεια, καθώς έχει εύκολα την καλύτερη υποστήριξη για το υλικό της Apple.

Είτε είστε προγραμματιστής λογισμικού θυμωμένος με την Apple και ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση, είτε απλά βαριέστε το Mac OS, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και ρίξτε μια ματιά στο Ubuntu.

Solus

Solus είναι ένα εντελώς νέο λειτουργικό σύστημα Linux. Δεν είναι παράγωγο του Ubuntu όπως το Elementary ή του Debian όπως το Deepin. Αντίθετα, είναι μια νέα προσέγγιση στο Linux. Το λειτουργικό σύστημα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια κομψή, εύχρηστη εμπειρία που κάνει το desktop Linux βιώσιμο για τους μέσους χρήστες.

Το λειτουργικό σύστημα, όπως και το Mac OS, έχει το δικό του «app store», όπου οι χρήστες μπορούν εύκολα να εγκαταστήσουν προγράμματα, παιχνίδια κ.λπ. Επιπλέον, έχει μια ενότητα τρίτου μέρους, που θα διασφαλίζει ότι οι χρήστες μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες αποκλειστικού λογισμικού τους.

Το λειτουργικό σύστημα Solus είναι τέλειο για χρήστες Mac, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει την υποχρεωτική βάση σύνδεσης, επειδή ταιριάζει με αυτό που χρειάζονται οι χρήστες Mac: απλότητα, ευκολία στη χρήση και όμορφη εμφάνιση.

  Πώς να κρυπτογραφήσετε τον φάκελο Home στο Linux

Trenta OS

Trenta OS είναι ένα κομψό, ανοιχτού κώδικα λειτουργικό σύστημα που επιχειρεί να δώσει μια «premium» αίσθηση στο οικοσύστημα Linux. Δεν μπορούμε να πούμε ότι το Trenta OS είναι η πρώτη επιλογή για χρήστες Mac, καθώς πολλές άλλες διανομές Linux κάνουν ό,τι προτείνει η Trenta, μόνο καλύτερα. Με αυτά τα λόγια: εάν έχετε διαβάσει όλα τα λειτουργικά συστήματα Linux σε αυτήν τη λίστα και θέλετε απελπισμένα να βρείτε μια καλή εναλλακτική λύση για το Mac OS, δεν είναι κακό να το δοκιμάσετε.

συμπέρασμα

Πολλές διανομές Linux που στοχεύουν χρήστες Mac τείνουν να αναδημιουργούν τη γνωστή επιφάνεια εργασίας του OS 10. Έρχονται με βάση σύνδεσης που μοιάζει με Mac, ένα θέμα εικονιδίων που μπορεί να ληφθεί απευθείας από την Apple, μεταξύ άλλων. Επιφανειακά, θα ορκίζεσαι ότι είναι απλώς επιφανειακές αλλαγές, σχεδιασμένες για αντιγραφή, αλλά αυτό είναι λάθος. Στην πραγματικότητα, πολλά από τα λειτουργικά συστήματα που αναφέραμε εργάζονται πολύ σκληρά για να εφαρμόσουν χαρακτηριστικά που θα ξεχωρίσουν.

Αν σας έχει βαρεθεί η Apple να αντιμετωπίζει τους ισχυρούς χρήστες σαν σκουπίδια προς όφελος των γενικών χρηστών, αυτή η λίστα είναι για εσάς. Ακόμα κι αν είστε απλώς περίεργοι, δοκιμάστε τα. Μετά τη χρήση τους, θα σας εκπλήξει με το πόσο καλά κατασκευασμένα είναι αυτά τα λειτουργικά συστήματα και πόσο καλά αντικαθιστούν, ακόμη και ξεπερνούν το Mac OS σε ορισμένους τομείς.