Πώς να αναζητήσετε μια συνομιλία στο Whatsapp

Καμία εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς λειτουργία αναζήτησης. Οι πιο ονομαστικές εφαρμογές γραπτών μηνυμάτων έχουν μια λειτουργία αναζήτησης που σας επιτρέπει να βρείτε μια συγκεκριμένη λέξη ή φράση που θυμάστε από μια συνομιλία. Αν και οι περισσότερες εφαρμογές διαθέτουν δυνατότητα αναζήτησης, δεν είναι συγκεκριμένη για συνομιλία. Η λειτουργία αναζήτησης σάς επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση σε όλες τις συνομιλίες ταυτόχρονα. Το Whatsapp ακολούθησε αυτήν την ίδια διαδρομή για λίγο, αλλά τώρα μπορείτε να αναζητήσετε μια συνομιλία στο Whatsapp εξαιρουμένων όλων των άλλων.

Αυτή είναι μια νέα δυνατότητα, επομένως ενημερώστε την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας. Προς το παρόν, αυτή η δυνατότητα έχει προστεθεί μόνο στην έκδοση iOS. Αν και υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση εφαρμογής για χρήστες Android, αυτή η δυνατότητα δεν περιλαμβάνεται στην ενημέρωση. Οι χρήστες Android θα πρέπει να περιμένουν λίγο. Δεν είναι περίπλοκο χαρακτηριστικό και η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να το προσθέσει σύντομα.

  Πώς να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας στο Whatsapp

Αναζητήστε μια συνομιλία στο Whatsapp

Ανοίξτε το Whatsapp και πατήστε τη συνομιλία που θέλετε να αναζητήσετε. Πατήστε το όνομα της συνομιλίας (αν πρόκειται για ομαδικό νήμα) ή την επαφή (αν είναι συνομιλία ένας προς έναν) στο επάνω μέρος. Στην οθόνη λεπτομερειών επαφής/ομάδας, πατήστε Αναζήτηση συνομιλίας.

Αυτό θα σας επιστρέψει στο νήμα συνομιλίας, αλλά θα προσθέσετε μια γραμμή αναζήτησης στην κορυφή. Σε αυτήν τη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε μια λέξη ή φράση για αναζήτηση στο νήμα συνομιλίας. Το Whatsapp μπορεί να βρει όλες τις εμφανίσεις της λέξης/φράσης. Χρησιμοποιήστε τα μικρά κουμπιά βέλους στο επάνω μέρος του πληκτρολογίου οθόνης για να μετακινηθείτε σε όλες τις εμφανίσεις της λέξης. Το Whatsapp θα επισημάνει το συννεφάκι συνομιλίας καθώς και τη λέξη που αναζητήσατε.

  Πώς να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε τις εκκρεμείς εργασίες στο WhatsApp χρησιμοποιώντας το Any.Do

Η εφαρμογή αναζητά την πιο πρόσφατη εμφάνιση της λέξης και στη συνέχεια λειτουργεί πιο πίσω στο ιστορικό συνομιλιών. Εάν, για παράδειγμα, κάνατε σχέδια ταινιών τον Σεπτέμβριο του 2017 και τον Αύγουστο του 2017, η αναζήτησή σας για τη λέξη “ταινία” θα εμφανίσει αποτελέσματα από τον Σεπτέμβριο πριν μεταβείτε στον Αύγουστο.

Εκλεπτυσμένη αναζήτηση

Το Whatsapp διαθέτει ήδη μια λειτουργία αναζήτησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε αναζήτηση σε όλες τις συνομιλίες ταυτόχρονα. Η εφαρμογή δεν καλύπτει καμία δυνατότητα, αλλά βελτιώνει τη δική της δυνατότητα αναζήτησης. Εάν αναζητάτε μια συγκεκριμένη συνομιλία και γνωρίζετε με ποιον την είχατε, αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να κάνετε πιο συγκεκριμένη την αναζήτησή σας. Σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο πιο γενικούς όρους αναζήτησης επειδή δεν θα χρειαστεί να σκάβετε σε άσχετες συνομιλίες.

  Πώς να φτιάξετε το δικό σας πακέτο αυτοκόλλητων για WhatsApp σε iPhone και Android

Η αναζήτηση φυσικά βασίζεται αποκλειστικά σε κείμενο. Δεν μπορείτε να αναζητήσετε εικόνες ή κλιπ ήχου επειδή δεν συνοδεύονται από σωστά ονόματα αρχείων. Μπορείτε να αναζητήσετε τυχόν λεζάντες που έχετε προσθέσει σε μια εικόνα.