Το Super Drag επιταχύνει την περιήγηση στον Firefox μέσω ενεργειών μεταφοράς και απόθεσης

Το Super Drag είναι ένα εξαιρετικό πρόσθετο Firefox που σας επιτρέπει να επιλέξετε εύκολα και άμεσα τον τρόπο φόρτωσης των συνδέσμων για οποιονδήποτε ιστότοπο, με απλή μεταφορά και απόθεση. Δηλαδή, αντί να ανοίξετε έναν σύνδεσμο ή να αλληλεπιδράσετε με κείμενο και εικόνες με τον συμβατικό τρόπο, αν τα σύρετε λίγο από τη θέση τους, εμφανίζεται ένας πίνακας εντολών, από όπου μπορείτε να ανοίξετε γρήγορα συνδέσμους στο προσκήνιο, στο παρασκήνιο ή στο ίδιο καρτέλα, υποβάλετε επισημασμένο κείμενο ως ερώτημα στις μηχανές αναζήτησης ή αποθηκεύστε εικόνες σε τοπική αποθήκευση. Η επέκταση λειτουργεί σχεδόν οπουδήποτε στον ιστό, εφόσον υπάρχει ένας σύνδεσμος με δυνατότητα κλικ στη σελίδα. Λεπτομέρειες που ακολουθούν.

  Πώς να δημιουργήσετε πολλά προφίλ στον Firefox

Η επέκταση δεν απαιτεί επανεκκίνηση, επομένως μπορείτε να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε αμέσως μόλις εγκατασταθεί. Δείτε πώς το χρησιμοποιείτε: όταν πρέπει να εκτελέσετε μια από τις προαναφερθείσες ενέργειες σε έναν σύνδεσμο, απλώς σύρετέ τον λίγο από τη θέση του προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και ο πίνακας εντολών του Super Drag εμφανίζεται ακριβώς δίπλα στον κέρσορα του ποντικιού.

Ακολουθεί η λίστα των ενεργειών που μπορείτε να εκτελέσετε:

Οι σύνδεσμοι μπορούν να ανοίξουν στο παρασκήνιο, στο προσκήνιο ή στην τρέχουσα καρτέλα.
Το κείμενο μπορεί να αναζητηθεί στο παρασκήνιο, στο προσκήνιο ή στην τρέχουσα καρτέλα.
Οι εικόνες μπορούν να ανοίξουν στην καρτέλα παρασκηνίου ή στο προσκήνιο ή να αποθηκευτούν στην τοπική αποθήκευση.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 29 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Τα στοιχεία μπορούν να αναζητηθούν σε όλες τις μηχανές αναζήτησης που έχουν προστεθεί στη γραμμή αναζήτησης του Firefox. Όταν αφήνετε το ποντίκι σας πάνω από ένα από τα κουμπιά αναζήτησης (φόντο, προσκήνιο και τρέχον), εμφανίζεται ένα μικρό μενού περιβάλλοντος, το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε τη μηχανή αναζήτησης που προτιμάτε.

Η επέκταση προσφέρει επίσης αρκετές επιλογές προσαρμογής. Από το παράθυρο Επιλογές, μπορείτε, για παράδειγμα, να καθορίσετε την προεπιλεγμένη ενέργεια που πρέπει να εκτελείται κάθε φορά που αφήνετε το κουμπί του ποντικιού αφού σύρετε ένα στοιχείο. Μπορείτε να καθορίσετε διαφορετικές προεπιλεγμένες ενέργειες για συνδέσμους, αναζήτηση και εικόνες.

  Το πρόγραμμα βοήθειας ομάδων καρτελών κάνει πιο προσιτή τη διαχείριση καρτελών στον Firefox

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τη θέση μετατόπισης του ίδιου του πίνακα εντολών, δηλαδή την απόσταση σε pixel μεταξύ του δρομέα του ποντικιού και του πίνακα, μαζί με ορισμένες νέες ρυθμίσεις συμπεριφοράς καρτελών.

Ο κύριος σκοπός του Super Drag είναι να προσθέσει ταχύτητα και ευκολία στην εμπειρία περιήγησής σας στο web. Μειώνει σημαντικά τα κλικ και την κίνηση του ποντικιού, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο για να καταναλώσετε το περιεχόμενο, μειώνοντας παράλληλα τον χρόνο που χρειάζεται για την πλοήγηση.

Μπορείτε να το κατεβάσετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας από τον παρακάτω σύνδεσμο.

Εγκαταστήστε το Super Drag για Firefox