Πώς να δημιουργήσετε πολλά προφίλ στον Firefox

Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά προφίλ στον Firefox, όπως μπορείτε να δημιουργήσετε στον Chrome. Το προφίλ σάς επιτρέπει να εκτελείτε κάπως ξεχωριστές παρουσίες του προγράμματος περιήγησης, αλλά δεν είναι ακριβώς όπως τα προφίλ του Chrome που μπορούν να εκτελέσουν πολλές παρουσίες του προγράμματος περιήγησης. Με τον Firefox, όλα τα προφίλ που δημιουργείτε εξακολουθούν να συγχρονίζονται με τον ίδιο λογαριασμό Firefox που έχετε συνδέσει και έχετε τα ίδια πρόσθετα εγκατεστημένα σε όλα. Τούτου λεχθέντος, τα προφίλ του Firefox μπορούν ακόμα να είναι χρήσιμα για να διατηρούν την εργασία και την προσωπική περιήγηση ξεχωριστά. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά προφίλ στον Firefox.

Πολλαπλά προφίλ στον Firefox

Ανοίξτε τον Firefox, επικολλήστε τα παρακάτω στη γραμμή τοποθεσίας και πατήστε Enter.

about:profiles

Στη σελίδα που ανοίγει, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία νέου προφίλ στο επάνω μέρος.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 32 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Θα ανοίξει ένα άλλο παράθυρο. Κάντε κλικ στο Επόμενο σε αυτό και, στη συνέχεια, εισαγάγετε ένα όνομα για το προφίλ. Αυτό το όνομα δεν πρόκειται να εμφανιστεί πουθενά μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης, ωστόσο, θα δημιουργήσει έναν αποκλειστικό φάκελο όπου θα αποθηκευτούν οι ρυθμίσεις του προφίλ σας. Μπορείτε να αλλάξετε τη θέση δημιουργίας αυτού του φακέλου, αλλά είναι καλή ιδέα να παραμείνετε στην προεπιλεγμένη θέση.

Κάντε κλικ στο Finish και το προφίλ θα εμφανιστεί στη σελίδα Προφίλ. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η υποστήριξη πολλαπλών προφίλ του Firefox δεν είναι τόσο καλή όσο του Chrome. Αυτό σημαίνει ότι η εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών προφίλ δεν είναι τόσο εύκολη. Πρέπει να το κάνετε από τη σελίδα Προφίλ. Μπορείτε να αλλάξετε το προφίλ που ανοίγει ο Firefox από προεπιλογή, ορίζοντας ένα διαφορετικό ως προεπιλεγμένο προφίλ.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις αναζήτησης στον Firefox

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο που ονομάζεται Ένδειξη προφίλ και θα υποδείξει στη γραμμή τίτλου ποιο προφίλ εκτελείτε αυτήν τη στιγμή. Είναι αρκετά εύκολο στη ρύθμιση, αν και δεν προσφέρει επίσης έναν απλούστερο τρόπο εναλλαγής μεταξύ προφίλ.

Είναι αυτονόητο ότι τα πολλαπλά προφίλ στον Firefox είναι πέρα ​​για πέρα ​​ανυπόφορα. Δεν υπάρχουν πολλά που διατηρούνται χωριστά μεταξύ των προφίλ, εκτός ίσως από το ιστορικό περιήγησής σας και τα cookie.

Δεν υπάρχουν πάρα πολλά πρόσθετα που διευκολύνουν τη διαχείριση αυτών των προφίλ. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πιθανώς πρόσθετα που μπορούν να δημιουργήσουν και να σας επιτρέψουν να εκτελέσετε διαφορετικές παρουσίες του Firefox. Ίσως χρειαστεί να ψάξετε για το σωστό πρόσθετο και επίσης να μην κάνει όλα όσα χρειάζεστε. Υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορούν να φέρουν τον Firefox στο ίδιο επίπεδο με τον Chrome από αυτή την άποψη και δεν φαίνεται ότι η Mozilla πρόκειται να τον προσθέσει σύντομα.

  Χρησιμοποιήστε το Vimium για περιήγηση με το πληκτρολόγιο σε Chrome και Firefox

Ο Firefox μόλις υποβλήθηκε σε μια σημαντική αναθεώρηση σχεδιασμού και δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι έγινε οποιαδήποτε προσπάθεια για τη βελτίωση αυτής της συγκεκριμένης πτυχής του προγράμματος περιήγησης.