Νέες δυνατότητες στον Firefox 29 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Ο Firefox 29 έχει κυκλοφορήσει και η ενημέρωση είναι τεράστια για το πρόγραμμα περιήγησης και τους χρήστες του. Η ενημέρωση φέρνει τελικά το πολυσυζητημένο θέμα Australis στο σταθερό κανάλι και άξιζε την αναμονή. Το Austalis δεν είναι απλά όμορφο, είναι και το πιο minimal που έχει υπάρξει ποτέ ο Firefox. Άλλες νέες δυνατότητες σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά περιλαμβάνουν ολοκαίνουργιες επιλογές προσαρμογής για τα κουμπιά που εμφανίζονται στη γραμμή μενού, το Firefox Sync που έχει πλέον ρυθμιστεί αποκλειστικά μέσω του λογαριασμού Firefox και έχουν προστεθεί νέα επανατοποθετημένα κουμπιά για σελιδοδείκτες. Οι προγραμματιστές λαμβάνουν επίσης νέες δυνατότητες με την εφαρμογή των και τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε Android. Επιπλέον στο Android έχουν εισαχθεί νέες επιλογές κοινής χρήσης και επιλογές προσαρμογής για τα οικιακά πάνελ.

Firefox 29 για επιτραπέζιους υπολογιστές

Αυστραλής

Το Australis είναι κομψό. Οι γωνίες της καρτέλας έχουν στρογγυλεθεί κάνοντάς το να φαίνεται παρόμοιο με το Chrome. Υπάρχει ένα νέο κουμπί για πρόσβαση στις επιλογές του Firefox και οι καρφιτσωμένες καρτέλες εμφανίζονται διαφορετικά από ό,τι πριν. Το νέο κουμπί τριών γραμμών σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε επιλογές ζουμ, αποκοπής/αντιγραφής/επικόλλησης, συγχρονισμού, εργαλείων προγραμματιστή και πολλά άλλα.

  Διαχειριστείτε το OBD του αυτοκινήτου σας από το Android με το Dash

Επιλογές προσαρμογής

Με το νέο μενού για πρόσβαση στα εργαλεία και τις επιλογές του Firefox, υπάρχει επίσης ένας νέος τρόπος προσαρμογής τους. Ο παλιός τρόπος – κάνοντας δεξί κλικ στη γραμμή των καρτελών και επιλέγοντας Προσαρμογή – εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά αν ανοίξετε το μενού επιλογών, θα δείτε εκεί ένα κουμπί Προσαρμογή. Κάντε κλικ σε αυτό για να εισέλθετε στη λειτουργία προσαρμογής. Μπορείτε να αναδιατάξετε ποια εργαλεία βλέπετε στο μενού επιλογών καθώς και ποια κουμπιά εμφανίζονται δίπλα στη γραμμή URL. Υπάρχει επίσης ένα μικρό κουμπί για εμφάνιση/απόκρυψη της γραμμής τίτλου.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί είναι ότι ο Firefox αποφάσισε να εισαγάγει ένα κουμπί εξόδου στο μενού επιλογών (προτιμώ ένα κουμπί επανεκκίνησης).

  Η εφαρμογή Parental Control TimeAway σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε τη συσκευή των παιδιών σας [Android]

Κουμπί σελιδοδείκτες και σελιδοδείκτες

Το κουμπί σελιδοδείκτη έχει μετακινηθεί. δεν βρίσκεται πλέον στη γραμμή URL. Αντίθετα, έχει καταλάβει μια θέση δίπλα του και έχει συνδυαστεί με ένα νέο κουμπί που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στους σελιδοδείκτες σας. Η γραμμή σελιδοδεικτών εξακολουθεί να υπάρχει και μπορείτε να την ενεργοποιήσετε εάν από εκεί θέλετε να έχετε πρόσβαση στους σελιδοδείκτες, αλλά το νέο κουμπί τους τοποθετεί σε μια θέση όπου είναι εξίσου εύκολη η πρόσβαση.

Δεν υπάρχουν άλλα πρόσθετα

Ο Firefox 29 σκότωσε τη γραμμή πρόσθετων. Τα κουμπιά που προστίθενται από πρόσθετα θα πρέπει να τοποθετούνται δίπλα στη γραμμή URL. Όπου αυτό σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερος χώρος για αυτά τα κουμπιά, σημαίνει επίσης μια καθαρότερη διεπαφή.

Το Gamepad API οριστικοποιήθηκε και ενεργοποιήθηκε από προεπιλογή

Το Gamepad API επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια Ιστού με ένα τυπικό χειριστήριο. Το API έχει οριστικοποιηθεί και είναι πλέον ενεργοποιημένο από προεπιλογή.

Firefox 29 για Android

Περισσότερες επιλογές κοινής χρήσης

Όταν πατήσετε το κουμπί κοινής χρήσης στο μενού επιλογών, θα δείτε μια μεγαλύτερη λίστα επιλογών κοινής χρήσης.

  Πώς να αποκτήσετε τις καθημερινές φωτογραφίες του Bing ως ταπετσαρία σας στο Android

Προσαρμογή και απόκρυψη οικιακών πλαισίων

Οι καρτέλες που βλέπετε όταν σύρετε το δάχτυλό σας σε μια νέα καρτέλα στον Firefox ονομάζονται Αρχικά πλαίσια. Οι αρχικοί πίνακες ανάμεσα στους οποίους μπορείτε να κάνετε σάρωση είναι το Ιστορικό, οι Κορυφαίοι ιστότοποι, οι σελιδοδείκτες και οι λίστες ανάγνωσης. Με την ενημέρωση, μπορείτε πλέον να αποκρύψετε οποιοδήποτε από τα πάνελ και να επιλέξετε ποιο πλαίσιο θα είναι το προεπιλεγμένο.

Firefox Sync – Android & Desktop

Ο συγχρονισμός Firefox λειτουργεί πλέον αποκλειστικά μέσω ενός λογαριασμού Firefox στον οποίο θα εγγραφείτε όταν ρυθμίσετε τον συγχρονισμό για πρώτη φορά. Μπορείτε να συγχρονίσετε σελιδοδείκτες, κωδικούς πρόσβασης, ιστορικό, καρτέλες κ.λπ. μεταξύ οποιουδήποτε αριθμού επιτραπέζιων και φορητών συσκευών. Για να μετακινηθείτε από την παλιά μέθοδο συγχρονισμού και για να ξεκινήσετε με τη νέα και βελτιωμένη, διαβάστε τον οδηγό μας εδώ.

Λειτουργίες Firefox 29 για προγραμματιστές – Android & Desktop

Τόσο ο Firefox για επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και για Android έχουν εφαρμόσει υποστήριξη για τους τύπους εισαγωγής χρώματος και αριθμού. Αυτό θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να εφαρμόσουν ένα γραφικό στοιχείο επιλογής χρώματος.

Μπορείτε να δείτε τις σημειώσεις έκδοσης για την πιο πρόσφατη έκδοση εδώ.

Κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση του Firefox