Το Smackdown Επικοινωνίας και Συνεργασίας

Αναρωτιέστε ποιο είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο επικοινωνίας και συνεργασίας για την επιχείρησή σας μεταξύ των ομάδων Slack και Microsoft; Βρείτε το καλύτερο σε αυτήν την απόλυτη σύγκριση Slack εναντίον Teams.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων δεν είναι αρκετά αποτελεσματικά επειδή πρέπει να χρησιμοποιήσετε άλλο λογισμικό για να έχετε έναν γόνιμο διάλογο ή συνάντηση. Εφαρμογές συνεργασίας και επικοινωνίας όπως το Slack και το Microsoft Teams εισάγουν έναν νέο τρόπο επαγγελματικών συνομιλιών όλων των τύπων.

Αν δεν ξέρετε ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς, συνεχίστε να διαβάζετε!

Σημασία της Επικοινωνίας και της Συνεργασίας στις Επιχειρήσεις

Βρείτε παρακάτω γιατί πρέπει να επικοινωνείτε μέσα στην επιχείρηση και επίσης να αναζητήσετε ευκαιρίες συνεργασίας:

  • Η επικοινωνία επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών, τη σαφήνεια και την κατανόηση μεταξύ των μελών της ομάδας, των τμημάτων και των ενδιαφερομένων.
  • Μπορείτε να θέσετε εφικτούς στόχους και στόχους για ένα επιχειρηματικό έργο μόνο όταν κάθεστε με τα μέλη της ομάδας και τους συζητήσετε λεπτομερώς.
  • Τα διαδικτυακά εργαλεία συνεργασίας όπως το Slack και το Teams σάς επιτρέπουν να παρουσιάζετε έγγραφα και αναφορές απευθείας στην οθόνη της συσκευής. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι και οι διαχειριστές της επιχείρησης δεν χρειάζεται να περάσουν από τα εισερχόμενα email τους για μια αναφορά που στείλατε.
  • Εάν η επιχείρησή σας προωθεί τη διαφάνεια, τον διάλογο και την εμπιστοσύνη, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε ένα εργαλείο επιχειρηματικής επικοινωνίας όπως το Teams ή το Slack.
  • Προσπαθείτε να συγκεντρώσετε όλα τα επαγγελματικά έγγραφα, αρχεία, καλώδια και κωδικούς για λόγους ασφαλείας; Πρέπει να δοκιμάσετε οποιοδήποτε από αυτά τα εργαλεία συνεργασίας.
  • Εργαλεία συνεργασίας όπως το Slack και το Teams δημιουργούν μια ενιαία λύση για ασφαλή συνομιλία και κοινή χρήση αρχείων για κάθε επιχείρηση.
  • Τώρα που γνωρίζετε τη σημασία της επικοινωνίας και της συνεργασίας στην ομάδα, την επιχείρηση ή την επιχείρησή σας, βρείτε παρακάτω περισσότερα για τα κορυφαία ονόματα τέτοιων εφαρμογών:

    Τι είναι το Slack;

    Το Slack είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που βασίζεται σε σύννεφο με περιορισμένες δυνατότητες κλήσεων ήχου και βίντεο. Ενθαρρύνει κάπως άτυπη επικοινωνία για επαγγελματικούς χώρους όπου μπορείτε να μοιράζεστε αρχεία, κωδικούς και συμβόλαια, να λαμβάνετε εγκρίσεις και να ξεκινήσετε τη δουλειά.

    Κυρίως, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις και οι μικρές επιχειρήσεις προτιμούν να επικοινωνούν στο Slack. Ωστόσο, και οι μεγάλες επιχειρήσεις υιοθετούν το Slack. Η εισαγωγή χαρακτηριστικών για συγκεκριμένες επιχειρήσεις, όπως το Slack Connect, το Canvas και το Slack Enterprise Key Management (SEKM) ενίσχυσε τη συνδρομή του από τις επιχειρήσεις.

    Τα βασικά χαρακτηριστικά του Slack που επιτρέπουν την ομαδική εργασία και τη συνεργασία είναι:

    • Slack Channels
    • Μηνύματα
    • Κλιπ
    • Slack Bots
    • Ροές εργασιών
    • Ενσωματώσεις
    • Κοινή χρήση και αποθήκευση αρχείων

    Τι είναι το Microsoft Teams;

    Το Microsoft Teams είναι η εγγενής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, βιντεοκλήσεων και συνεργασίας για χρήστες του Microsoft 365. Το Teams είναι μια mega εφαρμογή που φιλοξενεί αρχεία, εφαρμογές, ροές εργασίας, ενσωματώσεις και πολλά άλλα.

    Εάν εξοπλίσετε την εφαρμογή Teams με τον σωστό τρόπο, μπορείτε να διαχειριστείτε σχεδόν πολλές επιχειρηματικές ομάδες, έργα και ολόκληρο τον οργανισμό από την ίδια εφαρμογή.

    Τα κύρια χαρακτηριστικά των Ομάδων που επιτρέπουν τη συνεργασία και την ομαδική εργασία είναι:

    • Κουβέντα
    • Ηχητική κλήση
    • Κλήση βίντεο
    • Κοινή χρήση οθόνης
    • Της ομάδας
    • Δραστηριότητα
    • Αρχεία
    • Ροές εργασιών
    • Εφαρμογές
      Πώς να κατεβάσετε ένα αρχείο IPA στον υπολογιστή ή στο Mac σας

    Slack Vs. Ομάδες: Μια σοφή σύγκριση

    Ακολουθεί μια λεπτομερής σύγκριση του Slack και του Teams με βάση τα χαρακτηριστικά τους για επικοινωνία και συνεργασία

    #1. Διεπαφή χρήστη (UI) και εμπειρία χρήστη (UX)

    Το UI του Slack είναι απλό. Το άκρο αριστερό πλαίσιο δείχνει όλους τους ενεργούς χώρους εργασίας Slack. Οι χώροι εργασίας θα μπορούσαν να είναι εταιρείες, ομάδες, ένα ευρύ τμήμα έργων κ.λπ. Στη συνέχεια, στο επάνω μέρος του αριστερού πλαισίου, βλέπετε τον ίδιο χώρο εργασίας στον οποίο είστε συνδεδεμένοι.

    Κάτω από τον γονικό χώρο εργασίας, θα δείτε ενότητες όπως Κανάλια και Άμεσα μηνύματα. Εάν θέλετε να δείτε ολόκληρο το Slack από ψηλά, μπορείτε να μεταβείτε στο Browse Slack. Η εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών χώρων εργασίας στο Slack είναι αρκετά εύκολη. Απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο Χώρος εργασίας στην αριστερή πλευρά για εναλλαγή.

    Αντίθετα, η ομάδα της Microsoft διαθέτει ένα πολύπλοκο περιβάλλον εργασίας χρήστη. Οι μεγάλες ενότητες είναι Chat, Shift, Teams, Activity, Apps κ.λπ. Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτό το πλαίσιο εάν χρειάζεται. Για απευθείας μηνύματα, μπορείτε να μεταβείτε στην ενότητα Συνομιλία.

    Ωστόσο, η πιο χρήσιμη ενότητα είναι οι Ομάδες. Εδώ, μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικές ομάδες για διαφορετικά τμήματα και να επικοινωνήσετε με ασφάλεια. Οι ομάδες ομάδων είναι ακριβώς όπως τα κανάλια στο Slack. Αλλά οι ομάδες μπορούν να περιέχουν πολλά πράγματα όπως αναρτήσεις, αρχεία, έγγραφα, SharePoint κ.λπ.

    Η εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών και επιχειρήσεων είναι πολύπλοκη στο Teams. Θα αντιμετωπίσετε επανειλημμένα την πρόκληση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων στην ίδια συσκευή. Επίσης, εάν προσθέσετε έναν δεύτερο λογαριασμό ή γίνετε μέλος της Ομάδας κάποιου άλλου, χρειάζεται λίγος χρόνος για να φορτωθεί το περιεχόμενο.

    Από την άποψη του UI και του UX, το Slack είναι πολύ μπροστά από την εφαρμογή Teams.

    #2. Εφαρμογές για υπολογιστές και κινητά

    Τόσο το Slack όσο και το Teams διατίθενται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές από διάφορες συσκευές. Εκτός από την εφαρμογή ιστού που βασίζεται σε σύννεφο, έχετε μια εφαρμογή για υπολογιστές και μια εφαρμογή για κινητά (για iOS και Android).

    Χαλαρή εφαρμογή iOS

    Η εφαρμογή για κινητά για Teams and Slack λειτουργεί το ίδιο. Η πρόσβαση σε κανάλια/ομάδες, συνομιλίες/DM, αρχεία, ειδοποιήσεις κ.λπ. είναι εύκολη. Ωστόσο, υπάρχει μια δραστική διαφορά μεταξύ της εφαρμογής επιφάνειας εργασίας του Slack και του Teams.

    Η εφαρμογή desktop του Teams καταναλώνει πολύ περισσότερους πόρους όπως CPU και RAM (μνήμη) σε σύγκριση με το Slack. Έτσι, εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Teams, ο υπολογιστής θα πρέπει να διαθέτει σημαντική επεξεργαστική ισχύ και μνήμη.

    Η εφαρμογή για υπολογιστές Teams έχει επίσης τυχαίες δυσλειτουργίες. Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι η εφαρμογή αποτυγχάνει να ξεκινήσει μετά το κλείσιμό της. Πρέπει να κλείσετε αναγκαστικά την εφαρμογή από τη Διαχείριση εργασιών πριν επιχειρήσετε να εκτελέσετε την εφαρμογή.

    Αντίθετα, η εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή Slack λειτουργεί ομαλά. Δεδομένου ότι καταναλώνει λιγότερους πόρους υπολογιστή από το Teams, το Slack είναι μια καλή επιλογή για υπολογιστές με χαμηλές ή μέτριες διαμορφώσεις υλικού.

    #3. Χαρακτηριστικά Συνεργασίας

    Το Slack έρχεται με αξιοπρεπή χαρακτηριστικά συνεργασίας. Για παράδειγμα, μπορείτε να συναντήσετε έως και 15 μέλη της ομάδας σε μια κλήση βίντεο ή μια κλήση ήχου, γνωστή ως Huddle, για να συζητήσετε τις παραμέτρους του έργου. Το Slack δεν διαθέτει ενσωματωμένο Ημερολόγιο, επομένως μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Ημερολόγιο Google σε αυτό για προγραμματισμό εργασιών.

      Πώς να αποκτήσετε πιστοποίηση ITIL το 2022

    Εάν σκοπεύετε να εργαστείτε σε σχέδια, κώδικες ή έγγραφα σε πραγματικό χρόνο στο Slack, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους σε αυτό, όπως το Miro. Έτσι, όταν όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε μια κοινόχρηστη διεπαφή σχεδίασης ή κωδικοποίησης, το Slack σας ανακατευθύνει στην εφαρμογή συνεργασίας.

    Το Slack σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να μοιράζεστε αρχεία έως και 1 GB ως συνημμένο σε Κανάλια ή Άμεσα μηνύματα. Επίσης, μπορείτε να εγγράψετε σύντομα βίντεο κλιπ ή συνεδρίες κοινής χρήσης οθόνης και να τα μοιραστείτε με την ομάδα.

    Για να δείτε όλο το περιεχόμενο και τις συνομιλίες εύκολα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Slack Canvas. Ωστόσο, είναι προσβάσιμο μόνο σε χρήστες επί πληρωμή.

    Αντίθετα, το Microsoft Teams είναι μια ισχυρή εφαρμογή συνεργασίας. Μπορείτε να συνδεθείτε με έως και 250 μέλη της ομάδας για ώρες βιντεοσυσκέψεων, κοινή χρήση οθόνης και συνεργασία περιεχομένου.

    Εσείς και η ομάδα σας μπορείτε να ανοίξετε εφαρμογές του Microsoft 365 όπως το Excel, το Word ή το PowerPoint μέσα στο Teams και να εργαστείτε σε πραγματικό χρόνο στο ίδιο έργο. Δεν χρειάζεται να ανοίξετε οποιοδήποτε άλλο λογισμικό για συνεργασία εάν χρησιμοποιείτε το Teams και έχετε ενεργοποιήσει τις απαιτούμενες εφαρμογές του Microsoft 365 σε αυτό.

    Από την άποψη της συνεργασίας, το Microsoft Teams είναι ο νικητής σε αυτό το Slack Vs. Σύγκριση ομάδων.

    #4. Ευκολία Επικοινωνίας και Συνεργασίας

    Το Slack είναι βολικό για την επικοινωνία μηνυμάτων σε προβολή με νήματα. Επίσης, μπορείτε να σχολιάσετε μεμονωμένες συνομιλίες και να τις ανοίξετε ως νήματα στη δεξιά πλευρά της εφαρμογής. Ωστόσο, οι ειδοποιήσεις είναι διαφορετικές για τα νήματα και τα άμεσα μηνύματα. Το Slack δεν είναι βολικό για μεγάλες ομάδες ομάδων μέσω κοινής χρήσης ήχου, βίντεο και οθόνης.

    Οι ομάδες διαθέτουν παρόμοια διεπαφή ανταλλαγής μηνυμάτων. Ωστόσο, οι απαντήσεις ή τα σχόλια σε μεμονωμένες συνομιλίες εμφανίζονται στο ίδιο νήμα με αυτό του WhatsApp και του Messenger.

    Επίσης, εσείς και η ομάδα σας μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αρχεία και έγγραφα εάν χρησιμοποιείτε το email του οργανισμού για να συνδεθείτε στο Teams και το περιεχόμενο αποθηκεύεται στο OneDrive ή στο SharePoint.

    Από την άποψη της επικοινωνίας και της συνεργασίας, το Teams είναι ανώτερο από το Slack. Επειδή δεν χρειάζεστε διαφορετικό λογισμικό βιντεοκλήσεων και συνεργασίας περιεχομένου εάν εργάζεστε στο Teams.

    #5. Ασφάλεια και Απόρρητο

    Τόσο το Slack όσο και το Teams χρησιμοποιούν συστήματα κρυπτογράφησης τελευταίας τεχνολογίας για την προστασία των επαγγελματικών συνομιλιών. Για εταιρικές ανάγκες, μπορείτε να αποκτήσετε έναν εξατομικευμένο χώρο εργασίας Slack με ένα σύστημα διαχείρισης κλειδιών επιχείρησης. Η εταιρική έκδοση πληροί επίσης τη συμμόρφωση FedRAMP, FINRA και HIPAA.

    Υπάρχει μια αποκλειστική έκδοση Slack γνωστή ως Slack Connect για επιχειρήσεις που πρέπει να επικοινωνούν πολύ με τρίτους προμηθευτές, εργολάβους και πελάτες. Το Slack Connects διασφαλίζει ότι οι εσωτερικές επικοινωνίες και τα αρχεία παραμένουν ασφαλή από εξωτερικούς συνεργάτες.

    Από την άλλη πλευρά, το Microsoft Teams διαθέτει ενσωματωμένες δυνατότητες για ασφάλεια, διαχείριση πληροφοριών και έλεγχο πρόσβασης. Διαθέτει ένα σύστημα ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων που ο οργανισμός σας μπορεί να τροποποιήσει ώστε να δέχεται φυσικά κλειδιά. Επίσης, μπορείτε να δώσετε στο προσαρμοσμένο κανάλι της Ομάδας πρόσβαση σε διαφορετικούς χρήστες.

    #6. Ενσωμάτωση

    Το Slack χρησιμοποιεί εφαρμογές για να ενσωματώσει τον χώρο εργασίας σας με επιχειρηματικές εφαρμογές τρίτων. Μπορείτε να βρείτε όλες αυτές τις εφαρμογές στον Κατάλογο εφαρμογών Slack. Επί του παρόντος, υπάρχουν περισσότερες από 2.600 εφαρμογές. Μπορείτε να επιλέξετε από κατηγορίες όπως Analytics, Επικοινωνία, Σχεδίαση, Διαχείριση αρχείων, Παραγωγικότητα κ.λπ.

    Κατά τη στιγμή της γραφής, το Microsoft Teams υποστηρίζει έως και 2.000 ενσωματώσεις. Θα βρείτε ενσωματώσεις για Asana, Trello, Workday, Mural, monday.com, fireflies.ai, Salesforce, ClickUp, Jira κ.λπ.

      10 εφαρμογές διαλογισμού σχεδιασμένες για παιδιά [2022]

    Από την άποψη των ενσωματώσεων, το Slack είναι καλύτερο από το Teams.

    #7. Εντολές κάθετο

    Το Slack είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές για την εκτέλεση αυτοματισμού με βάση εντολές κάθετου. Υπάρχουν δύο κατηγορίες εντολών κάθετο. Το ένα είναι ενσωματωμένες εντολές κάθετου και το δεύτερο είναι οποιαδήποτε εντολή κάθετου.

    Οι ενσωματωμένες εντολές κάθετου είναι /remind, /collapse, /expand, κ.λπ. Ωστόσο, εάν πληκτρολογήσετε οδηγίες στο Slack και βάλετε μια κάθετο στην αρχή, το Slack θα εφαρμόσει τον αυτοματισμό.

    Για παράδειγμα, πληκτρολογώντας /ορίστε μια ειδοποίηση για εκτός γραφείου στις 4 Ιουλίου, το Slack σας υπενθυμίζει περίπου το ίδιο.

    Οι ομάδες έρχονται επίσης με εντολές κάθετου. Ωστόσο, μπορεί να εφαρμόσει μόνο εκείνα που είναι εγγενή στην εφαρμογή. Για παράδειγμα, /activity, /away, /busy, κ.λπ.

    Επομένως, το Slack έχει αποδείξει την υπεροχή του έναντι του Teams όταν συγκρίνει τη συμβατότητα εντολών κάθετου.

    #8. Ροές εργασιών και Bots

    Το Slackbot σάς βοηθά στην αυτοματοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων στο Slack. Εάν έχετε ήδη συνδέσει λογισμικό διαχείρισης έργων όπως Jira Work Management, Asana, Trello, monday.com κ.λπ., μπορείτε απλώς να το ζητήσετε για τις εργασίες σας για σήμερα, τις οφειλόμενες εργασίες, τις εκκρεμείς εργασίες κ.λπ. Λειτουργεί σαν βοηθός τεχνητής νοημοσύνης στο Slack .

    Μπορείτε να ξεκλειδώσετε το Workflow Builder με μια συνδρομή επί πληρωμή. Το Slack Workflow Builder σάς βοηθά να αυτοματοποιείτε επαναλαμβανόμενες εργασίες, όπως η επιβίβαση συμπαικτών, η υποβολή εισιτηρίων υποστήριξης, η αίτηση άδειας, η υποβολή σχολίων κ.λπ.

    Οι ομάδες δεν έχουν υπογραφή bot όπως το Slackbot. Μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικά bots για συγκεκριμένες εργασίες. Πληκτρολογήστε @ στο πλαίσιο μηνύματος και επιλέξτε Λήψη bots. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε CoffeePals, Bitbucket, Polly και ούτω καθεξής.

    Από την άποψη της ροής εργασίας, το Teams υπερτερεί έναντι του Slack. Υπάρχουν πάνω από 100 έτοιμες προς χρήση ροές εργασίας στις Ομάδες στην ενότητα Εφαρμογές. Στη συνέχεια, μπορείτε να εγκαταστήσετε περισσότερες εφαρμογές από την αγορά εφαρμογών και να δημιουργήσετε αυτοματοποιημένες ροές εργασίας χρησιμοποιώντας το Power Apps στο Teams.

    Αν και το Teams έχει έτοιμες προς χρήση ροές εργασίας, το Slack είναι ξεκάθαρος νικητής επειδή το Slackbot του είναι εξαιρετικά έξυπνο. Επίσης, οι ροές εργασίας Slack είναι εύκολο να δημιουργηθούν και να εκτελεστούν.

    #9. Προγράμματα τιμολόγησης

    Τόσο το Slack όσο και το Teams είναι διαθέσιμα δωρεάν με περιορισμένες δυνατότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε αυτές τις εφαρμογές για να καλύψετε τις επιχειρηματικές απαιτήσεις, βρείτε παρακάτω τις βαθμίδες τιμολόγησης αυτών των εφαρμογών:

    Προγράμματα Slack Pricing:

    PriceSlack Tier$0 /μήναςΔωρεάν 7,25$ /μήναςPro (για εργάτες συναυλιών και μικρές ομάδες) 12,50$ /μήναΕπιχείρηση+ (μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις)Προσαρμοσμένη τιμολόγησηEnterprise GridSlack τιμολόγηση

    Microsoft Teams Plans

    PriceTeams Tier$0 /μήναςΔωρεάν 6,99$ /μήναMicrosoft 365 Personal 9,99$ /μήναMicrosoft 365 Family 4,00$ /χρήστης/μήνα Microsoft Teams Essentials$6,00 /χρήστης/μήναMicrosoft 365 Business Basic$12,50MicrosoftsStandard Microsoft 365 Business Basic$3,MicrosoftsSam

    Από την άποψη των τιμών, το Microsoft Teams είναι πιο κερδοφόρο από το Slack. Με μια συνδρομή στο Microsoft 365, λαμβάνετε πολλές εφαρμογές Microsoft 365 για παραγωγικότητα και διαχείριση επιχειρήσεων.

    Slack Vs. Ομάδες: Η ετυμηγορία

    Εάν η επιχείρησή σας δεν πραγματοποιεί πολλές βιντεοκλήσεις, τότε το Slack είναι μια καλή επιλογή. Επίσης, θα έχετε καλύτερη παραγωγικότητα και ευκολία στο Slack εάν έχετε επενδύσει πολλά στο Google Workspace και στο Salesforce.

    Αντίθετα, εάν ρυθμίζετε την επιχείρησή σας σε διάφορα εργαλεία της Microsoft όπως Excel, Word, SharePoint, PowerPoint, PowerApps κ.λπ., το Teams είναι η καλύτερη επιλογή. Επίσης, εάν είστε περισσότερο εταιρική επιχείρηση, τότε το Teams θα πρέπει να δώσει την αίσθηση και την εμφάνιση που θέλετε.

    συμπέρασμα

    Τώρα ξέρετε ότι εάν είστε λιγότερο εταιρικοί και πιο δημιουργικοί ή βασισμένοι σε συναυλίες, θα πρέπει να επιλέξετε το Slack — το εργαλείο επικοινωνίας και συνεργασίας για μονόκερους και έξυπνες επιχειρήσεις.

    Ωστόσο, εάν η επιχείρησή σας χρησιμοποιεί Microsoft 365 ή εργαλεία της Microsoft για μεγάλο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιήστε το Teams.

    Αναζητάτε εργαλεία διαχείρισης εργασίας και έργων; Δείτε αυτό το Jira Work Management Vs. Άρθρο Asana και επιλέξτε.