Πώς να κατεβάσετε ένα αρχείο IPA στον υπολογιστή ή στο Mac σας

Ένα αρχείο IPA είναι μια εφαρμογή iOS. Εάν έχετε έναν πραγματικά παλιό φάκελο αντιγράφων ασφαλείας iTunes, θα βρείτε πολλά από αυτά τα αρχεία σε αυτόν. Αυτά τα αρχεία IPA αποτελούν αντίγραφο ασφαλείας των εφαρμογών που είναι εγκατεστημένες στο iPhone ή το iPad σας. Το αρχείο IPA εξυπηρετεί δύο σκοπούς. Εάν μια εφαρμογή αποσυρθεί από το App Store, θα εξακολουθείτε να έχετε ένα αντίγραφό της που μπορεί να εγκατασταθεί στη συσκευή σας. Εάν επαναφέρετε το iPhone σας, δεν χρειάζεται να κατεβάσετε ξανά εφαρμογές από το App Store, μπορείτε απλώς να τις λάβετε από τον σκληρό σας δίσκο. Ωστόσο, από το iOS 9, το iTunes δεν αποθηκεύει πλέον αρχεία IPA. Αυτό το κάνει για να κάνει τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας μικρότερα. Όταν μεταφέρετε αγορές από το iPhone ή το iPad σας, οι εφαρμογές δεν συνοδεύονται πλέον από αυτό. Υπάρχει ακόμα τρόπος λήψης ενός αρχείου IPA στο Mac ή τον υπολογιστή σας.

  Πώς να μετατρέψετε μια μονάδα δίσκου από GPT σε MBR

Το iTunes δεν μεταφέρει αρχεία εφαρμογών στον υπολογιστή σας όταν δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας του τηλεφώνου σας. Εξακολουθεί να σας επιτρέπει να κατεβάζετε εφαρμογές από το iTunes Store. Όταν κατεβάζετε μια εφαρμογή από το iTunes στον υπολογιστή σας, ουσιαστικά κατεβάζετε ένα αρχείο IPA. Αυτό το αρχείο μπορεί να μεταφερθεί/εγκατασταθεί στη συσκευή σας.

Κατεβάστε ένα αρχείο IPA

Ανοίξτε το iTunes. Κάντε κλικ μέσα στη γραμμή αναζήτησης επάνω δεξιά. Αλλάξτε την καρτέλα αναζήτησης από «Στη βιβλιοθήκη» σε «Αποθήκευση».

Αναζητήστε την εφαρμογή για την οποία θέλετε να κάνετε λήψη ενός αρχείου IPA. Θα φορτώσει τα αποτελέσματα από το App Store. Θα δείτε εφαρμογές τόσο για το iPad όσο και για το iPhone καθώς και για εφαρμογές iMessage. Κάντε κλικ στην εφαρμογή για την οποία θέλετε να κάνετε λήψη ενός αρχείου IPA. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο «Λήψη» από τα αποτελέσματα αναζήτησης ή μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα της εφαρμογής και να κάνετε κλικ στο «Λήψη» εκεί.

  Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για την ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο (PIA) το 2020

Συνδεθείτε στο Apple ID σας όταν σας ζητηθεί. Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε το ίδιο Apple ID με το οποίο είναι εγγεγραμμένο το iPhone σας. Το iTunes θα ξεκινήσει τη λήψη του αρχείου. Μπορείτε να δείτε την πρόοδο της λήψης κάνοντας κλικ στο κουμπί με το μικρό βέλος δίπλα στη γραμμή κατάστασης του iTunes. Όταν ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου, στη σελίδα της εφαρμογής θα εμφανίζεται η ένδειξη “Λήψη” αντί για “Λήψη”. Το iTunes δεν σας ενημερώνει πότε ολοκληρώθηκε η λήψη.

Εντοπίστε το αρχείο IPA στον υπολογιστή σας

Σε υπολογιστή με Windows, μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία στην Εξερεύνηση αρχείων. Θα βρείτε το αρχείο IPA εδώ. Θα πάρει το όνομά της από την εφαρμογή που κατεβάσατε.

C:UsersUserNameMusiciTunesiTunes MediaMobile Applications

Σε Mac, μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία για να λάβετε το αρχείο IPA.

 ~/Music/iTunes/Mobile Applications/

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται. Εάν σας πιέζει για αποθήκευση στην επιφάνεια εργασίας σας, μπορείτε να μετακινήσετε αυτά τα αρχεία IPA αλλού. Να θυμάστε ότι ένα αρχείο IPA δεν είναι το ίδιο με ένα αρχείο IPSW. Το αρχείο IPA είναι απλώς μια εφαρμογή. Αν το χάσεις, δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση. Το αρχείο IPSW από την άλλη πλευρά είναι ένα αντίγραφο ασφαλείας του iPhone ή του iPad σας. Δεν θέλεις να το χάσεις.

  Πώς να εξαιρέσετε έναν τομέα από τα αποτελέσματα αναζήτησης Google