Πώς να αποκτήσετε πιστοποίηση ITIL το 2022

Ας υποθέσουμε ότι ακολουθείτε την ανάπτυξη εφαρμογών, τον εντοπισμό σφαλμάτων λογισμικού ή τη συντήρηση της βάσης δεδομένων. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χάσετε τις θέσεις εργασίας με τις υψηλότερες πληρωμές που έχει να προσφέρει οποιαδήποτε επιχείρηση σε επαγγελματίες πληροφορικής που διαθέτουν δεξιότητες διαχείρισης υπηρεσιών. Αντίθετα, θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο και να παρακινήσετε τον εαυτό σας να αποκτήσει πιστοποίηση ITIL και να πάρει τις κορυφαίες επιχειρηματικές θέσεις, όπως Διευθυντής IT ή CTO.

Είστε επαγγελματίας πληροφορικής και θέλετε να ασχοληθείτε περισσότερο με τη διαχείριση της επιχείρησης αντί για την ανάπτυξη εφαρμογών ή βάσεων δεδομένων; Θέλετε να κάνετε αυτό που λειτουργεί για εσάς μέσω βελτιωμένων υπηρεσιών πληροφορικής και παραγωγικότητας σε μια νεοφυή επιχείρηση; Είστε διευθυντής επιχείρησης με δεξιότητες πληροφορικής και χρειάζεστε πιστοποίηση για το επόμενο μεγάλο κίνημα στην καριέρα σας; Η Πιστοποίηση ITIL είναι ιδανική για όλα τα παραπάνω σενάρια.

Αυτό το άρθρο είναι η απόλυτη κατευθυντήρια γραμμή που σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκληση διαπίστευσης ITIL το 2022.

Τι είναι η πιστοποίηση ITIL;

Ανήκει στην Axelos, η Βιβλιοθήκη Υποδομής Πληροφορικής (ITIL) είναι το κορυφαίο πλαίσιο παροχής και διαχείρισης υπηρεσιών πληροφορικής (IT). Το ITIL προτείνει ένα σύνολο πρακτικών που μπορούν να υιοθετήσουν οι επιχειρήσεις για να λάβουν βοήθεια με:

  • Παγκόσμια συμμόρφωση με τις εταιρικές πολιτικές, την ασφάλεια δεδομένων και την προστασία του απορρήτου
  • Συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών πληροφορικής
  • Αποφυγή ή εξάλειψη των συνηθισμένων επιχειρηματικών σημείων συμφόρησης

Το πλαίσιο ισχύει για οποιαδήποτε επιχείρηση ή οποιονδήποτε κλάδο. Ως εκ τούτου, θα δείτε διαφορετικούς οργανισμούς όπως η HSBC, η IBM και η NASA να έχουν εφαρμόσει το ITIL.

Για να πιστοποιήσει έναν επαγγελματία πληροφορικής ότι είναι ειδικός στις βέλτιστες πρακτικές ITSM, τις ορολογίες, τη χρήση διαδικασιών και τη διαμόρφωση μεθόδων ανάπτυξης υπηρεσιών πληροφορικής, η Axelos προσφέρει μια παγκόσμια εξέταση. Αυτή η δοκιμή είναι ευρέως γνωστή ως πιστοποίηση ITIL.

Το να είσαι επαγγελματίας με πιστοποίηση ITIL σημαίνει ότι έχεις τις απαιτούμενες δεξιότητες και σοφία για να εφαρμόσεις το πλαίσιο ITIL για τη βελτίωση οποιασδήποτε επιχείρησης.

Τα οφέλη μιας διαπίστευσης ITIL

Πλεονεκτήματα για Οργανισμούς

#1. Ορθολογική, οικονομικά αποδοτική και κατάλληλη ευθυγράμμιση της πληροφορικής με τους επιχειρηματικούς στόχους.

#2. Παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών σας.

#3. Το πλαίσιο ITIL βοηθά τους διευθυντές της επιχείρησής σας να προγραμματίσουν σωστά ολόκληρο τον κύκλο ανάπτυξης.

#4. Σας βοηθά να μειώσετε τους πόρους όπως το προσωπικό, ο χρόνος και τα χρήματα στον κύκλο ζωής ανάπτυξης και παροχής υπηρεσιών πληροφορικής.

#5. Εάν αναζητάτε την ικανοποίηση των πελατών σε όλα τα στάδια της παροχής υπηρεσιών, το ITIL πρέπει να είναι το πλαίσιο της επιλογής σας.

#6. Το ITIL σάς βοηθά να αυξήσετε το ηθικό του προσωπικού σε IT, ITES και άλλους επιχειρηματικούς οργανισμούς.

Πλεονεκτήματα για Επαγγελματίες

#1. Ένα ισχυρό θεμέλιο στη γνώση προϊόντων είναι απαραίτητο για τα ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων. Η διαπίστευση ITIL διασφαλίζει ότι την έχετε κερδίσει.

  Το Quest Diagnostics παίρνει περιπάτους;

#2. Αναπτύξτε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία στον τομέα της πληροφορικής από τις λειτουργίες σε διευθυντικά επίπεδα όπου μπορείτε να αποκτήσετε εξουσίες λήψης αποφάσεων.

#3. Η πιο πολύτιμη χρήση της πιστοποίησης ITIL είναι η ενίσχυση των δυνατοτήτων κερδών σας σε σύγκριση με τους διαχειριστές υπηρεσιών πληροφορικής που δεν ανήκουν στην ITIL.

#4. Οι κορυφαίες επιχειρήσεις που έχουν ήδη υιοθετήσει το ITIL θα προσλαμβάνουν διαχειριστές υπηρεσιών πληροφορικής μόνο εάν διαθέτουν διαπίστευση ITIL. Έτσι, η απόκτηση αυτής της πιστοποίησης σάς βοηθά να εξασφαλίσετε θέσεις εργασίας σε κορυφαίες εταιρείες.

#5. Η απόκτηση της πιστοποίησης θα αποδείξει επίσης ότι είστε αξιόπιστοι για τον κλάδο και ότι έχετε επίσης την παραγωγική ικανότητα.

#6. Ονομάστε τον εαυτό σας σε επαγγελματικές κοινότητες όπως η διαχείριση υπηρεσιών πληροφορικής (ITSM) και η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων πληροφορικής (ITAM) ως φορέας παροχής λύσεων και ηγέτης.

Διάφορα επίπεδα πιστοποίησης ITIL

1. Ίδρυμα ITIL (ITIL F)

Για υπηρεσίες και προϊόντα με δυνατότητα τεχνολογίας, πρέπει να αντιλαμβάνεστε το ITSM ως ένα από άκρο σε άκρο λειτουργικό μοντέλο για την ανάπτυξη προϊόντων/υπηρεσιών, την παροχή υπηρεσιών/προϊόντων και τη συνεχή βελτίωση αυτών. Το μάθημα ITIL Foundation ασχολείται με αυτό. Εισάγει επίσης τον υποψήφιο στο θεμελιώδες πλαίσιο ITIL.

Η εξέταση θα δοκιμάσει την ικανότητά σας να ανακαλείτε το πλαίσιο ITIL. Έχει 40 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (MCQ) και ο συνολικός βαθμός είναι 40. Πρέπει να συγκεντρώσετε τουλάχιστον 26 βαθμούς για να περάσετε το τεστ. Υπάρχει ένα τέλος εξέτασης και είναι περίπου 495,00 $ για τις ΗΠΑ και θα ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα του τεστ. Εάν εργάζεστε σε μια βιομηχανία πληροφορικής και έχετε μια βασική κατανόηση του ITSM, μπορείτε να εμφανιστείτε σε αυτό το τεστ.

2. ITIL Managing Professional (ITIL MP)

Είναι ένα τεστ διαπίστευσης προηγμένου επιπέδου για να λάβετε τον χαρακτηρισμό MP ITIL. Εδώ, μπορείτε να περιμένετε να δοκιμάσετε τις δεξιότητές σας στο ITSM γύρω από τις ακόλουθες επιχειρηματικές έννοιες πληροφορικής:

  • Αυξήστε την αξία των ενδιαφερομένων
  • Δημιουργία, Παράδοση και Υποστήριξη
  • Κατευθύνετε, σχεδιάστε και βελτιώστε.
  • Υψηλής ταχύτητας πληροφορική

Η εξέταση θα διαρκέσει 90 λεπτά και θα πρέπει να εξασφαλίσετε 28 βαθμούς για να περάσετε το τεστ. Θα πρέπει να έχετε ήδη περάσει το μάθημα του ITIL Foundation και να έχετε 17 επαγγελματικές μονάδες για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για το τεστ. Θα σας κοστίσει 569,00 $ για να εγγραφείτε για την πιστοποίηση.

3. Στρατηγικός ηγέτης ITIL (ITIL SL)

Εάν θέλετε να κατανοήσετε την αξία του πλαισίου ITIL σε ψηφιακά ενεργοποιημένες υπηρεσίες και λειτουργίες πληροφορικής, πρέπει να περάσετε από τη δοκιμή του ITIL SL. Πριν εμφανιστείτε στη δοκιμή, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με προηγμένες έννοιες ITSM όπως το ITIL v4 Digital και IT Strategy Leader and Direct, Plan and Improve Strategist.

Μπορείτε να λάβετε μέρος στο τεστ εάν είστε διευθυντής επιχειρήσεων πληροφορικής, επικεφαλής τμημάτων επιχειρήσεων, ανώτερος ηγέτης επιχειρήσεων και επαγγελματίας της C-Suite. Το βασικό του μαθήματος είναι ότι πρέπει να περάσετε από δύο ξεχωριστά τεστ:

  • Το ITIL 4 Strategist έχει 40 ερωτήσεις για τις οποίες θα λάβετε 90 λεπτά και ο βαθμός επιτυχίας είναι 28. Πρέπει να πληρώσετε 655,00 $ για την πιστοποίηση.
  • Το ITIL 4 Leader περιλαμβάνει 30 MCQ από τα οποία πρέπει να απαντήσετε σωστά σε 21 για να περάσετε την εξέταση διαπίστευσης. Το κόστος της εξέτασης είναι 569,00 $.

4. ITIL Master (ITIL M)

Είναι το υψηλότερο επίπεδο διαπίστευσης στον κλάδο ITIL. Αυτή η πιστοποίηση τεκμηριώνει ότι ο κατάλληλος υποψήφιος είναι πλήρως ικανός να εφαρμόσει τις μεθόδους, τις αρχές και τις τεχνικές του ITIL σε πραγματικές επιχειρήσεις.

  Πώς να ανοίξετε έγγραφα Word χωρίς Word

Για να μπορέσετε να υποβάλετε αίτηση για αυτήν την πιστοποίηση, πρέπει να λάβετε πιστοποιήσεις ITIL σε επίπεδο ειδικών. Επιπλέον, θα χρειαστείτε τεκμηριωμένη απόδειξη ότι έχετε περάσει τουλάχιστον 5 χρόνια σε διευθυντικό, ηγετικό ή σύμβουλο διαχείρισης κορυφαίας γραμμής στο ITSM ή το ITAM.

Το μάθημα δεν έχει σταθερό πρόγραμμα σπουδών και είναι πλήρως εξατομικευμένο. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ερωτήσεις, χρονικό πλαίσιο εξετάσεων ή μαθήματα κατάρτισης που μπορείτε να παρακολουθήσετε. Επιπλέον, δεδομένου ότι η διαδικασία της αίτησης είναι εξατομικευμένη, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το κόστος.

Μια επισκόπηση της διαδικασίας εξέτασης ITIL

#1. Το τεστ πιστοποίησης είναι μια εξέταση κλειστού βιβλίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα υλικά μελέτης, όπως η έκδοση ITIL 4 ή εκδόσεις του Ιδρύματος ITIL για προετοιμασία, αλλά δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

#2. Οι περισσότερες εξετάσεις κυμαίνονται από 60 έως 90 λεπτά. Ωστόσο, εάν δεν είστε εγγενής στο μέσο της εξέτασης, τότε μπορεί να λάβετε επιπλέον χρόνο 25%.

#3. Το τεστ δεν περιέχει αρνητικά σημάδια.

#4. Για τα περισσότερα από τα επίπεδα διαπίστευσης ITIL, πρέπει να εξασφαλίσετε βαθμούς 65% έως 70% για να περάσετε.

#5. Η δοκιμή είναι διαδικτυακή μέσω του λογισμικού PeopleCert Online Proctoring. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπολογιστές Windows ή macOS για να εμφανιστείτε στην εξέταση.

Ετήσιες προσδοκίες μισθού για κατόχους πιστοποίησης ITIL

#1. Σύμφωνα με α Ziprecruiter έρευνα, η μέση αμοιβή για έναν επαγγελματία πιστοποιημένο από το ITIL Foundation είναι 91.973 $ ετησίως.

#2. Μια άλλη έρευνα από Payscale.com λέει ότι ένας υποψήφιος που είχε οριστεί ως βουλευτής ITIL θα μπορούσε να λάβει μέσο μισθό 101.906 $ ετησίως.

Αφού εισαγάγετε ξεκάθαρα και ξεκάθαρα τον εαυτό σας με την πιστοποίηση ITIL, είναι τώρα η ώρα να μάθετε μερικούς από τους καλύτερους πόρους για την προετοιμασία των εξετάσεων:

ITIL 4 Foundation Exam Preparation/Practice Tests: Udemy

Εάν προετοιμάζεστε για το ITIL έκδοση 4 Foundation test, αυτό Udemy το μάθημα θα μπορούσε να ταιριάζει. Έχει δημιουργηθεί από την NetPro Academy και έχει βαθμολογία 4,5 στην πλατφόρμα Udemy. Μέχρι στιγμής, 900+ φοιτητές έχουν εγγραφεί σε αυτό το μάθημα για να εκπληρώσουν τον στόχο προετοιμασίας του ταξιδιού για τις εξετάσεις για διαπίστευση ITIL.

Το μάθημα είναι κατάλληλο για όλους όσους αναζητούν μια παγκόσμια αποδεκτή πιστοποίηση στο ITSM. Επίσης, εάν είστε κάτοχος πιστοποιητικού ITIL έκδοσης 3, μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το τεστ για να προετοιμαστείτε για την εξέταση έκδοσης 4. Δεδομένου ότι το μάθημα σάς δίνει πρόσβαση σε 6 σετ πρακτικών τεστ που συνολικώς 250 ερωτήσεις, είναι σίγουρα ένα εξαντλητικό υλικό μελέτης.

ITIL v4 Foundation Certification Training Course: Edureka

Αυτό Εντουρέκα Το μάθημα είναι ένας ακόμη εξαιρετικός πόρος εάν προετοιμάζεστε για την επερχόμενη εξέταση ITIL 4 Foundation. Το υλικό μελέτης του θα σας μυήσει εύκολα στις εξελισσόμενες προκλήσεις στο ITSM. Οι πόροι αυτοδιδασκαλίας σας βοηθούν επίσης να ξεπεράσετε αυτές τις αναδυόμενες προκλήσεις μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας και των αρχών ITIL.

Εάν έχετε μια βασική κατανόηση των ορολογιών και των υπηρεσιών πληροφορικής, μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα. Επίσης, εάν εργάζεστε ήδη σε περιβάλλον IT ή ITES, πρέπει να ελέγξετε το μάθημα.

Επιπλέον, το μάθημα σας προσφέρει 5 ενότητες καθαρής μάθησης στις εξετάσεις και 1 ενότητα πρακτικών τεστ. Επομένως, θα πρέπει να αισθάνεστε εύστοχα σίγουροι για να εμφανιστείτε στην κύρια εξέταση μόλις ολοκληρώσετε επιμελώς αυτό το μάθημα Edureka.

  Πώς να συνδέσετε ένα ποντίκι Bluetooth ή ένα trackpad στο iPad σας

Εκπαίδευση ITIL 4 Foundation Certification: Simplilearn

Αν ψάχνετε για πιο περίπλοκο περιεχόμενο μαθημάτων από το παραπάνω, μπορείτε να το δώσετε Simplile Learn μάθημα σχετικά με τα υλικά πιστοποίησης IITL Foundation μια δοκιμή. Κατέχει βαθμολογία 5 αστέρων στην πλατφόρμα Simplilearbn με 14.542 αξιολογήσεις χρηστών. Επιπλέον, περισσότεροι από 18.000 υποψήφιοι για πιστοποίηση ITIL έχουν ήδη επωφεληθεί από αυτόν τον εκπαιδευτικό πόρο.

Περιλαμβάνει 6 μαθήματα που καλύπτουν όλες τις έννοιες και τις πτυχές στις οποίες θα μπορούσε να επικεντρωθεί η εξέταση. Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος, θα κατακτήσετε αρκετές δεξιότητες όπως βασικές έννοιες ITIL, μοντέλα διεργασιών ITIL, κεντρικές αρχές ITIL, αποτελεσματικότητα ITSM, κ.λπ. Τέλος, το μάθημα είναι διαθέσιμο ως περιεχόμενο μελέτης με αυτόματο ρυθμό ή εκπαίδευση από εκπαιδευτές.

ITIL 4 Προετοιμασία Εξετάσεων: Coursera

Θέλετε να προετοιμαστείτε για το επερχόμενο τεστ ITIL Foundation από μια premium διαδικτυακή πλατφόρμα με οικονομικές ενισχύσεις; Πρέπει να το δοκιμάσετε αυτό Coursera σειρά μαθημάτων! Η LearnQuest, ο προτιμώμενος εσωτερικός συνεργάτης εκπαίδευσης προσωπικού των επιχειρήσεων, έχει ετοιμάσει το περιεχόμενο του μαθήματος.

Το όλο μάθημα εκτείνεται σε 5 εβδομάδες. Ωστόσο, θα χρειαστεί να επενδύσετε μόνο συνολικά 19 ώρες για να ολοκληρώσετε όλες τις ενότητες και τις συνεδρίες που καθοδηγούνται από εκπαιδευτές. Επομένως, εάν είστε επαγγελματίας, το μάθημα είναι το καταλληλότερο για εσάς.

Αυτό το υλικό μελέτης του Coursera θα επικεντρωθεί στις στοιχειώδεις αρχές του ITIL όπως η διαχείριση υπηρεσιών, οι 4-Διαστάσεις της διαχείρισης υπηρεσιών, το σύστημα αξίας υπηρεσιών κ.λπ. Ως μπόνους, λαμβάνετε επίσης μια πλήρη επισκόπηση του τεστ, δύο εικονικές εξετάσεις, τεστ συμβουλές και μια περίληψη του μαθήματος.

ITIL 4 Foundation Περιγραφή Μαθήματος: Παγκόσμια Γνώση

Εγγραφείτε για αυτό Παγκόσμια Γνώση επώνυμο μάθημα για το ITIL 4 Foundation από τη Skilsoft για να περάσετε τις πραγματικές εξετάσεις με πρωτόγνωρα χρώματα. Έρχεται με επιλογές εκμάθησης όπως On-Demand και Live Instructor.

Ως εκ τούτου, μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο παράδοσης περιεχομένου ανάλογα με το πρόγραμμά σας. Ωστόσο, εάν είστε μια επωνυμία επιχείρησης που θέλει να εκπαιδεύσει το διοικητικό προσωπικό σας με αυτό το μάθημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Ομαδικής Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με όλα τα τυπικά μαθήματα, μαθαίνετε τις βασικές έννοιες ITIL v4, τις κατευθυντήριες αρχές, το σύστημα αξίας υπηρεσιών, τις πρακτικές ITIL και τα έγγραφα πρακτικής.

Πιστοποίηση ITIL 4 Foundation: Axelos

Αν ψάχνετε για προετοιμασία αυτοεξυπηρέτησης για την πιστοποίηση ITIL, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε Αξελός. Η Axelos είναι ο μοναδικός πάροχος αυτής της πιστοποίησης παγκοσμίως και χρησιμοποιεί διάφορους συνεργάτες δοκιμών εξετάσεων για την πιστοποίηση επαγγελματιών πληροφορικής.

Αρχικά, μπορείτε να λάβετε το πλήρες πρόγραμμα των εξετάσεων από αυτήν την πλατφόρμα. Εκτός από το περιεχόμενο των εξετάσεων, το αναλυτικό πρόγραμμα εστιάζει επίσης στην επισκόπηση των εξετάσεων και σε άλλες οδηγίες βέλτιστης πρακτικής από την Axelos. Δεύτερον, μπορείτε να λάβετε ένα χαρτί πρακτικής δωρεάν. Επιπλέον, λαμβάνετε επίσης τις απαντήσεις σε αυτές τις ψευδείς ερωτήσεις και τη λογική πίσω από τις απαντήσεις.

Οι Τελικές Λέξεις

Το ITIL βοηθά τις επιχειρήσεις να ευθυγραμμίσουν το ITAM και το ITSM προς όφελος των επιχειρηματικών στόχων. Είναι ένα πλαίσιο που υιοθετούν πολλές μικρές, μεσαίες, νεοφυείς και μεγάλες επιχειρήσεις για να διευκολύνουν την αξία από άκρο σε άκρο από υπηρεσίες και προϊόντα πληροφορικής.

Αυτό είναι το παγκόσμιο πρότυπο που υπαγορεύει τις διαδικασίες και τις αρχές για τις επιχειρήσεις IT και ITES. Ωστόσο, η δομή του δεν είναι άκαμπτη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εκτελέσετε ό,τι είναι καλύτερο για την επιχείρησή σας, ακολουθώντας παράλληλα τους σχετικούς KPI και πέντε στάδια του ITSM.

Όταν λαμβάνετε την πιο περιζήτητη πιστοποίηση ITIL:

  • Αυξάνετε τις πιθανότητές σας να βρείτε μια καλύτερη δουλειά σε μια κορυφαία επιχείρηση
  • Λάβετε προαγωγή σε μια θέση που είναι πιο πολύτιμη και ασφαλής
  • Μπορείτε να καταλάβετε τι είναι καλό για την επιχείρησή σας χωρίς να βασίζεστε σε τρίτους

Επομένως, χωρίς να χάνετε περισσότερο χρόνο, χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε από τα παραπάνω μαθήματα προετοιμασίας για να προετοιμαστείτε για την επόμενη εκδήλωση εξέτασης ITIL.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να μάθετε πώς να αποκτήσετε πιστοποίηση SHRM το 2022.