Το “OK Google” γίνεται πολύ πιο ασφαλές σε κλειδωμένα τηλέφωνα

Εάν χρησιμοποιείτε το “OK Google” για να καλέσετε τον Βοηθό στο τηλέφωνό σας, τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν. Η Google καταργεί τη λειτουργία “Ξεκλείδωμα με Voice Match”, οπότε ο Βοηθός θα γίνει πολύ πιο ασφαλής.

Επί του παρόντος, εάν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία “Ξεκλείδωμα με Voice Match”, μπορείτε να ξεκλειδώσετε πλήρως το τηλέφωνό σας με τον Βοηθό Google απλά λέγοντας “OK Google”. Αν και είναι βολικό, αυτό είναι επίσης ένας αρκετά μεγάλος κίνδυνος ασφάλειας—η φωνή σας δεν είναι ακριβώς ο καλύτερος τρόπος για να επαληθεύσετε ότι είστε, λοιπόν, εσείς. Εάν η φωνή κάποιου άλλου είναι αρκετά παρόμοια με τη δική σας, τότε μπορεί εύκολα να το χρησιμοποιήσει για να ξεκλειδώσει το τηλέφωνό σας και να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση σε αυτό.

  Πώς να απεγκαταστήσετε έναν εκτυπωτή στα Windows 10

Αλλά τώρα, η Google καταργεί αυτήν τη δυνατότητα από όλα τα τηλέφωνα Android. Ξεκίνησε με τα Pixel 3 και 3 XL, αλλά επιβεβαίωσε ότι θα κυκλοφορούσε και σε όλες τις άλλες συσκευές Android στο μέλλον – ένα μέλλον που προφανώς έφτασε. Τα Moto X και Pixel XL είναι οι πρώτες συσκευές που χάνουν αυτήν τη λειτουργικότητα, επομένως δεν θα πρέπει να αργήσει πολύ μέχρι να αφαιρεθεί και σε άλλες.

Φυσικά, με αυτήν την αύξηση της ασφάλειας, θα έχετε επίσης απώλεια λειτουργικότητας. Οτιδήποτε θα απαιτούσε να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας—όπως η αποστολή μηνύματος κειμένου, για παράδειγμα— δεν θα είναι πλέον επιλογή. Είναι κάπως δυσάρεστο, αναμφίβολα, αλλά είναι ένας συμβιβασμός που αξίζει τον κόπο.

  Τρόπος χρήσης υδατογραφημάτων στο PowerPoint

Χωρίς τη λειτουργία Ξεκλείδωμα φωνής, ο Βοηθός θα περιορίζεται μόνο στα “προσωπικά αποτελέσματα”. Σύμφωνα με 9to5Google, Αυτό περιλαμβάνει:

Email, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών αποτελεσμάτων από το Gmail, όπως κρατήσεις πτήσεων και λογαριασμοί
Ημερολόγιο Google
Επαφές
Υπενθυμίσεις
Βοηθήματα μνήμης
Λίστες αγορών

Οτιδήποτε περισσότερο θα απαιτήσει το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου πριν συνεχίσετε. Ομοίως, δεν θα μπορείτε πλέον να πατάτε το κουμπί αρχικής οθόνης για να μεταβείτε απευθείας στο σπίτι αφού καλέσετε τον Βοηθό—θα πρέπει πρώτα να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο με το PIN, το μοτίβο, τους κωδικούς πρόσβασης ή τη βιομετρική επαλήθευση.

9to5Google μέσω Engadget

  Πώς να αλλάξετε το όνομά σας στο Google Meet