Πώς να φέρετε το Smarthome σας έξω

Όταν σκέφτεστε ένα έξυπνο σπίτι, μπορεί να οραματιστείτε το εσωτερικό με φώτα που αλλάζουν χρώμα, έξυπνα βύσματα και βοηθούς φωνής, αλλά μην ξεχνάτε την αυλή και το αίθριο σας. Μπορείτε να φέρετε το smarthome σας σε εξωτερικούς χώρους με διασκεδαστικούς και χρήσιμους τρόπους.

Το Great Outdoors μπορεί επίσης να είναι πιο Έξυπνο

Μόλις ρυθμίσετε τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού σας, εκπαιδεύσετε τους βοηθούς φωνής και δημιουργήσετε αυτοματισμό, μπορείτε να κάνετε ακόμα περισσότερα. Το έξυπνο σπίτι σας δεν χρειάζεται να μένει έξω—μπορεί να επεκταθεί στην αυλή σας, είτε παίζετε στην πίσω αυλή, είτε οργανώνετε μια μαγειρική είτε βάζετε χριστουγεννιάτικα στολίδια. Με βύσματα, φώτα και πρόσθετα μπαταρίας, οι εξωτερικοί χώροι σας μπορούν να είναι εξίσου έξυπνοι με το εσωτερικό του σπιτιού σας.

Τα έξυπνα βύσματα εξωτερικού χώρου είναι ένας απλός τρόπος για να αυτοματοποιήσετε πολλά πράγματα

Είτε θέλετε να συνδέσετε χριστουγεννιάτικα και αποκριάτικα στολίδια ή φωτάκια, ένα έξυπνο βύσμα εξωτερικού χώρου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε ευφυΐα σε οτιδήποτε μπορείτε να συνδέσετε έξω. Τα έξυπνα βύσματα εξωτερικού χώρου διατίθενται σε διάφορες ποικιλίες, είτε αυτό σημαίνει Z-wave, Homekit ή Wi-Fi.

  Τι συμβαίνει στο Smarthome σας όταν σβήσει το ρεύμα;

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι αν το βύσμα έχει μία ή δύο πρίζες. Εάν έχει δύο, θα θέλετε πάντα να ελέγχετε ξανά αν και τα δύο είναι έξυπνα. Με ορισμένες εξωτερικές πρίζες, η δεύτερη θύρα είναι μόνο διέλευση. Είναι ουσιαστικά το ίδιο με οποιαδήποτε άλλη πρίζα στο σπίτι σας και δεν μπορείτε να το ελέγξετε ή να το αυτοματοποιήσετε.

Εάν διαθέτετε σιντριβάνι, σύστημα φιλτραρίσματος πισίνας ή φωτισμό τοπίου στον οποίο θέλετε να προσθέσετε αυτοματισμό, τα έξυπνα βύσματα εξωτερικού χώρου είναι επίσης ιδανικά, εν μέρει επειδή είναι ανθεκτικά στο νερό. Απλώς έχετε κατά νου ότι ό,τι και αν συνδέετε σε μια έξυπνη πρίζα πρέπει να είναι πάντα «ενεργό» για να λειτουργεί καλά. Θα απενεργοποιήσετε τη συσκευή κλείνοντας την πρίζα.

Τα φώτα εξωτερικού χώρου προσφέρουν χρώμα για όλες τις νύχτες σας

Δεν πρέπει να πιάσετε κανένα λαμπτήρα απόχρωσης και να τον κολλήσετε στο φως της βεράντας σας. Αλλά εταιρείες όπως η Philips κάνουν έξυπνα φώτα που προορίζονται για εξωτερική χρήση. Το πλεονέκτημα είναι ότι αποκτάτε αυτοματισμό (όπως ανάβει κατά τη δύση του ηλίου και σβήνει με την ανατολή), και ανάλογα με τη λάμπα που επιλέγετε, τα χρώματα αλλάζουν. Είναι βολικό να έχετε φώτα που σβήνουν ή ανάβουν ανάλογα με την ώρα της ημέρας ή αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τον καιρό.

  Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε ετικέτες Microsoft Teams

Οι έξυπνοι λαμπτήρες θα ζωντανέψουν ένα υπαίθριο πάρτι που τυλίγει στη νύχτα, με την προϋπόθεση ότι οι γείτονές σας δεν ενδιαφέρονται για τη μουσική και το φως. Ένα φωτιστικό λωρίδας εξωτερικού χώρου, όπως αυτό που προσφέρει η Philips, μπορεί να φωτίσει το διάδρομό σας και να επηρεαστεί από το χρόνο και την κίνηση.

Πάρτε τον Βοηθό σας μαζί σας με ένα πρόσθετο μπαταρίας

Εκτός από το Amazon Tap (την οποία η Amazon πουλά πλέον μόνο σε ανανεωμένη μορφή), οι συσκευές Google και Alexa έχουν σχεδιαστεί πρώτα για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένης της πρόσδεσής τους σε μια πρίζα. Αλλά αν δεν θέλετε να αγοράσετε ένα Tap για να συμπληρώσετε τις υπάρχουσες συσκευές σας, θα μπορούσατε να εξετάσετε τα πακέτα μπαταριών των ηχείων που έχετε. Μπαταρίες υπάρχουν και για τα δύο Συσκευές Google και Alexa, και αφού τα συνδέσετε και τα φορτίσετε, μπορείτε να πάρετε μαζί σας το Google Home ή το Echo σας έξω.

Εάν φέρετε δύο ή τρία, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις δυνατότητες ηχείων πολλών χώρων για να προσθέσετε συνολική ένταση. Εκτός από τη μουσική, θα έχετε όλες τις συνηθισμένες φωνητικές εντολές για να ελέγχετε τις έξυπνες συσκευές σας, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων βυσμάτων και των φώτων που έχετε έξω.

Χρησιμοποιήστε Mesh για να ενισχύσετε το δίκτυο Smarthome σας έξω

Τα δίκτυα Wi-Fi μπορούν να έχουν μικρή εμβέλεια, ειδικά εκείνα που λειτουργούν στην περιοχή των 5 GHz. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σύνδεση του φωνητικού βοηθού σας και των έξυπνων συσκευών Wi-Fi έξω, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο μετάβασης σε σύστημα Mesh Wi-Fi.

  Πώς να αλλάξετε ένα έγγραφο του Microsoft Word σε αρχείο CSV

Τα συστήματα Mesh Wi-Fi λειτουργούν σαν επαναλήπτες Wi-Fi για να επεκτείνουν περαιτέρω το ασύρματο δίκτυό σας, αλλά είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν απρόσκοπτα. Καθώς μετακινείστε γύρω από το σπίτι σας και έξω από το σπίτι σας, το δίκτυο θα καθορίσει αυτόματα ποια συσκευή Mesh είναι πιο κοντά σας και θα πραγματοποιήσει μεταβίβαση. Τα κάνει όλα αυτά ενώ δείχνει ένα μεμονωμένο SSID, για να βελτιώσει την ευκολία χρήσης.

Εάν χρησιμοποιείτε συσκευές Z-Wave και Zigbee, θα σχηματίσουν ένα δίκτυο πλέγματος για να επεκτείνουν επίσης την εμβέλειά τους. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με μια συγκεκριμένη συσκευή στα άκρα του σπιτιού σας ή έξω, μπορεί να σας βοηθήσει αν προσθέσετε μια συσκευή Z-Wave ή Zigbee κάπου μεταξύ της ενοχλητικής συσκευής και του κέντρου σας.

Εάν τυχαίνει να είστε χρήστης Smartthings, μπορείτε να σκεφτείτε να μεταβείτε στο Δρομολογητές Wifi Mesh Samsung SmartThings. Αυτοί οι δρομολογητές διπλασιάζονται ως διανομείς SmartThings, κάτι που σας προσφέρει εύρος πλέγματος Wi-Fi, αλλά επεκτείνει επίσης το εύρος Z-Wave και Zigbee. Εάν, για παράδειγμα, τοποθετήσετε έναν από αυτούς τους κόμβους όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αυλή σας, τότε θα επεκτείνετε και το διαδίκτυο και το δίκτυο Z-Wave/Zigbee έξω.

Κάθε φορά που βγάζετε ηλεκτρονικά έξω, να προσέχετε τον καιρό. Εάν μια συσκευή σχεδιάστηκε πρώτα για εξωτερική χρήση, θα πρέπει να είστε εντάξει. Αλλά αν προορίζεται για εσωτερικούς χώρους, τότε θα πρέπει να το φέρετε όταν βρέχει ή χιονίζει. Ή βρείτε κάποια μέθοδο για να το προστατέψετε από τις καιρικές συνθήκες.