Το MS Paint δεν είναι νεκρό Ελάτε να ενημερώσετε το Fall Creators

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια λίστα με fστοιχεία που καταργήθηκαν ή καταργήθηκαν στην Ενημέρωση Fall Creators. Η λίστα είναι αρκετά μεγάλη και τα περισσότερα στοιχεία σε αυτήν δεν αφορούν τον μέσο χρήστη, εκτός από ένα. Η λίστα περιλαμβάνει το MS Paint. Το MS Paint αναφέρεται ως μία από τις εφαρμογές που θα «καταργηθούν». Όπως είναι λογικό, ο κόσμος ήταν αναστατωμένος. Έμοιαζε σαν να χάναμε ξανά τον Clippy. Το MS Paint αποτελεί μέρος των Windows από την έναρξή του. Η εφαρμογή δεν έχει ενημερωθεί εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά εξακολουθεί να είναι το βασικό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων για τους περισσότερους ανθρώπους. Για όλους όσους ανησυχούν ότι αυτή η βασική εφαρμογή είναι νεκρή, δεν είναι. Το MS Paint δεν είναι νεκρό, απλώς δεν θα αποσταλεί με τα Windows 10 εκτός συσκευασίας. Αντι αυτου, Το MS Paint θα είναι διαθέσιμο στην εφαρμογή Windows Store. Αν σας αρέσει αυτή η εφαρμογή, μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν από το Windows Store.

  Πώς να συνδέσετε απευθείας σε ένα τμήμα μιας ιστοσελίδας

Τι είναι μια καταργημένη εφαρμογή;

Μια καταργημένη εφαρμογή είναι αυτή που δεν ενημερώνεται πλέον. Οι εφαρμογές περνούν από διαφορετικές εκδόσεις στον κύκλο ζωής τους. Κάθε έκδοση είναι κατά κάποιον τρόπο βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη. Αυτή η βελτίωση μπορεί να είναι μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας, μια διόρθωση σφαλμάτων ή η προσθήκη νέων λειτουργιών. Όταν μια εφαρμογή καταργείται, η ενεργή ανάπτυξή της σταματά εντελώς.

Στην περίπτωση του MS Paint, η Microsoft δεν έχει ενημερώσει την εφαρμογή εδώ και πολύ καιρό. Αυτό είναι κάτι που οι χρήστες μπορούν απλώς να παρατηρήσουν μέσα από χρόνια χρήσης της εφαρμογής. Προσθέτοντας το MS Paint στη λίστα εφαρμογών και δυνατοτήτων που έχουν καταργηθεί, η Microsoft ενημερώνει όλους ότι ο κύκλος ζωής ανάπτυξης της εφαρμογής έχει επίσημα τελειώσει.

  Πώς να αποθηκεύσετε μια ιστοσελίδα ως PDF στον Microsoft Edge

Γιατί να το βάλετε στο Windows Store;

Το MS Paint δεν είναι η πρώτη εφαρμογή στην ιστορία που καταργήθηκε. Οι προγραμματιστές, μικροί και μεγάλοι, αναλαμβάνουν έργα και κάποια στιγμή τα εγκαταλείπουν για οποιονδήποτε λόγο. Οι ανεξάρτητοι προγραμματιστές συνήθως κάνουν τις εφαρμογές τους ανοιχτού κώδικα. Αυτό επιτρέπει σε όποιον εξακολουθεί να ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή να τη κατεβάσει. Δίνει επίσης σε άλλους προγραμματιστές την ευκαιρία να διατηρήσουν την εφαρμογή ζωντανή.

Η Microsoft δεν πρόκειται να βάλει το MS Paint στο Github, αλλά κατανοεί ότι η εφαρμογή είναι αρκετά δημοφιλής στους χρήστες της. Η τοποθέτησή του στο Windows Store διασφαλίζει ότι όποιος εξακολουθεί να θέλει να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή εξακολουθεί να έχει πρόσβαση σε αυτήν. Η σελίδα καταστήματος της εφαρμογής θα ενημερώνει τους χρήστες ότι η εφαρμογή δεν είναι πλέον υπό ανάπτυξη και στη συνέχεια μπορούν να επιλέξουν να τη χρησιμοποιήσουν ή όχι.

  Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσετε ένα νέο Mac;

Το Paint 3D είναι το μέλλον

Η Microsoft έχει ήδη μια εναλλακτική λύση για το MS Paint έτοιμο. Στην πραγματικότητα, εάν εκτελείτε το Creators Update, έχετε ήδη τη νέα εναλλακτική για το MS Paint. Ονομάζεται Paint 3D. Είναι αυτή η μάλλον μη ελκυστική εφαρμογή που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την εφαρμογή Paint με ένα πρόσθετο εργαλείο 3D ζωγραφικής. Έχει μερικά νέα πινέλα, μερικά νέα φινιρίσματα για τα πινέλα, αυτοκόλλητα, εφέ και καμία επιλογή αλλαγής μεγέθους.

Δεδομένου ότι το MS Paint δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις, είναι πιθανό τελικά να μην μπορεί πλέον να εκτελείται στα Windows. Φυσικά, εδώ μιλάμε για το πολύ μακρινό μέλλον. Μόλις πέρυσι η Google σταμάτησε να υποστηρίζει το Chrome στα Windows XP. Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να λήξει η υποστήριξη εφαρμογών σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος. Οι χρήστες θα έχουν ζεσταθεί μέχρι τότε στο Paint 3D ή θα έχουν βρει μια εναλλακτική.