Πώς να συνδέσετε απευθείας σε ένα τμήμα μιας ιστοσελίδας

Οι σύνδεσμοι σε μια σελίδα της Wikipedia μπορούν να τροποποιηθούν έτσι ώστε να συνδέονται με μια συγκεκριμένη ενότητα του άρθρου αντί για την ίδια τη σελίδα. Είναι πολύ χρήσιμο ειδικά όταν το άρθρο είναι ιδιαίτερα εκτενές και μόνο ένα τμήμα του είναι σχετικό με όποιον θέλετε να το μοιραστείτε. Αυτό δεν είναι ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της Wikipedia, είναι ένα θέμα ιστοσελίδας, δηλαδή, κάτι που έχει να κάνει με το HTML της σελίδας. Ο σύνδεσμος τροποποιείται με το χαρακτηριστικό HTML ‘id’ συνδεδεμένο σε ένα στοιχείο μιας ιστοσελίδας και αυτό είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε με σχεδόν οποιαδήποτε ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί το χαρακτηριστικό ‘id’ για να ορίσει ένα στυλ για ένα στοιχείο. Εδώ είναι πώς λειτουργεί.

  Τι σημαίνει «ICYDK» και πώς το χρησιμοποιείτε;

Το κόλπο για τη σύνδεση σε συγκεκριμένο τμήμα είναι ότι πρέπει να προσαρτηθεί σε ένα χαρακτηριστικό «id». Δεν μπορείτε να το προσθέσετε μόνοι σας. Για να ελέγξετε εάν το χαρακτηριστικό έχει προστεθεί σε μια ενότητα με την οποία θέλετε να συνδεθείτε, κάντε δεξί κλικ σε αυτήν και επιλέξτε «Επιθεώρηση στοιχείου» από το μενού περιβάλλοντος.

Στην κονσόλα προγραμματιστή, αναζητήστε το χαρακτηριστικό “id” (αν υπάρχει) και αντιγράψτε την τιμή του. Μην κάνετε κύλιση προς τα πάνω/κάτω για να βρείτε το χαρακτηριστικό αλλού γιατί, ενώ μπορεί να εμφανιστεί σε κάποιο άλλο μέρος του αρχείου, θα συνδεθεί με μια διαφορετική ενότητα/στοιχείο του.

  Πώς να κάνετε την οθόνη σας ασπρόμαυρη

Αντιγράψτε την τιμή, προσθέστε το σύμβολο κατακερματισμού στην αρχή και προσθέστε το στο τέλος της διεύθυνσης URL μιας ιστοσελίδας. Θα πρέπει να μοιάζει με αυτό.

https://www.wdzwdz.com/web/how-to-create-a-facebook-chat-bot-without-coding-anything-guide/#single-paragraph-add

Μπορείτε να το κάνετε αυτό σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα στην οποία βρίσκετε το χαρακτηριστικό “id” και σε σύγχρονα προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome, το Edge και το Firefox, όταν ολοκληρωθεί η φόρτωση του συνδέσμου, θα μεταβεί στη συγκεκριμένη ενότητα με την οποία συνδέεστε. Αυτό λειτουργεί καλύτερα με τις επικεφαλίδες φυσικά, επομένως κάθε φορά που συναντάτε μια μεγάλη ανάρτηση οπουδήποτε με σωστές επικεφαλίδες HTML, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε για το χαρακτηριστικό “id” και να το χρησιμοποιήσετε εάν χρειάζεται να συνδέσετε μόνο μια συγκεκριμένη ενότητα της σελίδας.

  Πώς να επιστρέψετε χρήματα για παιχνίδια στο Steam