Πώς να αποθηκεύσετε μια ιστοσελίδα ως PDF στον Microsoft Edge

Εάν χρησιμοποιείτε τον Microsoft Edge και θέλετε να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο μιας ιστοσελίδας για μελλοντική αναφορά, είναι εύκολο να “εκτυπώσετε” τη σελίδα σε ένα αρχείο PDF σε πλατφόρμες Windows 10 και Mac. Δείτε πώς να το κάνετε.

Αυτές οι οδηγίες ισχύουν για μηχανές Windows 10 και Mac με μικρές μόνο διαφορές στην εμφάνιση γραφικών.

Αρχικά, ανοίξτε το Edge και επισκεφτείτε την ιστοσελίδα που θέλετε να αποθηκεύσετε ως PDF. Εντοπίστε το κουμπί έλλειψης (τρεις κουκκίδες ευθυγραμμισμένες οριζόντια) στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και κάντε κλικ σε αυτό.

  Τραβήξτε φωτογραφίες και δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας σε τρεις διαφορετικές υπηρεσίες αυτόματα

Θα αναπτυχθεί ένα μενού. Επιλέξτε «Εκτύπωση».

Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο Εκτύπωση που περιέχει μια προεπισκόπηση της εμφάνισης της σελίδας όταν την αποθηκεύσετε ως αρχείο PDF. Στο αναπτυσσόμενο μενού με την ένδειξη “Εκτυπωτής”, επιλέξτε “Αποθήκευση ως PDF”.

Εάν θέλετε να αλλάξετε τον προσανατολισμό του αρχείου PDF από κατακόρυφο (κάθετο) σε οριζόντιο, κάντε κλικ στο “Οριζόντιο” στην ενότητα “Διάταξη”.

Και, εάν κάνετε προεπισκόπηση της ιστοσελίδας και δείτε ότι χρειάζεται να αποθηκεύσετε μόνο μερικές σελίδες αντί για ολόκληρο το έγγραφο, κάντε κλικ στο πλαίσιο εισαγωγής κειμένου και πληκτρολογήστε τον αριθμό σελίδας (ή μια σειρά από αριθμούς σελίδας) που θέλετε να αποθηκεύσετε .

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Xubuntu στο Raspberry Pi 4

Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση” στο κάτω μέρος του παραθύρου “Εκτύπωση”.

Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου “Αποθήκευση ως”. Μεταβείτε στη διαδρομή στον υπολογιστή σας όπου θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο PDF. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να μετονομάσετε το αρχείο και εδώ. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο “Αποθήκευση”.

Όταν κλείσει το παράθυρο, ο ιστότοπος θα αποθηκευτεί ως αρχείο PDF στην τοποθεσία που επιλέξατε. Για διπλό έλεγχο, μεταβείτε στην τοποθεσία αποθήκευσης, ανοίξτε το PDF και δείτε αν φαίνεται όπως περιμένετε. Εάν όχι, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις στο παράθυρο Εκτύπωση και να προσπαθήσετε ξανά.

  Πώς να λάβετε ειδοποιήσεις παραβίασης δεδομένων από την οθόνη Firefox του Mozilla

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε άλλα έγγραφα ως αρχεία PDF για μελλοντική αναφορά, μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα αρχείο ως PDF σε οποιαδήποτε εφαρμογή στα Windows 10 ή σε Mac. Και στα δύο λειτουργικά συστήματα, η διαδικασία βασίζεται στην ενσωματωμένη λειτουργία εκτύπωσης σε PDF, η οποία είναι πράγματι πολύ βολική.