Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσετε ένα νέο Mac;

Η Apple τείνει να βαδίζει στους ρυθμούς του δικού της τυμπάνου όταν πρόκειται για νέες και ενημερωμένες εκδόσεις προϊόντων. Αναμένετε ένα νέο iPhone κάθε Οκτώβριο, αλλά τι γίνεται με τα λιγότερο «δημοφιλή» προϊόντα της εταιρείας, όπως το iMac ή το Mac mini;

Υπάρχει η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε ένα νέο Mac; Λοιπόν, ναι και όχι.

Πότε μπορείτε να πάρετε τα περισσότερα για τα χρήματά σας;

Η χειρότερη στιγμή για να αγοράσετε ένα νέο iPhone είναι (συνήθως) τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου, επειδή η Apple τείνει να κυκλοφορεί ένα νέο iPhone κάθε χρόνο στην ίδια τιμή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποκτήσετε ένα νεότερο, πιο «αδιάβροχο» iPhone χωρίς επιπλέον κόστος, αν περιμένετε μέχρι τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, τα άλλα προϊόντα της Apple δεν ακολουθούν το ίδιο άκαμπτο μοτίβο απελευθέρωσης. Ενώ η εταιρεία τείνει να κυκλοφορεί σημαντικές ενημερώσεις μία φορά κάθε λίγα χρόνια για σειρές προϊόντων όπως το MacBook και το iMac, μικρές, αυξητικές προσκρούσεις υλικού σπάνια ανακοινώνονται με την ίδια φανφάρα.

Αν και αυτές οι εκδόσεις είναι λιγότερο προβλέψιμες, εξακολουθούν να ακολουθούν μια τάση. Οι σταδιακές ενημερώσεις τείνουν να ακολουθούν νέες επαναλήψεις CPU από την Intel ή GPU από την AMD. Ωστόσο, αυτά είναι επίσης στην ιδιοτροπία της αλυσίδας εφοδιασμού της Apple. Πέρα από επιμορφωμένες εικασίες, διαρροές και φήμες, μόνο η Apple γνωρίζει πότε η επόμενη κυκλοφορία είναι στο δρόμο.

Ευτυχώς, μπορείτε ακόμα να πάρετε κάποιες μορφωμένες αποφάσεις αγορών και να κερδίσετε τα μέγιστα χρήματα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό αναλύοντας τις υπάρχουσες τάσεις υλικού της Apple.

  Πώς να βελτιώσετε τον Έλεγχο Γραμματικής του Microsoft Word

Ο Οδηγός αγοραστών MacRumors

ο Οδηγός αγοραστών MacRumors είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο για να μετρήσετε εάν πρέπει να αγοράσετε ένα νέο προϊόν Apple αυτήν τη στιγμή. Το εργαλείο παραθέτει πόσο μακριά διανύουμε τον τρέχοντα κύκλο προϊόντων, μαζί με τη μέση διάρκεια του κύκλου προϊόντος (σε ημέρες) και τους μέσους όρους για προηγούμενες ενημερώσεις.

Σαν να μην ήταν αρκετά χρήσιμο, το εργαλείο παρέχει ακόμη και συμβουλές όπως “Μην αγοράσετε” για προϊόντα που πλησιάζουν στο τέλος του τρέχοντος κύκλου τους ή “Αγορά τώρα” για πρόσφατα ανανεωμένο υλικό. Επειδή το ιστολόγιο εστιάζει στις φήμες της Apple, παίζουν επίσης ρόλο στο να αποφασίσουν εάν είναι καλή στιγμή για αγορά.

Υπάρχουν επίσης εξαιρέσεις στις υπάρχουσες σειρές προϊόντων που θα προσδιορίσει ο Οδηγός αγοραστή. Για παράδειγμα, όταν η Apple κυκλοφόρησε ένα νέο MacBook Pro 16 ιντσών τον Νοέμβριο του 2019, το μοντέλο 13 ιντσών δεν ενημερώθηκε. Έτσι, ο Οδηγός αγοραστών ανέφερε μια ειδοποίηση “Προσοχή” δίπλα στο MacBook Pro, ειδοποιώντας τους καταναλωτές ότι μόνο το μοντέλο 16 ιντσών είχε ενημερωθεί πρόσφατα.

Ορισμένες σειρές προϊόντων είναι πιο προβλέψιμες από άλλες. Η Apple έχει τη συνήθεια να αφήνει ορισμένες σειρές προϊόντων να μένουν στάσιμες, όπως ο άμοιρος «κάδος ανακύκλωσης» Mac Pro και το φαινομενικά αδρανή Mac Mini. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως, πιθανότατα μπορείτε να πάρετε μια απόφαση με βάση τη δική σας οπτική γωνία.

Δεν θέλετε να πληρώσετε για ένα μηχάνημα που δεν έχει ενημερωθεί εδώ και ένα χρόνο; Αυτή είναι η κλήση σας. Η Apple σπάνια εκπτώνει προϊόντα χωρίς να ενημερώσει ή να αντικαταστήσει πλήρως τη σειρά. Εάν δεν θέλετε να πληρώσετε τις τιμές της Apple για ήδη «ξεπερασμένο» υλικό, μια ματιά στον Οδηγό αγοραστή MacRumors είναι απαραίτητη!

  Πώς λειτουργούν τα πτυσσόμενα τηλέφωνα και πότε θα πάρω ένα;

Χρειάζεστε νέο Mac;

Δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να αναβάλουν μια αναβάθμιση. Εάν αντικαθιστάτε ένα προϊόν που πέθανε ή παρουσιάζει σημάδια βλάβης υλικού, ενδέχεται να μην μπορείτε να περιμένετε έξι μήνες για την επόμενη ανανέωση υλικού. Εάν χρειάζεστε ένα λειτουργικό Mac για να κάνετε τη δουλειά σας, ακόμη και μια εβδομάδα είναι πολύ μεγάλη για να περιμένετε.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο Οδηγός αγοραστή είναι λιγότερο σημαντικός. Εάν αγοράζετε ένα βασικό προϊόν Mac, όπως iMac, MacBook Air ή MacBook Pro, είναι απίθανο να αγοράσετε υλικό που είναι περισσότερο από ένα έτος. Η Apple ενημερώνει αυτές τις γραμμές αρκετά τακτικά με νέες CPU, μεγαλύτερους SSD και ταχύτερη RAM.

Μπορείτε ακόμα να ελέγξετε τον Οδηγό αγοραστή για να λάβετε μια πιο τεκμηριωμένη απόφαση, αλλά, τελικά, οι άμεσες ανάγκες και ο προϋπολογισμός σας θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα.

Τα ανανεωμένα Mac είναι ένας άλλος λόγος για να περιμένετε

Μερικοί άνθρωποι αγοράζουν μόνο ανακαινισμένους Mac από το πρόγραμμα της Apple. Μπορείτε γενικά να εξοικονομήσετε από 15 έως 25 τοις εκατό από την τιμή ενός ολοκαίνουργιου προϊόντος εάν αγοράσετε ένα ανακαινισμένο. Περιλαμβάνουν τη συνήθη εγγύηση και πληρούν τις προϋποθέσεις για Apple Care και πιστοποίηση Apple ως καινούργια κατάσταση.

Σύμφωνα με MacRumors, μπορείτε να περιμένετε τρεις ή τέσσερις μήνες πριν αρχίσουν να εμφανίζονται τα ανανεωμένα προϊόντα μετά την αρχική τους κυκλοφορία. Ωστόσο, α Reddit νήμα από το 2016 υποδηλώνει ότι οκτώ έως 12 μήνες είναι πιο ακριβείς. Παρατηρήσαμε ότι τα ανακαινισμένα μοντέλα τείνουν να εμφανίζονται πρώτα στις ΗΠΑ, αλλά αργότερα σε μέρη όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Εάν επιθυμείτε να αγοράσετε ένα ανακαινισμένο προϊόν, ο Οδηγός αγοραστή είναι ένας χρήσιμος πόρος. Τα μοντέλα που πλησιάζουν στο τέλος των κύκλων προϊόντων τους ενδέχεται να είναι διαθέσιμα σε μειωμένες τιμές στο κατάστημα Refurbished Mac της Apple. Μπορεί ακόμη και να είναι τα ίδια, ενημερωμένα προϊόντα που πουλά η Apple σε πλήρη τιμή.

  5 Καλύτερο λογισμικό παρακολούθησης δικτύου SNMP που αναθεωρήθηκε το 2020

Είναι πιο πιθανό να δείτε υλικό που είναι ενός ή δύο ετών. Η αγορά ενός ανακαινισμένου μοντέλου απαιτεί λίγη περισσότερη προσοχή από την πλευρά σας, επειδή η Apple παραθέτει πρόσφατα μοντέλα μαζί με παλιά. Μπορείτε να φιλτράρετε ανά μοντέλο και έτος για να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα, αλλά μην περιμένετε να κυκλοφορήσουν οι πιο πρόσφατες ανακαινίσεις.

ο

Εάν έχετε τα μάτια σας σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο Mac, Refurb Tracker σας επιτρέπει να ρυθμίζετε ειδοποιήσεις όταν γίνεται διαθέσιμο νέο απόθεμα. Δεδομένου ότι τα ανακαινισμένα Mac είναι συνήθως σε έλλειψη και η ζήτηση για προϊόντα Apple με έκπτωση είναι υψηλή, το Refurb Tracker μπορεί να σας δώσει ένα πλεονέκτημα εάν έχετε την πολυτέλεια να περιμένετε.

Τα ανανεωμένα Mac πωλούνται «ως έχουν» χωρίς επιλογές για CPU, αποθήκευση SSD ή RAM. Θα βρείτε όλα τα είδη μοντέλων με ποικίλες προδιαγραφές, ανάλογα με τις επιλογές που επέλεξε ο αρχικός ιδιοκτήτης. Είναι λίγο λαχείο, επομένως, να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε σε ορισμένες περιπτώσεις ή να εκπλαγείτε ευχάριστα σε άλλες.

Η κατώτατη γραμμή

Εάν χρειάζεστε Mac, θα πρέπει να αγοράσετε ένα Mac. Η παρουσία ενός νεότερου, ενημερωμένου μοντέλου δεν κάνει τον υπάρχοντα Mac σας λιγότερο ικανό. Μπορεί να αποκτήσετε περισσότερο υπολογιστή για τα χρήματά σας εάν αγοράσετε στην αρχή ενός κύκλου προϊόντος. Ωστόσο, δεν πρέπει να αφήσετε αυτό να κυριαρχήσει στην απόφασή σας εάν χρειάζεστε απεγνωσμένα ένα νέο μηχάνημα.

Όταν αγοράζετε την Apple, γνωρίζετε ήδη ότι θα πληρώσετε ένα ασφάλιστρο. Αν θέλετε πραγματικά να εξοικονομήσετε χρήματα, ωστόσο, αξίζει τον κόπο να περιηγηθείτε σε μερικά ανακαινισμένα μοντέλα που περιλαμβάνουν πλήρη εγγύηση της Apple.