Το Metal Slug Defense κυκλοφόρησε για Android και iOS [Review]

Το Metal Slug είναι ένα παιχνίδι Neo Geo (βασισμένο στο SNK Arcade) που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1996, όταν τα 16-bit δεν ήταν της μόδας, ήταν το μόνο που είχαμε. Την εποχή της κυκλοφορίας του, τα γραφικά του Metal Slug ήταν τόσο σεβαστά όσο Unreal Engine 4σημερινές επιδείξεις ανάλυσης 4k. Οι επιλογές παιχνιδιού περιορίζονταν σε top-down ή side-scrollers, το Metal Slug έπεσε στην τελευταία κατηγορία ως παιχνίδι run and gun. Το Metal Slug έφερε ένα στοιχείο ανώτερου κινουμένου σχεδίου, βίας, γκρίνιας, μυριάδας χαρακτήρων, όλοι στρωμένοι με ένα στοιχείο σοβαρής ανοησίας που έγινε αμέσως κλασικό. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν νέα παιχνίδια που κυκλοφορούν και παλιά που επανακυκλοφορούν (και εκτιμώνται εξίσου) σχεδόν σε κάθε πλατφόρμα. Προκειμένου να περιοριστεί στη σφαίρα του gaming για κινητά, η SNK κυκλοφόρησε το Metal Slug Defense που διατίθεται δωρεάν σε iOS και Android. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς τα πάει στη νέα εποχή.

Το Metal Slug Defense είναι ένα παιχνίδι άμυνας του κάστρου με το πρόσθετο πλεονέκτημα του να βρίσκεται στο σύμπαν του Metal Slug. Αντιμετωπίζετε τον αντίπαλό σας που κάθεται στην άλλη άκρη της οθόνης. Σας δίνεται μια μπάρα ενέργειας που υπαγορεύει το επίπεδο και τη συχνότητα των μονάδων που μπορείτε να απελευθερώσετε. Υπάρχουν δύο νομίσματα, τα χρυσά εισιτήρια που κερδίζετε εύκολα και η αγορά μεταλλίων εντός εφαρμογής. Τα μετάλλια τείνουν να ξεκλειδώνουν σχεδόν τα πάντα, από μονάδες έως αναβαθμίσεις βάσης, ενώ τα χρυσά εισιτήρια χρησιμοποιούνται για μικρές αγορές.

  Το Party Player δέχεται αιτήματα τραγουδιού μέσω SMS και τα παίζει [Android]

Παιχνίδι

Από το παιχνίδι λείπει η κλασική πτυχή του Metal Slug shoot-ό,τι κινείται, αντίθετα, σας δίνει περιορισμένο έλεγχο των μονάδων που απελευθερώνετε, καθεμία με μια μοναδική λειτουργία, που όλες έχουν έναν ενιαίο στόχο να εξαφανίσουν τον εχθρό, απλά και απλο. Οι αποστολές ενός παίκτη είναι πολύ εύκολες. Πρέπει να είναι για τους νέους παίκτες για να πάρουν μια ιδέα σχετικά με τον καλύτερο τρόπο πλοήγησης στο παιχνίδι. Σας δίνεται μια γραμμή AP (με δυνατότητα αναβάθμισης) που υπαγορεύει την ποσότητα ενέργειας που έχετε για να αναπτύξετε τις μονάδες. Ο στόχος σας είναι να σώσετε τη βάση σας από την καταστροφή ενώ εξοντώνετε τη βάση του αντιπάλου εντελώς και ολοκληρωτικά. Καθώς οι αποστολές ενός παίκτη προχωρούν, σας δίνεται μια μυριάδα εξελισσόμενων εχθρών και βάσεων για να ξεπεράσετε. Υπάρχουν καθημερινές ανταμοιβές σύνδεσης καθώς και επιτεύγματα για ξεκλείδωμα. Επιπλέον, υπάρχει μια λειτουργία WiFi για να παίξετε με τους φίλους και την οικογένειά σας, όπου θα είναι όλη η διασκέδαση.

  Το CameraTweak 2 προσθέτει χειρονομίες, χρονοδιακόπτη και άλλα στην εφαρμογή κάμερας iOS 7

Ιστορία

Δεν υπάρχει πολλή ιστορία για να ξεκινήσετε, αν και ως ένα νεύμα στο κλασικό στυλ αφήγησης ιστορίας Arcade, σας παρουσιάζουμε ένα κυλιόμενο κείμενο πάνω από μια εικόνα των χαρακτήρων σας. Μπορείτε να το επιταχύνετε αγγίζοντας την οθόνη αφού δεν έχει κυριολεκτικά καμία επίδραση στο ίδιο το παιχνίδι (επίσης πολύ όπως τα κλασικά παιχνίδια arcade).

Γραφικά & Ήχος

Διατηρώντας πιστό τη φύση του Metal Slug, τίποτα δεν έχει τροποποιηθεί ή αλλάξει για να αποξενώσει τους βασικούς θαυμαστές, ευτυχώς με την υπερχρησιμοποιημένη πλέον έκρηξη γραφικών 16-bit στην αγορά τυχερών παιχνιδιών για κινητά, το Metal Slug είναι στο σπίτι χωρίς τίποτα να χάσει και πολλά να προσφέρουν καθώς το κάνουν αρκετό καιρό για να ξέρουν πώς να αξιοποιήσουν το καλύτερο από αυτό το μέσο. Αν και μπορεί να είναι απλά τσιμπημένο, τα μενού σχεδιάστηκαν επίσης για να εστιάζουν στην προέλευση των 16-bit του παιχνιδιού, αλλά φαίνεται να έχουν εστιάσει λιγότερο στα μενού από το πραγματικό παιχνίδι, αφήνοντας τους χρήστες με μια ανέμπνευστη εμπειρία. Ο ήχος ήταν σταθερός, καθαρός, με την κλασική μουσική να παίζει, αν έπαιζες Metal Slug στην εποχή του arcade, μπορεί να μεταφερθείς πίσω στο χρόνο.

  Πώς να επισημάνετε στιγμιότυπα οθόνης στο iOS 11

συμπέρασμα

Αυτό είναι ένα διασκεδαστικό και πιθανώς εθιστικό παιχνίδι, υπάρχει τεράστια αξία επανάληψης, ειδικά σε λειτουργία πολλών παικτών μέσω WiFi (εάν έχετε πρόθυμους συμμετέχοντες), το παιχνίδι είναι δωρεάν για παιχνίδι και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε τουλάχιστον μία φορά, απλώς προσπαθήστε μέσα από τα περίεργα σεμινάρια και θα είστε έτοιμοι να ανατινάξετε τα NPC σε χρόνο μηδέν. Θα συνεχίσω να παίζω αυτό το παιχνίδι ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Κατεβάστε το Metal Slug Defense για iOS

Κατεβάστε το Metal Slug Defense για Android