Το Horizon διασφαλίζει ότι τα βίντεο εγγράφονται πάντα σε οριζόντιο προσανατολισμό στο iOS

Θα ξεκινήσω αυτήν την ανάρτηση με μια λίγο αμφιλεγόμενη δήλωση: η Apple, η Google και η Microsoft πρέπει να ενώσουν τα χέρια ενάντια στο… πορτραίτο/κάθετο βίντεο! Είναι μεγαλύτερο πρόβλημα χρηστικότητας από όσο νομίζετε. Το κατακόρυφο βίντεο είναι καλό για κατανάλωση σε σύγχρονες κινητές συσκευές ευρείας οθόνης, αλλά είναι κυριολεκτικά «πόνος στο λαιμό» σε επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές. Δεδομένου ότι είναι πολύ άβολο να προσαρμόσετε τον προσανατολισμό της οθόνης σας, δεν έχετε άλλη επιλογή από το να γερανώνετε το λαιμό σας σε άβολες γωνίες για παρατεταμένες χρονικές περιόδους για να παρακολουθείτε αυτά τα βίντεο μωρών που στέλνει ο Uncle Grant κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Δεν έχω βρει ακόμη κάποιον που προτιμά συνειδητά το κάθετο βίντεο από το οριζόντιο ως σχεδιαστική απόφαση. Ο μέσος χρήστης δεν μπορεί να εμπιστευτεί μια τέτοια απόφαση, επειδή το βίντεο με πορτρέτο ενοχλεί μόνο τους άλλους, καθώς το βίντεο κοινοποιείται. Οι άνθρωποι προτιμούν το οριζόντιο βίντεο ευρείας οθόνης γιατί έτσι είναι σχεδιασμένα τα μάτια μας να βλέπουν τα πράγματα. Ο κινηματογράφος εξελίχθηκε από βίντεο 4:3 σε 16:9, 2.21:1 και παρόμοια τις τελευταίες 3-4 δεκαετίες για αυτόν ακριβώς τον λόγο!

  Ελέγξτε την καταλληλότητα του Jailbreak και βρείτε Εργαλεία Jailbreak για τη συσκευή σας iOS

Παρά το γεγονός ότι όλα είναι υπέρ των οριζόντιων βίντεο, δεν βλέπω τους κατασκευαστές smartphone να αφαιρούν την υποστήριξη κάθετου βίντεο από τα λειτουργικά συστήματα των κινητών τους. Η ομάδα του ‘Evil Window Dog’ αισθάνθηκε ευκαιρία εδώ, και έτσι έχει καταλήξει σε μια προσεγμένη εφαρμογή που ονομάζεται Horizon. Η εφαρμογή θα διασφαλίσει ότι το βίντεό σας παραμένει οριζόντιο σε ευρεία οθόνη ανά πάσα στιγμή, περικόπτοντας έξυπνα μη απαραίτητα μέρη.

Αριστερά: Περιστροφή & Κλίμακα. Δεξιά: Απλώς περιστρέψτε.

Το Horizon διαθέτει δύο λειτουργίες εγγραφής – «Περιστροφή & κλίμακα» και «Απλώς περιστροφή». Η πρώτη κλιμακώνει δυναμικά το βίντεο της περικομμένης περιοχής καθώς αλλάζετε τον προσανατολισμό της συσκευής, με αποτέλεσμα τα βίντεο να είναι ευρύτερα αλλά ελαφρώς νευρικά. Το τελευταίο επιλέγει στατικά ένα μέγεθος περικοπής, το οποίο μειώνει δραματικά τις γωνίες θέασης αλλά παράγει πιο σταθερό βίντεο.

  Πώς να διορθώσετε τις ειδοποιήσεις που δεν απορρίπτονται αυτόματα στο iOS 10

Το iPhone 5 και μετά υποστηρίζουν έως και 1080p, ενώ τα 4S και παλαιότερα έχουν μόνο έως και 720p.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να αποφύγετε τα πορτρέτα βίντεο. Η επιλογή μεταξύ των δύο είναι θέμα προτίμησης.

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε μια «απενεργοποιημένη» λειτουργία με ανάλυση HD 720p, εάν, όπως εγώ, θεωρείτε ότι η Apple περιορίζει την εφαρμογή στοκ Κάμερα σε βίντεο Full HD 1080p είναι ενοχλητικό λόγω του χαμηλού αποθηκευτικού χώρου. Μπορείτε, φυσικά, να επιλέξετε ανάλυση VGA, επίσης!

Εκτός από αυτό, το Horizon υποστηρίζει επίσης φίλτρα, διαφορετικές αναλογίες διαστάσεων, ρυθμιζόμενες ποιότητες βίντεο και κλείδωμα αυτόματης εστίασης + αυτόματης έκθεσης.

  Το δημοφιλές KMPlayer έρχεται σε Android & iOS. Πηγαίνουμε Hands-On

Παρόλο που διασφαλίζω ότι τα βίντεό μου εγγράφονται πάντα οριζόντια, εξακολουθώ να βλέπω το Horizon ως μια εξαιρετική, αποκλειστική εφαρμογή εγγραφής βίντεο που αξίζει την προσοχή σας – αν δεν σας αρέσει η υπερβολική απλότητα της στοκ εφαρμογής Κάμερα.

Το Horizon είναι διαθέσιμο για 0,99 $ στο App Store.

Εγκαταστήστε το Horizon από το App Store

Φροντίστε να μας ενημερώσετε για τη γνώμη σας για το Horizon, αφήνοντας ένα σχόλιο στην παρακάτω ενότητα σχολίων.