Το δημοφιλές KMPlayer έρχεται σε Android & iOS. Πηγαίνουμε Hands-On

Όταν πρόκειται για προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο για Windows που έχουν τη δυνατότητα αναπαραγωγής σχεδόν οποιασδήποτε μορφής που τους ρίχνετε, το KMPlayer είναι ένα από τα πρώτα ονόματα που έρχεται στο μυαλό, μαζί με το VLC Player. Αυτό το αυτόνομο πρόγραμμα αναπαραγωγής διαθέτει ενσωματωμένη υποστήριξη κωδικοποιητή για μια πληθώρα μορφών βίντεο χωρίς την ανάγκη εξωτερικών κωδικοποιητών και προσφέρει περισσότερες επιλογές προσαρμογής από αυτές που θα ξέρετε τι να κάνετε. Ενώ το Android και το iOS έχουν ήδη πολλά εξαιρετικά διαθέσιμα προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο, δεν βλάπτει ποτέ να έχετε περισσότερες εξαιρετικές επιλογές στη διάθεσή σας. Αν είστε λάτρης του KMPlayer, θα χαρείτε να μάθετε ότι οι προγραμματιστές του το έχουν κυκλοφορήσει τόσο στο Google Play Store όσο και στο iTunes App Store για τις συσκευές σας Android και iOS. Ελάτε μαζί μας καθώς παίρνουμε για μια περιστροφή την έκδοση Android της εφαρμογής.

Όπως ακριβώς περιμέναμε από τους προγραμματιστές του KMPlayer, η εφαρμογή διαθέτει μια διασύνδεση που είναι τόσο όμορφη όσο και λειτουργική. Στην κύρια προβολή βλέπετε μια λίστα με όλα τα αρχεία βίντεο που βρίσκονται στη συσκευή σας, με ένα τυπικό συρτάρι πλοήγησης στο οποίο μπορείτε να σύρετε από την αριστερή άκρη για να αποκτήσετε πρόσβαση σε διάφορα μέρη του συστήματος αρχείων σας για μη αυτόματη αναζήτηση βίντεο. Τα διαθέσιμα μέσα εμφανίζονται πλήρης με προβολές μικρογραφιών, πληροφορίες μεγέθους αρχείου και ανάλυση και μπορούν να ταξινομηθούν κατά όνομα ή μέγεθος αρχείου. Όσον αφορά τους φακέλους, μερικοί ειδικοί όπως το KMP, ο φάκελος της κάμερας και ο φάκελος Λήψη είναι διαθέσιμα ως συντομεύσεις στην ενότητα Βιβλιοθήκη πολυμέσων, ενώ η ενότητα Εξερεύνηση σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αρχεία στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο αποθήκευσης της συσκευής σας.

  Το TimePIN αλλάζει αυτόματα το PIN της οθόνης κλειδώματος Android κατά την τρέχουσα ώρα

Όταν πρόκειται για τον Explorer, σας εμφανίζει μια τυπική λίστα με τους φακέλους στην επιλεγμένη μνήμη σας και μπορείτε να τους ταξινομήσετε κατά όνομα, μέγεθος ή ημερομηνία. Και πάλι, θα δείτε τις βολικές μικρογραφίες οποιωνδήποτε αρχείων βίντεο βρίσκονται στον ανοιχτό φάκελο και πατώντας οποιοδήποτε τέτοιο αρχείο ξεκινά απευθείας η αναπαραγωγή του.

Το ίδιο το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο φαίνεται αρκετά τυπικό και λειτουργεί όπως θα περίμενε κανείς. Υπάρχει ένα κουμπί κλειδώματος στο επάνω αριστερό μέρος για να αποτρέψετε τα ακούσια χτυπήματα και επίσης να κλειδώσετε τον τρέχοντα προσανατολισμό κατά την αναπαραγωγή. Στο κάτω μέρος, έχετε όλα τα χειριστήρια αναπαραγωγής, όπως παύση/αναπαραγωγή, προώθηση, επαναφορά, επόμενο αρχείο και προηγούμενο αρχείο, μαζί με μια επανάληψη εναλλαγής. Χρησιμοποιώντας το αριστερό κουμπί στην κάτω γραμμή, μπορείτε να μειώσετε την ταχύτητα αναπαραγωγής στο μισό ή να την αυξήσετε έως και τέσσερις φορές. Από την άλλη πλευρά, το κουμπί στο δεξιό μέρος, σάς επιτρέπει να αλλάζετε χειροκίνητα το μέγεθος και τις διαστάσεις του βίντεο μεταξύ κέντρου, καλύτερης προσαρμογής, οριζόντιας ή κατακόρυφης προσαρμογής, πλήρωσης, 16:9 και 4:3.

  Πώς να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας Android απλά κοιτάζοντας το

Μεγάλο μέρος της αναπαραγωγής δεν χρειάζεται να ελέγχεται μέσω των κουμπιών. απλά σύρετε το δάχτυλό σας κάθετα στο αριστερό μισό της οθόνης για έλεγχο της φωτεινότητας και στο δεξί μισό για την ένταση. Ομοίως, τα οριζόντια σύρματα σάς επιτρέπουν να πηγαίνετε προς τα εμπρός και προς τα πίσω, και αυτό είναι σχεδόν το μόνο που χρειάζεται να ελέγξετε κατά την αναπαραγωγή.

Θέλετε περισσότερο έλεγχο στον τρόπο λειτουργίας του KMPlayer; Μεταβείτε στις Γενικές Ρυθμίσεις από το συρτάρι πλοήγησης, όπου θα μπορείτε να καθορίσετε έναν προσανατολισμό της επιλογής σας, να αλλάξετε την ανίχνευση ακουστικών και το τηλεχειριστήριο, να τροποποιήσετε ορισμένες επιλογές απόδοσης αναπαραγωγής, να ενεργοποιήσετε την εμφάνιση όλων των αρχείων, να καθορίσετε ένα σχήμα κωδικοποίησης υπότιτλων και να διαγράψετε το βάση δεδομένων πολυμέσων του προγράμματος αναπαραγωγής.

  Τα καλύτερα VPN Android σε 2024 (Απρίλιος)

Αν και δεν θα αποκαλούσαμε το KMPlayer πρωτοποριακό με κανέναν τρόπο σε καμία από τις πλατφόρμες λόγω των εξαιρετικών επιλογών που είναι διαθέσιμες ήδη για αυτές (δείτε τις λίστες μας με τα 8 καλύτερα προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο για Android και τα 11 καλύτερα προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο για iOS), εξακολουθεί να είναι ισχυρό υποψήφιος που κάνει τη δουλειά και φαίνεται υπέροχος ενώ το κάνει. Μπορείτε να πάρετε την κατάλληλη παραλλαγή της συσκευής αναπαραγωγής για το λειτουργικό σας σύστημα μέσω των παρακάτω συνδέσμων.

Εγκαταστήστε το KMPlayer στο Android

Εγκαταστήστε το KMPlayer σε iOS