Το HabitBull σας βοηθά να κόψετε μια κακή συνήθεια ή να αναπτύξετε μια καλή [Android]

Οι συνήθειες, οι καλές, δύσκολα χτίζονται. Στους κακούς είναι εύκολο να πέσεις και δύσκολο να τα παρατήσεις. Μπορείτε να κατηγορήσετε τη γενετική σας σύνθεση για αυτό ή τους γονείς σας που δεν περιόρισαν την πρόσληψη ζάχαρης ως παιδί, αλλά το γεγονός είναι ότι το να κόψετε μια κακή συνήθεια ή να ακολουθήσετε μια νέα δεν είναι εύκολο. Το HabitBull είναι μια εφαρμογή Android που βοηθάει τους ανθρώπους να το επιτύχουν αυτό. Δεν είναι από αυτές τις εφαρμογές που αρχίζουν να σε γκρινιάζουν να κάνεις κάτι ή να σου υπενθυμίζουν ασταμάτητα να μην κάνεις κάτι. Είναι μια εφαρμογή συναγερμού για τις συνήθειές σας και είναι πιθανώς πιο κατάλληλη για την ανάπτυξη μιας καλής συνήθειας παρά για την εξάλειψη μιας κακής.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 41 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Εκκινήστε την εφαρμογή και πατήστε το σύμβολο συν στο συρτάρι πλοήγησης για να προσθέσετε την πρώτη σας συνήθεια ή διαβάστε το σύντομο σεμινάριο. Εισαγάγετε ένα όνομα για τη συνήθεια και επιλέξτε ένα χρώμα για αυτήν. Η χρωματική κωδικοποίηση είναι χρήσιμη εάν έχετε διαφορετικούς τύπους συνηθειών που θέλετε να αναπτύξετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρώματα για να διακρίνετε καλές και κακές συνήθειες, πρωινές συνήθειες, βραδινές συνήθειες κ.λπ. Μπορείτε να αντιστοιχίσετε τη συνήθεια σε μια κατηγορία και να εισάγετε επίσης μια περιγραφή της. Θα ορίσετε επίσης τα κριτήρια επιτυχίας για μια συνήθεια, π.χ. το να κάνετε πόσες φορές θα μετρήσει ως συνήθεια που έχει ασκηθεί επιτυχώς σε μια μέρα.

Στη συνέχεια, επιλέξτε πόσο συχνά θέλετε να εξασκείτε τη συνήθεια ή πότε θα πρέπει να σας προειδοποιεί να αποφύγετε από αυτήν. Εδώ γίνεται πιο προφανές ότι η εφαρμογή είναι η καταλληλότερη για την ανάπτυξη μιας συνήθειας επειδή προσφέρει λίγα από την άποψη της «προβλεψιμότητας» που θα ταίριαζε στην παρόρμηση μιας κακής συνήθειας. Επιλέξτε μια ημέρα και, στη συνέχεια, ορίστε την ώρα για την οποία θα σας υπενθυμίσει τη συνήθεια που αναπτύσσετε/αποκτάτε. Αυτό λειτουργεί για μένα εάν προσπαθώ να τερματίσω έναν εθισμό στα αναψυκτικά. Μπορώ να το ρυθμίσω για την κανονική ώρα του μεσημεριανού μου, που είναι όταν είναι πιο πιθανό να πιω μια κόκα κόλα, αλλά για καπνιστές που μπορεί να καπνίζουν περισσότερες από μία φορές την ημέρα, δεν υπάρχει επιλογή για επαναλαμβανόμενες υπενθυμίσεις.

  Πώς να ορίσετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων στο Android

Αφού ορίσετε την ώρα υπενθύμισης, πατήστε Ορισμός και μετά Δημιουργία. Στο συρτάρι πλοήγησης, θα δείτε κάθε συνήθεια που προσθέτετε. Πατήστε ένα για να καταγράψετε την πρόοδό σας στο ημερολόγιο. Η εφαρμογή διατηρεί αποτελέσματα επιτυχημένων σειρών, επομένως πρέπει να εξασκείτε με επιτυχία μια συνήθεια καθημερινά και να την εισάγετε. Στο συρτάρι πλοήγησης, οι συνήθειες παρατίθενται με τη σειρά που τις προσθέτετε. Μπορείτε να τις εμφανίσετε με σειρά επιτυχίας πατώντας το διακόπτη δίπλα στο κουμπί προσθήκης νέας συνήθειας. Τα κουμπιά στο επάνω μέρος του ημερολογίου προόδου για μια συνήθεια σάς επιτρέπουν να συγκρίνετε σειρές επιτυχίας για διαφορετικές συνήθειες και να δείτε την επιτυχία σας για ένα συγκεκριμένο εύρος ημερομηνιών.

  Γιατί το Face ID είναι πολύ πιο ασφαλές από το Face Unlock του Android

Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να εισάγετε και να εξάγετε τα δεδομένα σας, αλλά και οι δύο λειτουργίες είναι κλειδωμένες. Για να τα ξεκλειδώσετε, απλώς στείλτε στον προγραμματιστή κάποια σχόλια.

Κατεβάστε το HabitBull από το Google Play Store