Νέες δυνατότητες στον Firefox 41 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Ο Firefox 41 έχει φτάσει στο σταθερό κανάλι και υπάρχουν αρκετές αλλαγές για τους τελικούς χρήστες. Η ενημερωμένη έκδοση έχει τις συνήθεις διορθώσεις ασφαλείας και μερικά νέα πράγματα για τους προγραμματιστές, αλλά είναι οι δυνατότητες που έχουν κυκλοφορήσει για τους τελικούς χρήστες που αποτελούν το επίκεντρο. Πριν από μερικές εκδόσεις, ο Firefox παρουσίασε το Hello, ένα ενσωματωμένο εργαλείο για συνομιλίες φωνής και βίντεο και δεν είχε επιλογή άμεσων μηνυμάτων για οποιονδήποτε μπορεί να χρησιμοποιεί αργή σύνδεση. Με τον Firefox 41, μια επιλογή άμεσων μηνυμάτων δεν έχει ενσωματωθεί στο Firefox Hello. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να ορίσουν μια εικόνα προφίλ για τον λογαριασμό τους στο Firefox. Δεν θα είναι ορατό πουθενά μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης εκτός και αν μεταβείτε στη σελίδα Επιλογές, αλλά είναι εκεί και πιθανότατα θα βοηθήσει τους χρήστες σε άλλες πλατφόρμες και φόρουμ Mozilla. Για αντρόιντ; ο διαχειριστής σύνδεσης έχει βελτιωθεί κάπως. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν και να επιλέξουν πληροφορίες σύνδεσης εάν δεν συμπληρωθούν σωστά αυτόματα και μπορούν να επεξεργαστούν τις αποθηκευμένες πληροφορίες σύνδεσης εάν αποθηκευτούν εσφαλμένα. Τέλος, όταν πληκτρολογείτε μια αναζήτηση στη γραμμή αναζήτησης, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν αμέσως με ποια υπηρεσία θέλουν να πραγματοποιήσουν αναζήτηση.

  Επαναφέρετε το παλιό εναλλάκτη καρτελών στο Chrome για Android

Επιφάνεια εργασίας Firefox

IM στον Firefox Γεια σας

Όταν ξεκινάτε μια συνομιλία στο Firefox Hello, ένα πεδίο εισαγωγής στο κάτω μέρος θα σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα κειμένου και θα εμφανίζονται κάτω από τη ζωντανή ροή της κάμερας. Η διεπαφή χρήστη χρειάζεται δουλειά και φαίνεται να είναι λίγο προβληματική, καθώς η επιλογή άμεσων μηνυμάτων δεν εμφανίζεται πάντα και πρέπει να φύγετε και να επιστρέψετε σε μια συνομιλία για να την επαναφέρετε.

  Αποκτήστε πρόσβαση στο Dialpad και στην Αναζήτηση Google σε αιωρούμενο παράθυρο [Android]

Ορισμός εικόνας προφίλ Firefox

Κάντε κλικ στο εικονίδιο χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης Firefox και κάντε κλικ στο λογαριασμό σας (ή συνδεθείτε εάν δεν είστε συνδεδεμένοι). Κάνοντας κλικ στο λογαριασμό σας θα μεταφερθείτε στο about:preferences#sync όπου μπορείτε να πατήσετε την κενή περιοχή της εικόνας προφίλ και να ανεβάσετε μια εικόνα, ή να αναλάβετε την κάμερα web ή να την εισαγάγετε από το Gavatar. Θα μπορείτε να κλιμακώσετε και να περιστρέψετε την εικόνα.

Εδώ είναι πώς φαίνεται αφού έχει στηθεί.

Firefox Android

Μη αυτόματη αναζήτηση πληροφοριών σύνδεσης

Αυτό είναι κάτι που υπήρχε σε προγράμματα περιήγησης επιτραπέζιων υπολογιστών εδώ και πολύ καιρό, όπου μπορείτε να επιλέξετε εν κινήσει ποιες πληροφορίες αυτόματης συμπλήρωσης θα προσθέσετε σε ένα πεδίο. Είναι βολικό επειδή οι ιστότοποι συχνά αποτυγχάνουν να προσδιορίσουν σωστά τα πεδία φόρμας με τρόπο ώστε τα προγράμματα περιήγησης να μπορούν να τα διαβάσουν και να τα συμπληρώσουν. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε από τις διαθέσιμες πληροφορίες τι θέλετε να συμπληρώσετε.

  Πώς να απαλλαγείτε από το μήνυμα "Βοηθήστε το να το βελτιώσετε" στον Firefox

Επιλέξτε τον πάροχο αναζήτησης από τον πίνακα αναζήτησης

Καθώς πληκτρολογείτε κάτι για αναζήτηση στη γραμμή αναζήτησης, θα μπορείτε να δείτε όλες τις μηχανές αναζήτησης που έχετε προσθέσει στον Firefox και πατώντας σε μία από αυτές, το ερώτημα αναζήτησής σας θα σταλεί σε αυτόν τον πάροχο. Είναι πιο εύκολο από το να μεταβείτε πρώτα στον πάροχο αναζήτησης της επιλογής και μετά να κάνετε την αναζήτηση.

Υπάρχουν φυσικά πολλές άλλες δυνατότητες σε αυτήν την έκδοση, όπως μια λειτουργία swipe-to-close για ανοιχτές καρτέλες στον Firefox, αλλά είναι διαθέσιμη μόνο σε tablet Android. Μπορείτε να διαβάσετε τις πλήρεις σημειώσεις έκδοσης για Firefox για επιτραπέζιους υπολογιστές και Firefox για Android να μάθω περισσότερα.

Κάντε λήψη του Firefox 41 για επιτραπέζιους υπολογιστές

Κάντε λήψη του Firefox από το Google Play Store