Πώς να ορίσετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων στο Android

Σε αντίθεση με το iOS, το Android σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε εφαρμογές τρίτων για την εκτέλεση βασικών λειτουργιών, όπως η αποστολή γραπτών μηνυμάτων. Δείτε πώς μπορείτε να ορίσετε μια νέα προεπιλεγμένη εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων στο τηλέφωνό σας Android.

Αρχικά, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την αντικατάσταση της εφαρμογής γραπτών μηνυμάτων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Υπάρχουν πολλά Εφαρμογές SMS στο Play Store. Textra SMS είναι ένα δημοφιλές και αυτό που θα χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμά μας εδώ.

Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων, υπάρχουν δύο τρόποι για να την ορίσετε ως προεπιλογή. Μπορείτε να το κάνετε από την ίδια την εφαρμογή όταν εκκινείτε την εφαρμογή για πρώτη φορά ή μπορείτε να το κάνετε αργότερα μέσω της εφαρμογής Ρυθμίσεις της συσκευής σας.

  Οθόνη κλειδώματος Android εμπνευσμένη από το iOS 7 με υποστήριξη Pebble

Ορίστε την εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων ως προεπιλογή την πρώτη φορά που την εκκινείτε

Ανοίξτε την εφαρμογή και κάντε κλικ μετά την αρχική εκκίνηση (εδώ, πρέπει να κάνουμε κλικ στο «Έναρξη χρήσης του Textra» και να συμφωνήσουμε με τα απαραίτητα δικαιώματα).

Μόλις ξεκινήσει η εφαρμογή, θα δείτε ένα κουμπί στο κάτω μέρος που σας ρωτά εάν θέλετε να την ορίσετε ως προεπιλεγμένη εφαρμογή σας. Πατήστε το κουμπί και μετά πατήστε «Ναι» για επιβεβαίωση.

Και τώρα είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων. Σχεδόν όλες οι εφαρμογές θα σας ζητήσουν να τις ορίσετε ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή όταν τις χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά. Για όσους δεν το κάνουν (ή εάν έχετε χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για λίγο και τώρα θέλετε να την ορίσετε ως προεπιλογή), χρησιμοποιήστε την τεχνική στην επόμενη ενότητα.

  Πώς να βρείτε τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας Android

Ορίστε μια εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων ως προεπιλογή στις Ρυθμίσεις

Ξεκινήστε μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις της συσκευής σας.

Εκεί, θα χρειαστεί να αναζητήσετε μια ρύθμιση που ονομάζεται Προεπιλεγμένες εφαρμογές. Δεδομένου ότι κάθε κατασκευαστής οργανώνει τις ρυθμίσεις διαφορετικά, σας συνιστούμε να πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση.

Μέσα στη ρύθμιση Προεπιλεγμένες εφαρμογές, πατήστε την επιλογή «Εφαρμογή SMS».

Θα δείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που υποστηρίζουν την αποστολή γραπτών μηνυμάτων. Επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να ορίσετε ως προεπιλογή (Textra στην περίπτωσή μας). Μπορεί να δείτε μια ειδοποίηση παρόμοια με αυτή στην παρακάτω εικόνα. Εάν το κάνετε, πατήστε “OK”.

  Επαναφέρετε το παλιό εναλλάκτη καρτελών στο Chrome για Android

Συγχαρητήρια! Αλλάξατε με επιτυχία την προεπιλεγμένη εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων στο τηλέφωνό σας Android.

Πίστωση εικόνας: Noyna/Shutterstock