Το Bluetooth είναι πάντα ενεργοποιημένο στο iOS 11, εκτός εάν το απενεργοποιήσετε

Όταν το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο, το σύμβολο Bluetooth εμφανίζεται στη γραμμή κατάστασης στο iPhone ή το iPad σας. Δηλαδή, έγινε μέχρι το iOS 11. Η Apple έκανε κάτι πραγματικά φρικτό με το Bluetooth σε αυτή τη νέα έκδοση του iOS. Το Bluetooth είναι πάντα ενεργοποιημένο στο iOS 11 και το σύμβολο δεν εμφανίζεται ποτέ στη γραμμή κατάστασης. Δεν θα το ξέρατε ποτέ και αν ανοίξετε το Κέντρο Ελέγχου, η εναλλαγή Bluetooth είναι απενεργοποιημένη. Οδηγεί κάποιον να πιστεύει ότι το ίδιο το Bluetooth είναι απενεργοποιημένο ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.

Η εναλλαγή Bluetooth στο iOS 11

Η εναλλαγή Bluetooth στο Κέντρο Ελέγχου στο iOS 11 δεν απενεργοποιεί το Bluetooth. Απλώς αποσυνδέει όλες τις συσκευές Bluetooth που είναι συνδεδεμένες στο iPhone σας. Εάν μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήσετε Bluetooth, θα δείτε ότι είναι ενεργοποιημένο και ότι δεν υπάρχει σύμβολο στη γραμμή κατάστασης. Η εναλλαγή θα απενεργοποιήσει τη σύζευξη με άλλες συσκευές. Πατήστε το ξανά ή πατήστε την επιλογή «Να επιτρέπονται νέες συνδέσεις» και η εναλλαγή θα ενεργοποιηθεί ξανά.

  Τι είναι το σύστημα αρχείων Apple (APFS) που παρουσιάστηκε στο iOS 10.3

Στο iOS 10, μπορείτε να δείτε από τα παρακάτω στιγμιότυπα οθόνης ότι όταν απενεργοποιήθηκε η εναλλαγή Bluetooth στο Κέντρο Ελέγχου, απενεργοποίησε και τον διακόπτη Bluetooth στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Ομοίως, όταν η εναλλαγή είναι ενεργοποιημένη, το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο. Το σύμβολο Bluetooth εμφανίστηκε/εξαφανίστηκε ανάλογα.

Σε πλήρη αντίθεση, στο iOS 11, όταν η εναλλαγή Bluetooth είναι απενεργοποιημένη, ο διακόπτης Bluetooth εξακολουθεί να είναι ενεργοποιημένος στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Αυτό που βασικά λέμε είναι ότι αν η μπαταρία του iPhone σας δεν διαρκεί τόσο πολύ από τότε που αναβαθμίσατε στο iOS 11, αυτός μπορεί να είναι ένας από τους λόγους.

  Πώς να παίξετε το YouTube στο παρασκήνιο στο iOS

Εάν χρησιμοποιούσατε πάντα μια συσκευή Bluetooth, τότε τα προβλήματα της μπαταρίας σας βρίσκονται αλλού. Ωστόσο, εάν δεν χρησιμοποιείτε συσκευή Bluetooth, τότε θέλετε να την απενεργοποιήσετε με τον σωστό τρόπο από την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Ασυνέπειες στο Κέντρο Ελέγχου iOS 11

Μερικές αλλαγές στο iOS 11 είναι αρκετά μπερδεμένες. Είναι ένα πράγμα να αλλάζεις τον τρόπο λειτουργίας μιας δυνατότητας, αλλά να το κάνεις τόσο διακριτικά και χωρίς καμία πραγματική προειδοποίηση δεν είναι έξυπνο. Η Apple φαίνεται να έχει δώσει στις εναλλαγές ένα εντελώς νέο νόημα στο iOS 11 και πάλι, υπάρχει ασυνέπεια εδώ. Για παράδειγμα, άλλες εναλλαγές, όπως η εναλλαγή αεροπλάνου, εξακολουθούν να ενεργοποιούν/απενεργοποιούν τη λειτουργία πτήσης. Το ίδιο ισχύει για το κλείδωμα προσανατολισμού, τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και τη λειτουργία νυχτερινής βάρδιας.

  Πώς να μεταφράσετε το iOS Emoji για χρήστες Android

Η εναλλαγή Wi-Fi ακολουθεί την ίδια αρχή με την εναλλαγή Bluetooth στο Κέντρο Ελέγχου. Εάν πατήσετε το κουμπί WiFi στο Κέντρο Ελέγχου, απλά σας αποσυνδέει από το τρέχον δίκτυο WiFi. Δεν απενεργοποιεί το WiFi. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε το WiFi στο iOS 11, πρέπει να μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και να το κάνετε εκεί.