Πώς να αυξήσετε το μέγεθος κειμένου στο Gmail για iOS

Το μέγεθος κειμένου ακολουθεί λίγο πολύ ένα ανείπωτο πρότυπο στα smartphone. Οι εφαρμογές όπως το Facebook, το Twitter, το Slack και το Skype δεν διαθέτουν ειδικά στοιχεία ελέγχου μεγέθους κειμένου. Το ίδιο ισχύει για τις περισσότερες εφαρμογές, παρόλο που σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, υπάρχει συνήθως μια επιλογή για να αυξήσετε το μέγεθος του κειμένου στο τηλέφωνό σας. Δυστυχώς, αυτή η επιλογή είναι μια δυνατότητα για την οποία οι προγραμματιστές εφαρμογών πρέπει να προσθέσουν υποστήριξη. Η περίπτωση του Gmail στο iOS δεν είναι διαφορετική. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε πλέον να αυξήσετε το μέγεθος κειμένου στο Gmail για iOS, επειδή η Google έχει προσθέσει υποστήριξη για τη δυνατότητα προσβασιμότητας iOS.

Εάν έχετε ήδη ρυθμίσει το κείμενο ώστε να εμφανίζεται μεγαλύτερο από το προεπιλεγμένο μέγεθος, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ενημερώσετε το Gmail για iOS. Το κείμενο στα email καθώς και στις ετικέτες θα φαίνεται μεγαλύτερο. Εάν δεν έχετε πειράξει ποτέ το μέγεθος του κειμένου στο iPhone σας, πρέπει να ενημερώσετε την εφαρμογή Gmail και, στη συνέχεια, να αλλάξετε το μέγεθος του κειμένου.

  Αφαιρέστε τυχόν ανεπιθύμητα στοιχεία από τη διεπαφή iOS 7 με το HideMe7

Αλλαγή μεγέθους κειμένου στο iOS

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Γενικά> Προσβασιμότητα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Μεγαλύτερο κείμενο. Ενεργοποιήστε τα μεγαλύτερα μεγέθη προσβασιμότητας και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό στο κάτω μέρος για να προσαρμόσετε το μέγεθος. Μπορείτε να κάνετε το κείμενο μεγάλο ή μικρό και η εφαρμογή Gmail θα κλιμακωθεί αυτόματα. Προειδοποιήστε ότι αυτή είναι μια λειτουργία σε όλο το λειτουργικό σύστημα και θα αλλάξει επίσης το μέγεθος του κειμένου σε άλλες εφαρμογές που υποστηρίζουν αυτήν τη δυνατότητα προσβασιμότητας.

Ανοίξτε την εφαρμογή Gmail και το κείμενο σε ένα email θα φαίνεται μικρότερο/μεγαλύτερο σύμφωνα με τις αλλαγές που κάνατε. Θα διαπιστώσετε ότι ενώ το κείμενο είναι όντως μεγαλύτερο ή μικρότερο, δεν έχει το ίδιο μέγεθος με την προεπισκόπηση στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Επιπλέον, το μέγεθος του κειμένου δεν είναι ομοιόμορφο σε όλη την εφαρμογή. Οι ετικέτες και το κείμενο στο email έχουν διαφορετικά μεγέθη.

  Πώς να προσθέσετε ονόματα στα πρόσωπα που αναγνωρίζονται από την εφαρμογή Photos στο iOS 10

Το πιο σημαντικό, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το Gmail κλιμακώνει το μέγεθος του κειμένου πάνω/κάτω. Υπάρχει ένας βαθμός στον βαθμό που υποστηρίζει το μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου. Δεν θα σας δώσει το μεγαλύτερο μέγεθος που είναι διαθέσιμο στο iOS. Ομοίως, εάν θέλετε το κείμενο να είναι μικρότερο, υπάρχει και ένα χαμηλότερο όριο σε αυτό.

Προσβασιμότητα iOS

Εάν χρειάζεστε υποστήριξη πλήρους μεγέθους κειμένου, ίσως είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή Mail στο iOS. Υποστηρίζει τη ρύθμιση προσβασιμότητας μεγεθών κειμένου πολύ καλύτερα από την εφαρμογή Gmail.

Είναι πιθανό η Google να έχει προσθέσει αυτούς τους περιορισμούς επειδή η ρύθμιση του μεγέθους του κειμένου σε πολύ υψηλό ή πολύ χαμηλό σημείο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τα στοιχεία διεπαφής χρήστη στην εφαρμογή. Αν είμαστε ειλικρινείς, αυτός δεν είναι καθόλου καλός λόγος και θα πρέπει να υπάρχει πλήρης υποστήριξη για τα μεγέθη κειμένου, ακόμα κι αν μερικά πράγματα καταλήγουν να φαίνονται αδιάφορα. Η εφαρμογή Μηνύματα υποστηρίζει όλα τα μεγέθη κειμένου και ναι, τα πράγματα φαίνονται άσχημα όταν αυξάνετε υπερβολικά το μέγεθος, αλλά οι άνθρωποι προτιμούν να μπορούν να διαβάζουν τα μηνύματά τους πιο άνετα αντί να θαυμάζουν απλώς τη διεπαφή χρήστη.

  Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής Twitter στο iOS

Το iOS έχει πολλές εξαιρετικές δυνατότητες προσβασιμότητας, όπως φίλτρα χρώματος για τους αχρωματοψίες και μια τακτοποιημένη λειτουργία ανεστραμμένων χρωμάτων στο iOS 11. Οι εφαρμογές, ιδιαίτερα εκείνες παραγωγικότητας, θα πρέπει να τις υποστηρίζουν όλες.