Πώς να τραβήξετε RAW φωτογραφίες σε Android, χωρίς Root

Η εφαρμογή Google Camera είναι μια από τις αγαπημένες μου εφαρμογές κάμερας. Δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο για το iOS, Τούτου λεχθέντος, εξακολουθεί να έχει περιορισμούς και οι προγραμματιστές Android γνωρίζουν πώς να τους διορθώσουν. Το Google Camera+ HDR είναι μια μεταφερόμενη έκδοση της εφαρμογής Google Camera που φέρνει το HDR σε συσκευές που δεν ανήκουν στην Google. Είναι μια πολύ εκπληκτική μικρή θύρα που μόλις πρόσθεσε τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών RAW σε τηλέφωνα Android.

Κατεβάστε Google Camera+HDR από τους προγραμματιστές XDA. Έχουν μια ωραία λεπτομερή εγγραφή σχετικά με αυτήν την εφαρμογή. Υπάρχουν δύο εκδοχές του. ένα για συσκευές Snapdragon 820/821 και ένα για συσκευές χωρίς Snapdragon. Κατεβάστε το σωστό και φορτώστε το πλευρικά στο τηλέφωνό σας Android. Δεν χρειάζεστε ριζωμένη συσκευή για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή. Αυτή είναι μια εφαρμογή τρίτου μέρους και δεν είναι διαθέσιμη στο Google Play Store, επομένως χρησιμοποιήστε την με δική σας ευθύνη. Εάν ανησυχείτε για αυτήν την εφαρμογή, να ξέρετε ότι η κοινότητα XDA έχει απόλυτη πίστη σε αυτήν.

Λήψη φωτογραφιών RAW σε Android

Εγκαταστήστε την εφαρμογή και ανοίξτε την. Πατήστε το εικονίδιο του χάμπουργκερ επάνω αριστερά και από το συρτάρι πλοήγησης επιλέξτε Ρυθμίσεις. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Φωτογραφίες και πατήστε Πειραματικό.

  Πώς να προσθέσετε μια υπογραφή σε μηνύματα κειμένου στο Android

Στην Πειραματική οθόνη, ενεργοποιήστε το HDR+RAW+JPEG. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας. Μην παραλείψετε αυτό το βήμα.

Για αυτό πρόκειται. Μόλις επανεκκινηθεί το τηλέφωνό σας, ανοίξτε την εφαρμογή και τραβήξτε μια φωτογραφία. Θα το δείτε να επεξεργάζεται HDR στη σκιά ειδοποιήσεων. Επιτρέψτε στην εφαρμογή να ολοκληρώσει την επεξεργασία της. Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες και θα δείτε ότι κάθε φωτογραφία αποθηκεύεται δύο φορές. Το ένα είναι σε μορφή JPEG και το άλλο σε μορφή DNG. Το αρχείο DNG είναι η εικόνα RAW.

Προβολή εικόνων RAW

Μπορείτε να προβάλετε εικόνες RAW στην εφαρμογή Φωτογραφίες στο τηλέφωνό σας Android και στην εφαρμογή Προεπισκόπηση στο macOS και στην εφαρμογή Φωτογραφίες στα Windows 10.

  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του αρχείου καταγραφής κλήσεων και των SMS στο Android Oreo

Περιορισμοί Συσκευών

Δεν υπάρχει οριστική λίστα για συμβατές συσκευές. Δεν θα μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε την εφαρμογή σε μια συσκευή Google, όπως το Nexus 6P, επειδή το όνομα πακέτου του Google Camera+HDR είναι το ίδιο με την εφαρμογή Google Camera. Η σύγκρουση εμποδίζει την εγκατάστασή του. Εάν μπορείτε να αφαιρέσετε την εφαρμογή Google Camera από το τηλέφωνό σας Android, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε το Google Camera+ HDR. Ενώ η Google επιτρέπει στους χρήστες Android να τραβούν φωτογραφίες RAW στο Android Lolllipop και άνω, δεν σας δίνει το αρχείο RAW. Αντ ‘αυτού, παίρνετε ένα JPEG και αυτός είναι ο λόγος που πιθανότατα σας ενδιαφέρει αυτή η εφαρμογή.

  Το γραφικό στοιχείο Holo Label προσθέτει ετικέτες κειμένου στην αρχική σας οθόνη [Android]

Δοκιμάσαμε αυτήν την εφαρμογή σε ένα Nokia 5. Ένα Nokia 5, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ένα από τα φθηνότερα, χαμηλών προδιαγραφών, οικονομικά τηλέφωνα της αγοράς. Ήμασταν ακόμη σε θέση να τραβήξουμε RAW φωτογραφίες σε αυτό. Η ποιότητα δεν ήταν κάτι που να ενθουσιάζει, αλλά το θέμα είναι ότι αυτή η εφαρμογή λειτουργεί ακόμη και σε τηλέφωνα χαμηλού επιπέδου. Η ποιότητα της φωτογραφίας εξακολουθεί να είναι θέμα υλικού, επομένως δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι ‘αυτό μόνο με λογισμικό. Το HDR μπορεί να λειτουργεί ή να μην λειτουργεί σε όλες τις συσκευές.