Το ProWidgets είναι η πρώτη αληθινή εφαρμογή γραφικών στοιχείων για iPhone και iPad

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το Android άλλαξε ολόκληρη την εμφάνιση και την αίσθηση όταν η Apple παρουσίασε το iPhone το 2007, κάτι που τα αγόρια που λάτρεις του Android θα ήταν πραγματικά απρόθυμοι να παραδεχτούν. Ωστόσο, δεν υπονοώ πουθενά ότι το Android δεν έφερε τα αρχικά του στοιχεία. Στην πραγματικότητα, η προσφορά της Google σάς επέτρεψε να εκτελέσετε ορισμένες ενέργειες που είτε δεν έφτασαν ποτέ στο iOS (εναλλακτικά πληκτρολόγια, κανείς;), είτε ήταν πολύ αργά, όπως η αλλαγή ταπετσαριών και η χρήση γραφικών στοιχείων. Στην πραγματικότητα, η εφαρμογή των γραφικών στοιχείων του Κέντρου Ειδοποιήσεων από την Apple ήταν τόσο άθλια που δεν τα υπολογίζω καν για καμία χρήση.

Ευτυχώς, οι χρήστες iOS έχουν το σενάριο jailbreak στο οποίο μπορούν να στραφούν για βοήθεια και ένα νέο tweak της Cydia για iPhone, iPod touch και iPad από jailbreak από τον διάσημο προγραμματιστή Alan Yip στοχεύει να αντιμετωπίσει οριστικά το πρόβλημα της έλλειψης widget. Αυτό το υπέροχο πακέτο έχει ονομαστεί ProWidgets.

  Πώς να εξαιρέσετε αρχεία και φακέλους από την αναζήτηση Cortana στα Windows 10

Για να αναφέρουμε ακριβώς τα λόγια των προγραμματιστών, «Το ProWidgets είναι μια επαναστατική σουίτα γραφικών στοιχείων και πλαίσιο για iOS. Προσφέρει έναν πρωτοποριακό και βολικό τρόπο για να εκτελείτε γρήγορες εργασίες οπουδήποτε με δυνατότητα πολλαπλών εργασιών τόσο σε iPhone όσο και σε iPad.» Το tweak βασικά συνοδεύεται από ένα δικό του πακέτο προ-διαθέσιμων γραφικών στοιχείων, ενώ ανοίγει τη λεωφόρο για τρίτους προγραμματιστές να βρουν τις δικές τους λύσεις για διάφορες κοινές ενέργειες πολλαπλών εργασιών χρησιμοποιώντας το πλαίσιο ProWidgets. Τα ίδια τα γραφικά στοιχεία μοιάζουν με την ιδέα «μικρών εφαρμογών» της Sony για Android, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε μέσα σε μια εφαρμογή και να χρησιμοποιηθεί χωρίς να διαταραχθεί η κανονική ροή εργασίας.

Η προεπιλεγμένη σειρά γραφικών στοιχείων που είναι διαθέσιμα κατά την εγκατάσταση του ProWidgets περιλαμβάνει Συμβάν, Υπενθύμιση, Σημειώσεις, Πρόγραμμα περιήγησης, Μήνυμα (γρήγορη σύνταξη, αν μπορώ), Αλληλογραφία, Λεξικό, Συναγερμό και Χρονοδιακόπτη, ενώ διάφορα άλλα μπορούν να ληφθούν μέσω του Cydia. Μπορεί να υπάρχουν πολλαπλοί τρόποι επίκλησης των γραφικών στοιχείων. Για παράδειγμα, μπορούν να προστεθούν στο κέντρο ελέγχου του iOS 7 χρησιμοποιώντας το CCLoader ή το γραφικό στοιχείο συμβάντων μπορεί να κληθεί μέσω της προβολής Σήμερα στο Κέντρο ειδοποιήσεων. Από την οθόνη κλειδώματος, μπορείτε να καλέσετε το γραφικό στοιχείο του προγράμματος περιήγησης, ενώ για όλα τα άλλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν χειρονομίες Activator ανάλογα με το μοτίβο χρήσης σας. Η όλη ιδέα είναι να δοθεί μεγάλος έλεγχος στα χέρια του χρήστη για να ρυθμίσει τα ProWidgets σύμφωνα με τις προτιμήσεις του, αντί να επιβάλει οτιδήποτε.

  Πώς να αποκτήσετε τη λειτουργία παιχνιδιού στα Windows 10 Pro N

Τα γραφικά στοιχεία μπορούν να μεγιστοποιηθούν/ελαχιστοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, εάν θέλετε να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που κάνατε νωρίτερα.

Τέλος, στο μέτωπο της διαμόρφωσης, το ProWidgets προσθέτει τις δικές του ρυθμίσεις στην εγγενή εφαρμογή Ρυθμίσεις iOS, όπου μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση και την αίσθηση των γραφικών στοιχείων χρησιμοποιώντας θέματα (προσφορές μετοχών και τρίτων μέσω του Cydia), να αλλάξετε ποια γραφικά στοιχεία είναι ενεργά, ορίστε μεθόδους ενεργοποίησης και ελέγξτε ορισμένες άλλες γενικές παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένου του γραφικού στοιχείου που πηγαίνει.

Συνολικά, το ProWidgets είναι ένα από τα καλύτερα και πιο πρακτικά πακέτα jailbreak που έχω συναντήσει ποτέ. Όχι μόνο φέρνει μια πολύ απαραίτητη λειτουργικότητα στο iPhone και το iPad, αλλά η δυνατότητα επέκτασης σε αυτό το σύνολο δυνατοτήτων μέσω προγραμματιστών τρίτων το καθιστά απείρως πιο χρήσιμο. Προσθέστε στο μείγμα τις δυνατότητες προσαρμογής και την αλλαγή εμφάνισης και αίσθησης και θα έχετε έναν νικητή στα χέρια σας. Το πακέτο διανέμεται (επίσημα) μέσω του αποθετηρίου BigBoss στο Cydia και κοστίζει 2,99 $ (είναι ένα εμπορικό πακέτο), αλλά σίγουρα αξίζει τα χρήματα όταν κοιτάξετε τι παίρνετε. Εγώ, για πρώτη φορά, θα παραμείνω στο iOS 7.0.6 μέχρι να είναι διαθέσιμο ένα περαιτέρω jailbreak μόνο για αυτό το tweak της Cydiia.

  Πώς να αποκρύψετε τις ρυθμίσεις από την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 10