Το ήξερες? Η Amazon έχει μια τεράστια αγορά μεταχειρισμένων προϊόντων

Το Amazon και το eBay είναι δύο από τους μεγαλύτερους πωλητές ηλεκτρονικών λιανικής, αλλά οι άνθρωποι συχνά δεν τα θεωρούν παρόμοια. Η Amazon δεν είναι μόνο για νέα προϊόντα επώνυμων προϊόντων – είναι επίσης μια τεράστια αγορά για μεταχειρισμένα είδη.

Πολλά πράγματα στο Amazon δεν πωλούνται από την Amazon

Υπήρξε μια εποχή που η Amazon πουλούσε μόνο βιβλία. Τότε, τα πάντα ανήκαν στην εταιρεία και αποστέλλονταν από αυτήν. Καθώς η αγορά του Amazon έχει αναπτυχθεί, αυτό γίνεται όλο και λιγότερο. Μέχρι τον Αύγουστο του 2020, 53% όλων των προϊόντων που πωλήθηκαν στο Amazon ήταν από τρίτους πωλητές.

Εάν ψωνίζετε συχνά στο Amazon, αυτό μπορεί να μην σας εκπλήσσει. Αλλά αυτό που μερικοί μπορεί να μην γνωρίζουν είναι ότι η Amazon διαθέτει επίσης έναν τεράστιο κατάλογο μεταχειρισμένων αντικειμένων. Δεν υπάρχει σύστημα δημοπρασιών, όπως το eBay, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας τεράστιος πόρος για το μεταχειρισμένο εμπόριο.

Κατανόηση Ποιος κατέχει και αποστέλλει προϊόντα Amazon

Ένα αντικείμενο στο Amazon που αναφέρεται ως

Κατά την περιήγηση στο Amazon Marketplace, υπάρχουν δύο ετικέτες που πρέπει να αναζητήσετε: “Πωλήθηκε από” και “Αποστολή από”.

Το “Sold by” σας λέει ποιος παρείχε το προϊόν. Πολλές φορές, αυτό θα πει “Πωλείται από την Amazon”, που σημαίνει ότι αγοράζεται και πωλείται από την Amazon. Αυτό μπορεί να είναι ένα προϊόν της Amazon, όπως ένα Kindle, ή άλλο αντικείμενο που η εταιρεία έχει αγοράσει απευθείας από τον κατασκευαστή.

  Τι είναι το SD Express και πόσο πιο γρήγορο είναι;

Το “Sipped by” (ή το “Fulfilled by”) σάς λέει ποιος θα αποστείλει το αντικείμενο. “Αποστέλλεται από την Amazon” σημαίνει ότι το προϊόν είναι αποθηκευμένο σε μια αποθήκη της Amazon και θα αποσταλεί από εκεί.

Ένα προϊόν “Πωλήθηκε από” τρίτο μέρος και “Αποστολή από” Amazon έχει αποσταλεί σε μια αποθήκη της Amazon από αυτό το τρίτο μέρος. Στη συνέχεια, η Amazon φροντίζει για τη ναυτιλία και λαμβάνει μια περικοπή των κερδών.

Θα βρείτε πολλά προϊόντα στο Amazon που δεν αποστέλλονται ή πωλούνται από την Amazon. Ακριβώς όπως το eBay, ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις μπορούν να πουλήσουν μεταχειρισμένα προϊόντα στο Amazon χωρίς τη συμμετοχή της εταιρείας.

Ένα τρίτο μέρος πουλά το προϊόν μέσω της Amazon και, στη συνέχεια, το στέλνει σε εσάς — η Amazon απλώς παραθέτει το προϊόν και ενεργεί ως μεσάζων.

Η λασπώδης αγορά μεταχειρισμένων της Amazon

Η Amazon δεν είναι πραγματικά σχεδιασμένη για να πουλά μεταχειρισμένα προϊόντα. Για παράδειγμα, αγόρασα ένα μεταχειρισμένο Samsung Galaxy Watch Active 2 στον ιστότοπο και δεν υπήρχαν φωτογραφίες του πραγματικού προϊόντος. Υπήρχε μόνο μια σύντομη περιγραφή κειμένου της κατάστασης του αντικειμένου, όπως φαίνεται παρακάτω.

Ευτυχώς, οι πωλητές τρίτων στο Amazon έχουν αξιολογήσεις, ώστε να μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε από μια αξιόπιστη πηγή. Ωστόσο, οι μόνες άλλες πληροφορίες που θα δείτε είναι η κατάσταση του αντικειμένου (“Σαν νέο”, “Πολύ καλό” και ούτω καθεξής) και μια σύντομη περιγραφή του αντικειμένου.

Στο eBay και στο Craigslist, οι πωλητές μπορούν να ανεβάζουν φωτογραφίες, ώστε οι αγοραστές να μπορούν πραγματικά να δουν την κατάσταση του αντικειμένου. Αυτό είναι χρήσιμο γιατί μια περιγραφή όπως “μικρή αισθητική ατέλεια” μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το να μην μπορείτε να δείτε πραγματικά τι αγοράζετε στο Amazon είναι απογοητευτικό.

  Εξαγωγή εγγράφων από το Google Drive σε MS Word στο iPhone σας

Η διαδικασία για την παραγγελία ενός μεταχειρισμένου αντικειμένου είναι η ίδια με την παραγγελία οτιδήποτε άλλου στο Amazon. Ωστόσο, μετά υπάρχουν κάποιες διαφορές. Τα αντικείμενα που δεν αποστέλλονται από την Amazon δεν είναι κατάλληλα για την εξυπηρέτηση πελατών της Amazon. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεστε στο έλεος του τρίτου πωλητή εάν θέλετε επιστροφή χρημάτων. Τα καλά νέα είναι ότι η Amazon προσφέρει κάποια προστασία κάτω από αυτήν Εγγύηση AZ.

Γενικά, το Amazon είναι ένα ασφαλές, αξιόπιστο μέρος για την αγορά μεταχειρισμένων προϊόντων, αλλά, όπως και το eBay, υπάρχει πάντα κάποιος κίνδυνος. Για παράδειγμα, ορισμένοι πωλητές τρίτων έχουν πιαστεί να πουλούν απομιμήσεις προϊόντων.

Εάν αγοράζετε κάτι που δεν είναι υπό την ομπρέλα της Amazon, κάντε το με προσοχή.

Τι είναι η αποθήκη Amazon;

Ο καλύτερος τρόπος για να αγοράσετε μεταχειρισμένα προϊόντα στο Amazon είναι μέσω του πωλητή Amazon Warehouse. Αυτός είναι ο εσωτερικός διανομέας της Amazon για σαν καινούργια, ανοιχτά και μεταχειρισμένα είδη. Αυτά είναι συνήθως προϊόντα που έχουν επιστραφεί από αγοραστές του Amazon.

Όταν εξετάζετε μεταχειρισμένες προσφορές για ένα προϊόν, το Amazon Warehouse θα είναι συχνά το κορυφαίο σε πωλήσεις. Το πλεονέκτημα της αγοράς κάτι από το Amazon Warehouse είναι ότι θα αποσταλεί επίσης από την Amazon. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε επίσης να λάβετε Prime Shipping και εξυπηρέτηση πελατών Amazon. Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό για μεταχειρισμένα προϊόντα.

  Πώς να εγγραφείτε σε ένα γυμναστήριο στο Pokèmon Go

Τα είδη Amazon Warehouse πληρούν τις προϋποθέσεις για δωρεάν αντικατάσταση εντός 30 ημερών από την αγορά, αλλά συνήθως δεν περιλαμβάνουν τις εγγυήσεις του κατασκευαστή. Τα «ανανεωμένα» είδη περιλαμβάνουν επίσης την πολιτική επιστροφής 30 ημερών της Amazon. Εάν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε μεταχειρισμένα στο Amazon, αυτός είναι ο πωλητής που πρέπει να αναζητήσετε.

Πώς να βρείτε μεταχειρισμένα προϊόντα στο Amazon

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βρείτε μεταχειρισμένα προϊόντα στο Amazon. Πρώτα, απλά επισκεφθείτε το Αποθήκη Amazon και περιηγηθείτε σε όλα τα προϊόντα σε ένα μέρος. Αυτό είναι πολύ βολικό εάν δεν θέλετε να συναλλάσσεστε με τρίτους.

Η άλλη μέθοδος είναι απλώς να αναζητήσετε προϊόντα και, στη συνέχεια, να αναζητήσετε “Περισσότερες επιλογές αγοράς” κάτω από ένα αντικείμενο. Θα υπάρχει ένας σύνδεσμος που δείχνει πόσες “Μεταχειρισμένες & Νέες Προσφορές” είναι διαθέσιμες.

Κάντε κλικ

Θα βρείτε το ίδιο πράγμα στο κάτω μέρος της ενότητας “Σχετικά με αυτό το στοιχείο” στη σελίδα ενός προϊόντος.

Αυτό σας οδηγεί σε μια λίστα με όλα τα διαθέσιμα προϊόντα σε διάφορες συνθήκες. Φροντίστε να σημειώσετε τις ετικέτες “Πωλήθηκε από” και “Αποστολή από” εδώ. Διαβάστε τις περιγραφές κατάστασης και ελέγξτε τις αξιολογήσεις των πωλητών προτού αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο προϊόν.

Οι άνθρωποι συνήθως σκέφτονται το eBay ή το Craigslist όταν θέλουν να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο προϊόν, αλλά υπάρχει ένας τόνος μεταχειρισμένου εμπορίου που συμβαίνει στο Amazon.

Ενώ η πραγματική διαδικασία αγοράς στο Amazon Marketplace αφήνει πολλά περιθώρια, λαμβάνετε πολλά από τα ίδια πλεονεκτήματα στα μεταχειρισμένα είδη που λαμβάνετε όταν αγοράζετε νέα προϊόντα στο Amazon. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα με τη σχετική ηρεμία ότι κάνετε μια ασφαλή αγορά.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα κυκλοφορήσετε στην αγορά για ένα μεταχειρισμένο προϊόν, δοκιμάστε την Amazon. Ίσως εκπλαγείτε ευχάριστα!