Τι να κάνετε όταν η Amazon λέει ότι η παραγγελία δεν έχει αποσταλεί ακόμα;

Ανεξάρτητα από το πόσες φορές έχετε κάνει μια παραγγελία στο Amazon, υπάρχει μια ιδιαίτερη συναρπαστική αίσθηση κάθε φορά που φτάνει το πακέτο και ανυπομονείτε να το αποσυσκευάσετε. Μερικές φορές φτάνει μέσα σε μια ημέρα, άλλες φορές σε μια εβδομάδα ή λίγες ημέρες, η περίοδος μεταξύ της παραγγελίας και της παραλαβής του πακέτου είναι η πιο δύσκολη. Συνεχής έλεγχος στον ιχνηλάτη, εάν έχει αποσταλεί ακόμα, πού έχει φτάσει κ.λπ. Και τότε μερικές φορές η παραγγελία επιβεβαιώνεται αλλά δεν παραδίδεται ποτέ και κολλάει κάπου στη μέση. Εάν αντιμετωπίζετε επίσης ένα παρόμοιο ζήτημα μιας παραγγελίας της Amazon που δεν έχει αποσταλεί ακόμα, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Σας φέρνουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας βοηθήσει να λύσετε το πρόβλημα της μη αποστολής ακόμη παραγγελίας της Amazon.

Τι να κάνετε όταν η Amazon λέει ότι η παραγγελία δεν έχει αποσταλεί ακόμα;

Δεν έχει αποσταλεί ακόμη σημαίνει ότι η παραγγελία που έχετε υποβάλει δεν έχει διεκπεραιωθεί ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι η Amazon δεν έχει ξεκινήσει ακόμη την προετοιμασία της παραγγελίας, η οποία περιλαμβάνει συσκευασία, σάρωση, μεταφορά και παραλαβή από τον πωλητή ή την αποθήκη.

Τι προκαλεί το πρόβλημα της παραγγελίας του Amazon που δεν έχει αποσταλεί ακόμα;

  • Μερικές φορές η παραγγελία σας παραδίδεται και ωστόσο στο πρόγραμμα παρακολούθησης, δείχνει ότι δεν έχει αποσταλεί, κάτι που μπορεί να οφείλεται στο σύστημα ή σε οποιοδήποτε ανθρώπινο λάθος. Αν και είναι πολύ σπάνιο και μπορεί να εμφανιστεί λόγω οποιουδήποτε τεχνικού σφάλματος. Καθώς το σύστημα παράδοσης της Amazon δεν είναι τόσο ελαττωματικό, καθώς παραδίδει χιλιάδες πακέτα.
  • Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η παραγγελία του Amazon δεν έχει αποσταλεί ακόμη θα μπορούσε να είναι επειδή το προϊόν που παραγγείλατε έχει εξαντληθεί και ωστόσο η Amazon έλαβε την παραγγελία. Ή ο πωλητής δεν έχει παράσχει τις σωστές πληροφορίες σχετικά με το απόθεμα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύγχυση.
  • Το παραγγελθέν προϊόν πρέπει να παραληφθεί από μια πολύ απομακρυσμένη τοποθεσία την οποία αποφεύγουν οι περισσότερες εταιρείες μεταφορών ή παράδοσης. Ως εκ τούτου, βλέπετε ότι η Amazon έχει καθυστερήσει και δεν έχει αποσταλεί ακόμη ετικέτα στον ιχνηλάτη.
  • Λόγω οποιασδήποτε φυσικής καταστροφής ή έκτακτης ανάγκης, η Amazon στρέφει την εστίασή της στην παροχή πρώτα όλων των βασικών προϊόντων στους καταναλωτές και ενδέχεται να σταματήσει ή να καθυστερήσει τις αποστολές άλλων προϊόντων. Ή, παραδίδουν πρώτα στα Prime μέλη τους.
  • Επίσης, μπορεί να υπάρχουν κάποια προσωπικά ή εσωτερικά ζητήματα εντός της εταιρείας ή με τις θυγατρικές τους. Αυτό διακόπτει τη διαδικασία παράδοσης λόγω διαπραγματεύσεων για τις τιμές ή λόγω απεργίας των εργαζομένων στην αποθήκη.
  10 καλύτερα διαδικτυακά εργαλεία τεκμηρίωσης λογισμικού

Πώς να λύσετε το πρόβλημα της καθυστερημένης παραγγελίας του Amazon που δεν έχει ακόμη αποσταλεί

Παραθέτουμε παρακάτω μερικές λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν με το πρόβλημα της παραγγελίας σας στο Amazon.

Βήμα 1: Παρακολούθηση παραγγελίας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να παρακολουθείτε την παραγγελία σας για να μάθετε πού έχει κολλήσει η παραγγελία. Η Amazon διαθέτει μια ωραία επιλογή παρακολούθησης που παρέχει όλες τις πληροφορίες για κάθε στάδιο παράδοσης από την επιβεβαίωση της παραγγελίας, την αποστολή από τον πωλητή, για παράδοση έως το πότε θα φτάσει. Σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να λάβετε ακόμη και ένα δωρεάν SMS σχετικά με την κατάσταση της παραγγελίας στο κινητό σας. Ακολουθούν τα βήματα για την παρακολούθηση της παραγγελίας σας στο Amazon:

1. Πηγαίνετε στο Αμαζόνα ιστότοπο και συνδεθείτε με τον λογαριασμό στον οποίο έχετε κάνει μια παραγγελία.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επιστροφές & Παραγγελίες.

3. Επιλέξτε την παραγγελία σας και κάντε κλικ στο Παρακολούθηση πακέτου.

Βήμα 2: Επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών της Amazon

Εάν έχουν περάσει μερικές ημέρες και δεν βλέπετε αλλαγές στον ιχνηλάτη και εξακολουθεί να δείχνει την ετικέτα παραγγελίας από την Amazon που δεν έχει αποσταλεί ακόμη, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών της Amazon. Περιγράψτε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, ώστε να μπορέσουν να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία παραγγελίας σας ή να επιστρέψουν τα χρήματά σας στον λογαριασμό σας. Κάντε τις παρακάτω ενέργειες:

Σημείωση: Τα βήματα ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς από περιοχή σε περιοχή, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή επιλογή ανάλογα.

1. Επισκεφτείτε το Amazon Υποστήριξη πελατών σελίδα.

2. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε έναρξη συνομιλίας ή κλήση με.

3. Εάν επιλέξετε καλέστε με, θα σας ρωτήσουν σε τι μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Επιλέξτε Οι παραγγελίες μου και οι κρατήσεις μου.

4. Επιλέξτε την παραγγελία για την οποία χρειάζεστε βοήθεια.

5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος και κάντε κλικ στην επιλογή επιλογής ζητήματος. Στη συνέχεια, επιλέξτε λεπτομέρειες ζητήματος.

6. Τέλος, επιλέξτε τη γλώσσα στην οποία θέλετε να επικοινωνήσετε και κάντε κλικ στο Τηλέφωνο.

Βήμα 3: Επικοινωνήστε με τον πωλητή προϊόντος

Εάν χρειάζεστε σίγουρα το προϊόν που έχετε παραγγείλει και έχει κολλήσει στη φάση επιβεβαίωσης της παραγγελίας, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πωλητή για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πού έχει κολλήσει το προϊόν ή ποιο είναι το πρόβλημα. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επικοινωνήσετε με τον πωλητή:

  Δωρεάν λήψη: Το GarageBand για iPhone και iPad είναι απαραίτητο

Σημείωση: Τα βήματα ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς από περιοχή σε περιοχή, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή επιλογή ανάλογα.

1. Μεταβείτε στο μενού Επιστροφές & Παραγγελίες.

2. Επιλέξτε την παραγγελία που δεν έχει αποσταλεί ακόμη.

3. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο sold by.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Υποβολή ερώτησης για να επικοινωνήσετε με τον πωλητή.

Βήμα 4: Ακύρωση παραγγελίας

Ας ελπίσουμε ότι η επικοινωνία με την εξυπηρέτηση πελατών μπορεί να έχει επιλύσει το πρόβλημά σας. Ωστόσο, μόνο σε περίπτωση που απαντήσουν ότι η παραγγελία θα παραδοθεί εντός λίγων ημερών και εξακολουθείτε να βλέπετε την παραγγελία της Amazon να μην έχει αποσταλεί ακόμη μήνυμα στον ιχνηλάτη, τότε μπορείτε να επιλέξετε να ακυρώσετε την παραγγελία σας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ακυρώσετε την παραγγελία σας στο Amazon:

1. Μεταβείτε στο μενού Επιστροφές & Παραγγελίες Amazon.

2. Εδώ, επιλέξτε την παραγγελία που θέλετε να ακυρώσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αίτηση ακύρωσης ή Ακύρωση στοιχείων.

Μετά από αυτό, θα ξεκινήσει σύντομα μια διαδικασία επιστροφής χρημάτων.

Άλλοι τρόποι σύνδεσης στο Amazon

Για πρόσθετη βοήθεια, μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στο Amazon σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, το δημοφιλές είναι το Twitter για τέτοια παράπονα και ζητήματα. Το καλύτερο πράγμα σχετικά με την καταγγελία ή την αναφορά ενός ζητήματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι οι εταιρείες το παίρνουν πολύ σοβαρά, καθώς είναι δημοσίως και θα απαντήσουν γρήγορα. Ακολουθούν οι λεπτομέρειες χειρισμού μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Amazon:

Πώς να αποφύγετε να μην έχει αποσταλεί ακόμη παραγγελία Amazon στο μέλλον;

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας πριν παραγγείλετε στο Amazon, ώστε να λάβετε το πακέτο σας εντός του εκτιμώμενου χρόνου και τα χρήματά σας να μην κολλήσουν στη διαδικασία.

Βήμα 1: Ελέγξτε το Amazon Fulfilled Tag

Πριν υποβάλετε οποιαδήποτε παραγγελία, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει εάν το προϊόν έχει μια ετικέτα Fulfilled by Amazon σε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν που αγοράζετε θα έρθει μέσω του Amazon Fulfillment Center, όπου αποθηκεύεται, συσκευάζεται και αποστέλλεται. Επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την παραγγελία μέσω του ιστότοπου της Amazon. Έχει επίσης δωρεάν επιλογή παράδοσης μετά από ένα ορισμένο ποσό, εύκολες επιστροφές και λαμβάνει δωρεάν αντικατάσταση εάν το προϊόν έχει ελαττώματα. Επίσης, όλες οι υπηρεσίες πελατών διαχειρίζονται η Amazon.

Βήμα 2: Εξασφαλίστε προστασία από την εγγύηση A-to-Z

Εάν αγοράζετε ένα προϊόν από τρίτο πωλητή και δεν εκπληρώνεται από την Amazon, τότε η εταιρεία παρέχει επίσης προστασία παραγγελιών με την προστασία A-to-Z Guarantee. Αυτό παρέχει προστασία εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την κατάσταση του προϊόντος και τη διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης, γεγονός που επιτρέπει στους χρήστες να υποβάλουν αξίωση απευθείας στο Amazon και η ομάδα τους θα αποφασίσει για την αξίωση επιστροφής χρημάτων. Παρακάτω είναι μερικές από τις περιπτώσεις που υπόκεινται σε προστασία εγγύησης A-to-Z και εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις, μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων:

  • Το παραγγελθέν προϊόν έφτασε 3 ημέρες μετά την εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης.
  • Το προϊόν δεν έχει παραδοθεί ακόμα και εμφανίζεται στο πρόγραμμα παρακολούθησης.
  • Επέστρεψε το προϊόν και δεν έλαβε πλήρη επιστροφή χρημάτων.
  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό DoorDash

Μπορείτε να διαβάσετε τις πλήρεις πληροφορίες από Εγγύηση A-to-z Σελίδα βοήθειας του Amazon.

Βήμα 3: Ελέγξτε τις αξιολογήσεις πωλητή

Οι άνθρωποι υφίστανται απάτη καθώς ο πωλητής παραθέτει ένα προϊόν σε χαμηλότερη τιμή από την τιμή της αγοράς και μόλις ολοκληρωθεί η πληρωμή, κλείνουν τον λογαριασμό του πωλητή Amazon και εξαφανίζονται. Επομένως, προτού υποβάλετε μια παραγγελία, ελέγξτε το ιστορικό του πωλητή, το προϊόν που πωλούν και τις αξιολογήσεις και τις αξιολογήσεις τους για να αποφύγετε το πρόβλημα παραγγελιών που δεν έχουν αποσταλεί ακόμη στο Amazon. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε την αυθεντικότητα του πωλητή βλέποντας το ιστορικό και τις αξιολογήσεις του. Κάντε τα εξής για να ελέγξετε τη βαθμολογία σχολίων οποιουδήποτε πωλητή της Amazon:

1. Πλοηγηθείτε στο Αμαζόνα αρχική σελίδα.

2. Ανοίξτε τη σελίδα του προϊόντος που σκοπεύετε να αγοράσετε.

3. Κάτω από τη στήλη πληροφοριών σχετικά με την τιμή του προϊόντος και τα στοιχεία παράδοσης, το όνομα του πωλητή θα αναφέρεται δίπλα στο Sold by. Εκεί κάντε κλικ στο όνομα πωλητή.

Στη σελίδα Σχόλια πωλητή, μπορείτε να διαβάσετε όλες τις κριτικές και να δείτε την αξιολόγηση για τις τελευταίες 30 ημέρες έως και μια ζωή.

Βήμα 4: Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία πληρωμής κατά την παράδοση

Εάν δεν είστε σίγουροι για κάποιο προϊόν που αναφέρεται στο Amazon, λόγω λιγότερων αξιολογήσεων ή κριτικών ή εάν το προϊόν είναι εξειδικευμένο ή κυκλοφόρησε πρόσφατα και έχει πολύ περιορισμένες πληροφορίες. Όλες αυτές οι αμφιβολίες εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την παράδοση και το προϊόν. Καλό είναι λοιπόν να επιλέξετε την επιλογή Πληρωμή κατά την παράδοση κατά την παραγγελία, ώστε να μην κολλήσουν τα χρήματά σας στη διαδικασία. Σε περίπτωση καθυστέρησης αποστολής ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, δεν παραλαμβάνετε ποτέ το δέμα.

Συχνές Ερωτήσεις (Συχνές Ερωτήσεις)

Q1. Πώς μπορώ να λάβω επιπλέον έκπτωση στο Amazon χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης Edge;

Απ. Το πρόγραμμα περιήγησης Edge έχει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Ένα τέτοιο είναι το γράφημα τιμών των ηλεκτρονικών αγορών που δείχνει το ιστορικό τιμών του προϊόντος και παρέχει επίσης δωρεάν κωδικούς κουπονιών έκπτωσης τους οποίους εφαρμόζει αυτόματα στη σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς με ένα μόνο κλικ. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Edge > Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Κάντε κλικ στην επιλογή Απόρρητο, Αναζήτηση και Υπηρεσίες > Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε εναλλαγή στην επιλογή Εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων με τις αγορές στο Microsoft Edge. Επίσης, μπορείτε να κερδίσετε δωρεάν δωροκάρτες Amazon με το πρόγραμμα Microsoft Rewards απλώς αναζητώντας οτιδήποτε στη μηχανή αναζήτησης Bing.

Ε2. Αξίζει τον κόπο η συνδρομή στο Amazon Prime;

Απ. Εάν παραγγέλνετε τακτικά στο Amazon, τότε είναι ένα μεγάλο ναι, η συνδρομή Prime σίγουρα αξίζει τον κόπο. Με το Prime, λαμβάνετε πρόσθετες εκπτώσεις, χωρίς χρέωση παράδοσης, γρήγορη και αυθημερόν παράδοση, πρόσβαση σε εκπληκτικές προσφορές πριν από την πώληση και μια ολόκληρη σειρά ψυχαγωγίας από την Prime Video και την Prime Music. Αλλά αν παραγγέλνετε μια στο τόσο, όπως σε μήνες ή πολύ σπάνια, τότε δεν θα σας φανεί χρήσιμο εκτός και αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες Prime Video ή Music.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να λύσετε το πρόβλημα παραγγελίας της Amazon που δεν έχει αποσταλεί ακόμη. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή προτάσεις σχετικά με ζητήματα που σχετίζονται με την τεχνολογία, μην διστάσετε να τα αφήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων.