Τι να κάνετε εάν το VPN σας δεν ξεμπλοκάρει πλέον το Netflix (2024)

Νόμιζες ότι τα έκανες όλα σωστά. Ερευνήσατε προσεκτικά το VPN σας, κάνατε μια ή δύο δοκιμές, βρήκατε μια υπηρεσία που ξεμπλοκάρει όλους τους αγαπημένους σας ιστότοπους ροής. Αλλά μετά, μέσα σε μια νύχτα, όλα άλλαξαν. Και τώρα το Netflix (ή η εναλλακτική πλατφόρμα της επιλογής σας) δεν σας δίνει πλέον πρόσβαση.

Αυτό είναι ενοχλητικό, για να το θέσω ευγενικά. Αλλά δεν φταις εσύ. Μπορεί κάλλιστα να είχατε επιλέξει το τέλειο Netflix VPN εκείνη την εποχή, αλλά οι κορυφαίοι ιστότοποι συνεχούς ροής αναζητούν πάντα να αντεπιτεθούν, να βρουν νέους τρόπους αποκλεισμού των VPN και μόλις βρεθήκατε στα τελευταία διασταυρούμενα πυρά.

Αλλά αυτό δεν χρειάζεται να είναι το τέλος της ιστορίας. Μπορεί να αποκλειστείτε αυτήν τη στιγμή, αλλά εδώ θα σας εξηγήσουμε πολλά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επαναφέρετε την κανονική υπηρεσία προβολής περιεχομένου σας και μερικές φορές με μερικά μόνο κλικ.

Δοκιμάστε μια άλλη τοποθεσία VPN

Οι ιστότοποι εμποδίζουν την πρόσβαση VPN εντοπίζοντας ύποπτες διευθύνσεις IP και αποκλείοντάς τις.

Εάν συμβεί αυτό σε εσάς, η σύνδεση σε μια διαφορετική τοποθεσία VPN στην ίδια χώρα (εάν ο πάροχος σας το υποστηρίζει) θα σας δώσει μια νέα διεύθυνση IP και μια άλλη ευκαιρία να ξεμπλοκάρετε με επιτυχία.

Η ποδηλασία σε κάθε πιθανή επιλογή μπορεί να διαρκέσει λίγο. Το NordVPN προσφέρει διακομιστές σε 15 πόλεις των Η.Π.Α., για παράδειγμα, έτσι μπορείτε εύκολα να περάσετε 10-15 λεπτά στη λίστα.

Εάν δεν χρειάζεται να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο-στόχο αυτήν τη στιγμή, δοκιμάστε μόνο μία ή δύο εναλλακτικές τοποθεσίες και, στη συνέχεια, αφήστε τον για μερικές ημέρες. Ο πάροχος σας γνωρίζει πότε δεν ξεμπλοκάρει πλέον μια δημοφιλή πλατφόρμα, μόνο από τον όγκο των παραπόνων των πελατών και ένα καλό VPN θα αναζητήσει λύσεις αμέσως. Εάν αυτό είναι επιτυχές, η κανονική υπηρεσία ξεμπλοκαρίσματος μπορεί να αποκατασταθεί γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να κάνετε τίποτα απολύτως.

  Είναι το NordVPN απεριόριστα δεδομένα;

Επικοινωνήστε με την υποστήριξη

Όταν η αλλαγή τοποθεσίας δεν σας δίνει πρόσβαση στον ιστότοπο-στόχο σας, δοκιμάστε να ζητήσετε συμβουλές από την υποστήριξη του VPN σας.

Εάν ο πάροχος γνωρίζει ήδη το πρόβλημα, θα μπορούσατε να λάβετε μια απάντηση μέσα σε λίγα λεπτά. Αντί να εργάζεστε χειροκίνητα σε κάθε πόλη των ΗΠΑ στη λίστα του NordVPN, για παράδειγμα, η ομάδα υποστήριξης μπορεί να είναι σε θέση να σας πει αμέσως ποιες τοποθεσίες εξακολουθούν να λειτουργούν.

Και αν ένας πάροχος δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι υπάρχει πρόβλημα, τότε πρέπει να το μάθει. Η αναφορά σας μπορεί να τους βοηθήσει να πειστούν ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να διερευνήσουν και να τους κάνει να εργαστούν πιο γρήγορα για να βρουν μια λύση.

Αποκτήστε πρόσβαση στο Netflix με άλλο τρόπο

Οι ιστότοποι ενδέχεται μερικές φορές να σας εντοπίσουν και να σας αποκλείσουν λόγω κάποιου περίεργου προβλήματος με οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ή εφαρμογή χρησιμοποιείτε. Θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να το διορθώσετε με μερικές τυπικές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων, όπως το παλιό αγαπημένο “εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης και δοκιμάστε ξανά”, αλλά μια απλούστερη επιλογή είναι απλώς να προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο μέσω άλλης διαδρομής.

Ας υποθέσουμε ότι αυτή τη στιγμή προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Netflix μέσω του Chrome σε φορητό υπολογιστή Windows 10, για παράδειγμα. Δοκιμάστε ξανά χρησιμοποιώντας ένα παράθυρο ανώνυμης περιήγησης, για να βεβαιωθείτε ότι δεν επηρεάζεστε από τα υπάρχοντα cookie. Επαναλάβετε τη διαδικασία στο Edge. Και αν αυτό αποτύχει, ανοίξτε το Microsoft Store, κατεβάστε και εκτελέστε την εφαρμογή Netflix.

  Ενεργοποιήστε τις δυνατότητες του δρομολογητή Netgear VPN για το σπίτι ή το γραφείο σας

Δοκιμάστε και μια άλλη συσκευή, αν έχετε διαθέσιμη. Μια διαφορετική πλατφόρμα είναι η καλύτερη. Εάν δεν μπορείτε να ξεμπλοκάρετε το Netflix στο iPhone #1, πιθανότατα θα δείτε το ίδιο με τα iPhone #2 και #3. Αλλά αν έχετε εγκαταστήσει επίσης το VPN σε συσκευή Android και φορητό υπολογιστή με Windows, ενδέχεται να έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Αλλάξτε το πρωτόκολλό σας VPN

Οι διακομιστές VPN δεν θα υποστηρίζουν απαραίτητα κάθε πρωτόκολλο VPN που προσφέρεται από έναν πάροχο. Το ExpressVPN σάς προσφέρει μια εντυπωσιακή επιλογή από 16 τοποθεσίες της Αμερικής όταν χρησιμοποιείτε το Lightway ή το OpenVPN, για παράδειγμα, αλλά μόνο τρεις εάν χρησιμοποιείτε L2TP. Και μια μικρότερη επιλογή τοποθεσιών θα μπορούσε να σημαίνει λιγότερες διευθύνσεις IP και λιγότερες πιθανότητες ξεμπλοκαρίσματος ενός ιστότοπου.

Εάν έχετε αλλάξει πρωτόκολλα VPN στο παρελθόν, δοκιμάστε να μεταβείτε στην προεπιλεγμένη ρύθμιση του παρόχου σας. Αυτό είναι συχνά κάτι σαν “Automatic”, όπου η εφαρμογή επιλέγει το καλύτερο πρωτόκολλο για εσάς. Εάν ο πάροχος έχει το δικό του προσαρμοσμένο πρωτόκολλο – το Lightway του ExpressVPN, το NordLynx του NordVPN – τότε αυτή είναι επίσης μια καλή επιλογή. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, δοκιμάστε το OpenVPN.

Το πρωτόκολλο άλλαξε, δοκιμάστε να συνδεθείτε ξανά σε μερικές τοποθεσίες. Ακόμα κι αν δεν έχετε νέες πόλεις στη λίστα, είναι πιθανό να λάβετε διαφορετικές διευθύνσεις IP και άλλη μια ευκαιρία να παρακάμψετε το μπλοκ.

Μετάβαση σε επέκταση προγράμματος περιήγησης

Η χρήση ενός VPN πλήρους ισχύος είναι μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με έναν απλό διακομιστή μεσολάβησης του προγράμματος περιήγησης, επειδή προστατεύει όλη την επισκεψιμότητα της εφαρμογής και του συστήματός σας: όχι μόνο την περιήγησή σας.

  Μπορεί να είναι αξιόπιστο το ExpressVPN;

Εάν ο πάροχος σας προσφέρει επίσης μια αυτόνομη επέκταση προγράμματος περιήγησης VPN – κάτι που μπορεί να συνδεθεί με το VPN από μόνο του και δεν απαντά στην κύρια εφαρμογή – τότε ανακαλύψαμε ότι μερικές φορές μπορεί να δώσει καλύτερα αποτελέσματα ξεμπλοκαρίσματος.

Εντάξει, είναι αλήθεια, η προβολή του Netflix σε μια καρτέλα του προγράμματος περιήγησης μπορεί να μην βοηθήσει πολύ, ειδικά όταν θέλετε πραγματικά να το κάνετε streaming σε μια Smart TV ή χρησιμοποιείτε ένα Amazon Fire TV Stick VPN. Αλλά είναι γρήγορο και εύκολο να το δοκιμάσετε, και αν μη τι άλλο, σας δίνει χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες μπορείτε να μεταφέρετε πίσω στην υποστήριξη του VPN σας.

Δοκιμάστε το SmartDNS

Το ExpressVPN, το NordVPN, το Surfshark, το CyberGhost και πολλοί άλλοι πάροχοι VPN προσφέρουν Smart DNS, μια έξυπνη τεχνολογία που σας δίνει έναν άλλο τρόπο για να ξεμπλοκάρετε ιστότοπους.

Το Smart DNS λειτουργεί χρησιμοποιώντας εναλλακτικές ρυθμίσεις DNS για να φαίνεται σαν να βρίσκεστε σε άλλη χώρα. Είναι πολύ πιο βασικό από ένα VPN – δεν κρυπτογραφεί την επισκεψιμότητά σας, για παράδειγμα – και μπορεί να είναι λιγότερο επιτυχημένο στην απεμπλοκή από την πλήρη υπηρεσία VPN. Αλλά είναι εύκολο να το ρυθμίσετε, ακόμα και σε συσκευές που δεν μπορούν να εκτελέσουν τις εφαρμογές του VPN σας (μια έξυπνη τηλεόραση, ας πούμε), και περιστασιακά έχουμε διαπιστώσει ότι το SmartDNS μας δίνει πρόσβαση σε έναν ιστότοπο όπου η κύρια υπηρεσία αποτυγχάνει.

Οι πάροχοι δεν καυχώνται πάντα για την υποστήριξη Smart DNS και σε πολλές περιπτώσεις οι ρυθμίσεις που χρειάζεστε θα κρύβονται σε μια σκοτεινή γωνία του πίνακα ελέγχου του λογαριασμού σας στον ιστό. Αναζητήστε τον ιστότοπο υποστήριξης του παρόχου σας για περισσότερες πληροφορίες. Κανονικά η αναζήτηση για Smart DNS είναι αρκετή, αλλά ορισμένοι πάροχοι έχουν μια επωνυμία για τη συγκεκριμένη τεχνολογία τους – το ExpressVPN λέγεται MediaStreamer, για παράδειγμα – και χρησιμοποιώντας αυτό θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.