Τι είναι το SMS Junk στην εφαρμογή Messages στο iOS 11

Εάν έχετε κάνει αναβάθμιση σε iOS 11, ενδέχεται να βλέπετε τα ανεπιθύμητα SMS στην εφαρμογή Μηνύματα να εμφανίζονται ως ξεχωριστή καρτέλα. Αυτή η καρτέλα είναι μια νέα δυνατότητα στο iOS 11 για φιλτράρισμα ανεπιθύμητων μηνυμάτων κειμένου. Αυτό διαφέρει από τη δυνατότητα που σας επιτρέπει να φιλτράρετε μηνύματα από άγνωστους αποστολείς. Απευθύνεται σε αυτά τα ενοχλητικά μηνύματα που το iOS δεν μπορεί να φιλτράρει. αυτά που προέρχονται από έναν αυτόματα αναγνωρισμένο αποστολέα, όπως ο πάροχος υπηρεσιών σας, τα εστιατόρια της αλυσίδας ή οι πωλητές λιανικής.

Ανεπιθύμητα SMS στα μηνύματα

Αυτή η δυνατότητα δεν έχει τεκμηριωθεί πολύ και αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορείτε απλώς να την ενεργοποιήσετε. Αυτή η δυνατότητα, ενώ είναι διαθέσιμη σε όλα τα iPhone απαιτεί μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή για να λειτουργήσει. Πρέπει να αναζητήσετε και να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή που μπορεί να φιλτράρει ανεπιθύμητα μηνύματα από τα Μηνύματα. Μόλις κατεβάσετε την εφαρμογή, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στα Μηνύματα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Άγνωστο & Ανεπιθύμητα.

  3 λειτουργίες Android που (μάλλον) δεν θα φτάσουν ποτέ στο iOS

Στην ενότητα φιλτραρίσματος SMS, επιλέξτε μια εφαρμογή για ενεργοποίηση. Αυτήν τη στιγμή ψάχνουμε για εφαρμογές που μπορούν να φιλτράρουν ανεπιθύμητα μηνύματα στο iOS. Αυτή είναι μια νέα σειρά εφαρμογών για την εφαρμογή Messages και επειδή είναι μια νέα δυνατότητα, δεν υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές διαθέσιμες εφαρμογές για αυτό. Ορισμένα μπορεί να είναι δωρεάν ενώ άλλα μπορεί να βασίζονται σε συνδρομή.

Ανεπιθύμητα μηνύματα εναντίον άγνωστων αποστολέων

Τα ανεπιθύμητα μηνύματα SMS και οι άγνωστοι αποστολείς είναι δύο διαφορετικά χαρακτηριστικά στο iOS. Η δυνατότητα Άγνωστοι αποστολείς λειτουργεί μόνο για iMessages. Είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό και όλα, αλλά όπως μπορείτε να μαντέψετε, έχει περιορισμούς. Οι περισσότεροι αποστολείς μηνυμάτων SMS δεν σας στέλνουν spam στο iMessage. Χρησιμοποιούν καλά μηνύματα κειμένου. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν εφαρμογές και υπηρεσίες που καλύπτουν τη συγκεκριμένη ανάγκη. Η δυνατότητα Άγνωστοι αποστολείς αποτυγχάνει να τους αποκλείσει.

  Πώς λειτουργούν τα γραφικά στοιχεία της αρχικής οθόνης του iPhone στο iOS 14

Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που η Apple αποφάσισε να προσθέσει τη δυνατότητα SMS Junk, αλλά έχει αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες το τμήμα φιλτραρίσματος. Εναπόκειται στους προγραμματιστές να φροντίσουν για τα ανεπιθύμητα SMS και μόνο ο χρόνος θα δείξει ποια είναι η καλύτερη εφαρμογή για το φιλτράρισμα στο iPhone σας. Μπορείτε να διαβάσετε τα ανεπιθύμητα μηνύματα. Εξακολουθούν να φτάνουν στα εισερχόμενά σας, αλλά φιλτράρονται σε διαφορετική καρτέλα. Δεν θα λάβετε ειδοποίηση για αυτά τα μηνύματα.

Δεδομένου ότι οι δύο λειτουργίες είναι ξεχωριστές, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη μία και να απενεργοποιήσετε την άλλη. Εάν ενεργοποιήσετε και τις δύο λειτουργίες, θα δείτε μια καρτέλα Άγνωστο & Ανεπιθύμητα στα Μηνύματα αντί για την καρτέλα Ανεπιθύμητα SMS. Δεν σας συμβουλεύουμε να απενεργοποιήσετε καμία από αυτές τις λειτουργίες, καθώς σας εμποδίζουν να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μηνυμάτων για μηνύματα από άγνωστους αποστολείς.

  Ακούστε Slack μηνύματα που διαβάζονται δυνατά από οποιοδήποτε κανάλι [iOS]

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τη νέα λειτουργία φίλτρου SMS, επιλέξτε προσεκτικά μια εφαρμογή φίλτρου. Ορισμένα μηνύματα είναι όντως ανεπιθύμητα, αλλά άλλα, για παράδειγμα, τα μηνύματα που σας στέλνουν πληροφορίες πτήσης ή πληροφορίες παρακολούθησης για κάτι που παραγγείλατε online δεν είναι ανεπιθύμητα. Η εφαρμογή που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι αρκετά έξυπνη ώστε να κάνει διάκριση μεταξύ των δύο ή μπορεί να χάσετε ένα σημαντικό μήνυμα.