Πώς να αφαιρέσετε μια ληφθείσα ενημέρωση στο iOS

Οι ενημερώσεις iOS μπορούν να ληφθούν OTA ή μέσω iTunes. Η ενημέρωση OTA είναι ευκολότερη και συχνά, το μέγεθος λήψης του αρχείου είναι επίσης μικρότερο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τουλάχιστον 50% μπαταρία ή μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή σας σε μια πηγή τροφοδοσίας και η ενημέρωση θα εγκατασταθεί μόλις γίνει λήψη. Το iOS ενημερώνεται σπάνια, αν όχι ποτέ, ένα iPhone. Στη σπάνια περίπτωση που κάνουν τούβλο μια συσκευή, δεν είναι πραγματικά τούβλα. Μπορείτε να επαναφέρετε ένα iPhone από ένα αντίγραφο ασφαλείας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να το έχετε. Τούτου λεχθέντος, μερικές φορές οι ενημερώσεις OTA αποτυγχάνουν να εγκατασταθούν. Όταν συμβεί αυτό, ίσως χρειαστεί να καταργήσετε μια ληφθείσα ενημέρωση στο iOS και να την κατεβάσετε ξανά από την αρχή. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κουμπί διαγραφής για αυτό.

  Πώς να στείλετε εφέ και να προσθέσετε αντιδράσεις στην εφαρμογή Messages στο iOS 10

Τα καλά νέα είναι ότι η Apple πράγματι σάς επιτρέπει να αφαιρέσετε μια ληφθείσα ενημέρωση στο iOS. Είναι μια εκπληκτικά εύκολη διαδικασία. Το κουμπί διαγραφής βρίσκεται σε περίεργη θέση, αλλά δεν επιλέγουμε εδώ.

Καταργήστε μια ληφθείσα ενημέρωση

Για να καταργήσετε μια ληφθείσα ενημέρωση στο iOS, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στο Γενικά> Αποθήκευση iPhone. Περιμένετε να συμπληρωθούν οι λεπτομέρειες χρήσης αποθηκευτικού χώρου σε αυτήν την καρτέλα. Μπορεί να διαρκέσουν αρκετή ώρα. Ορισμένες εφαρμογές εμφανίζονται αμέσως, ενώ άλλες χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί μόνο όταν η γραμμή στο επάνω μέρος σάς δείχνει σωστά κατηγοριοποιημένη χρήση αποθηκευτικού χώρου.

  Πώς να αποκτήσετε το iOS 10 Developer Builds πριν από τη δημόσια έκδοση beta

Η λίστα των εφαρμογών ταξινομείται ανάλογα με τον χώρο που καταναλώνουν στο τηλέφωνό σας. Οι εφαρμογές που καταναλώνουν τον περισσότερο χώρο βρίσκονται στην κορυφή αυτής της λίστας. Αναζητήστε την έκδοση iOS που έχει ληφθεί στη συσκευή σας και πατήστε την. Θα δείτε ένα κουμπί «Διαγραφή ενημέρωσης». Πατήστε το για να αφαιρέσετε την ενημέρωση από το τηλέφωνό σας.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε ξανά λήψη της ενημέρωσης μεταβαίνοντας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και ελέγχοντας για ενημέρωση στην περιοχή Γενικά>Ενημέρωση λογισμικού.

Περιορισμοί

Η κατάργηση μιας ενημέρωσης δεν θα εμποδίσει την αυτόματη λήψη της ξανά από το iOS. Το iOS δεν εγκαθιστά ενημερώσεις εκτός και αν το επιτρέψετε και σας ζητήσει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας, επομένως εάν προσπαθείτε να παραμείνετε σε μια συγκεκριμένη έκδοση του iOS, δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε. Σε αυτήν τη σημείωση, ίσως είναι καλή ιδέα να αφαιρέσετε μια ληφθείσα ενημέρωση για να μην πραγματοποιήσετε κατά λάθος ενημέρωση στην επόμενη έκδοση του iOS. Εάν καταλήξετε να κάνετε ενημέρωση στην επόμενη έκδοση και η Apple δεν υπογράφει πλέον την παλαιότερη έκδοση, τότε είστε σχεδόν κολλημένοι σε αυτήν. Ίσως μπορέσετε να κάνετε υποβάθμιση μέσω κάποιου είδους hack, αλλά το hack θα έχει τους κινδύνους του.

  Πώς να δημιουργήσετε τα δικά σας καθημερινά αποκόμματα ειδήσεων του Προφήτη [iOS]