Τι είναι το No Code AI και γιατί είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις;

Η βιομηχανία No-Code στοχεύει στη δημιουργία λύσεων λογισμικού που επιτρέπουν σε μη τεχνικούς ανθρώπους να δημιουργήσουν λογισμικό που προηγουμένως μπορούσε να γραφτεί μόνο από ειδικευμένους προγραμματιστές.

Ο κλάδος ποικίλλει, με τα πιο επιτυχημένα εργαλεία να είναι τα προγράμματα δημιουργίας ιστοτόπων, ενώ τα προγράμματα δημιουργίας εφαρμογών δεν κατάφεραν να απογειωθούν. Ωστόσο, μια άλλη θέση No Code που κερδίζει δημοτικότητα είναι αυτή των εργαλείων No Code AI.

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τον κόσμο

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τον κόσμο και τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Το Google Translate σάς επιτρέπει να επικοινωνείτε παγκοσμίως, τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα Tesla υπόσχονται να κάνουν τους αυτοκινητόδρομους ασφαλέστερους και το ChatGPT που κυκλοφόρησε πρόσφατα υπόσχεται να γίνει ένα χρήσιμο chatbot.

Ενώ οι διαφορετικοί τομείς όπου η τεχνητή νοημοσύνη αμφισβητεί το status quo φαίνονται ποικίλοι και αποσυνδεδεμένοι, στην ουσία, κάνει το ίδιο πράγμα – επιτρέποντας την αυτοματοποίηση εργασιών που προηγουμένως ήταν αδύνατο να αυτοματοποιηθούν επειδή απαιτούσαν ανθρώπινη νοημοσύνη.

Για τις επιχειρήσεις, ο αυτοματισμός δημιουργεί αποτελεσματικότητα και μειώνει το κόστος. Οι επιχειρήσεις που θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να κλιμακωθούν στο προσεχές μέλλον πρέπει να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη και πώς μπορούν να βελτιώσουν τις δραστηριότητές τους. Ωστόσο, δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις την οικονομική δυνατότητα να προσλάβουν μηχανικούς λογισμικού για την ανάπτυξη συστημάτων AI.

Τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη;

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι δύσκολο να οριστεί επειδή τα όρια μεταξύ αυτού που μπορεί να θεωρηθεί έξυπνη και μη έξυπνης συμπεριφοράς είναι θολά.

Δημοφιλείς δημοσιεύσεις ορίζουν την τεχνητή νοημοσύνη ως εξής:

Η Google λέει ότι είναι ένα σύνολο τεχνολογιών που επιτρέπουν στους υπολογιστές να εκτελούν μια ποικιλία προηγμένων λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να βλέπουν, να κατανοούν και να μεταφράζουν προφορική και γραπτή γλώσσα, να αναλύουν δεδομένα, να κάνουν συστάσεις και πολλά άλλα.

Η Oracle το ορίζει ως συστήματα ή μηχανές που μιμούνται την ανθρώπινη νοημοσύνη για την εκτέλεση εργασιών και μπορούν επαναληπτικά να βελτιωθούν με βάση τις πληροφορίες που συλλέγουν.

Το BuiltIn το ορίζει ως έναν ευρύ κλάδο της επιστήμης των υπολογιστών που ασχολείται με την κατασκευή έξυπνων μηχανών ικανών να εκτελούν εργασίες που απαιτούν συνήθως ανθρώπινη νοημοσύνη.

Μου αρέσει να σκέφτομαι την Τεχνητή Νοημοσύνη ως εναλλακτική λύση στον ρητό προγραμματισμό. Στον ρητό προγραμματισμό, ο προγραμματιστής είναι υπεύθυνος να λέει στον υπολογιστή πώς να υπολογίσει την έξοδο δίνοντας κάποια γενική είσοδο.

  9 Καλύτερο Λογισμικό Διαχείρισης Διαδικασιών για την Ενίσχυση της Επιχειρηματικής Ανάπτυξης

Ωστόσο, με την τεχνητή νοημοσύνη, ο υπολογιστής μπορεί να αναλύσει δεδομένα και να συναγάγει τη μέθοδο για την παραγωγή εξόδου δεδομένης της εισόδου, αναζητώντας τάσεις στα δεδομένα.

Τι είναι το No Code AI;

Παραδοσιακά, τα συστήματα AI έχουν αναπτυχθεί από μηχανικούς λογισμικού και επιστήμονες δεδομένων που χρησιμοποιούν γλώσσες προγραμματισμού όπως η Python. Αυτό σήμαινε ότι οι μόνοι άνθρωποι που μπορούσαν να αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να κατασκευάσουν συστήματα για τις επιχειρήσεις τους ήταν άκρως τεχνικοί μηχανικοί.

Το No Code AI δεν στοχεύει στον εκδημοκρατισμό αυτού, αφαιρώντας μοντέλα AI, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς την ανάγκη κωδικοποίησης. Αυτό θα επιτρέψει σε μη τεχνικούς ανθρώπους να δημιουργήσουν συστήματα AI για τις επιχειρήσεις τους και να ανταγωνιστούν μεγαλύτερες εταιρείες.

Διαφορετικές πλατφόρμες στην αγορά προσφέρουν στους χρήστες την ευκαιρία να αναπτύξουν συστήματα με απλούστερο τρόπο.

Οι πλατφόρμες AI προσφέρουν διαφορετικά σύνολα χαρακτηριστικών σε διαφορετικές τιμές. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να μην ανταγωνίζονται απαραίτητα για προϊόντα, αλλά θα έχουν διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης.

Χωρίς πλατφόρμες AI Code

Ας εξερευνήσουμε τις κορυφαίες πλατφόρμες:

#1. MonkeyLearn

Το MonkeyLearn είναι ένα εργαλείο ανάλυσης κειμένου που υποστηρίζεται από AI. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση κειμένου για την κατηγοριοποίησή του σε διαφορετικές ομάδες, την εξαγωγή προθέσεων από σχόλια και την εκτέλεση ανάλυσης συναισθημάτων.

Χαρακτηριστικά

  • Είναι εύκολο και απλό στη χρήση.
  • Ενσωματώνεται καλά με άλλα εργαλεία όπως Zapier, Φύλλα Google, προσαρμοσμένα API και αρχεία CSV.
  • Σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να εκπαιδεύετε τα μοντέλα σας στην ταξινόμηση κειμένου.

Είναι απλό και εύκολο στη χρήση και ενσωματώνεται καλά με άλλα εργαλεία ενσωμάτωσης χωρίς κώδικα όπως το Zapier. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε απευθείας στην πλατφόρμα μέσω του API. Μετά από αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προκατασκευασμένους ταξινομητές ή να εκπαιδεύσετε τα δικά σας μοντέλα για την ταξινόμηση κειμένου.

Η τιμή του εργαλείου ξεκινά από 299 $/μήνα.

MakeML

Το MakeML είναι μια πλατφόρμα Machine Learning που βασίζεται σε MacOS. Ενώ η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Mac, μπορείτε να εκπαιδεύσετε το MakeML να δημιουργεί μοντέλα που εντοπίζουν και παρακολουθούν αντικείμενα σε φωτογραφίες και βίντεο.

Επιπλέον, διαθέτουν ένα χώρο αποθήκευσης δεδομένων για την προμήθεια των δεδομένων που χρειάζεστε για να εκπαιδεύσετε τα μοντέλα σας. Έχουν επίσης εκτεταμένα σεμινάρια για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα και να δημιουργείτε δείγματα εφαρμογών.

Χαρακτηριστικά

  • Η τιμολόγηση του MakeML είναι συγκριτικά χαμηλότερη σε σύγκριση με τις περισσότερες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης χωρίς κώδικα. Αυτό το καθιστά ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης που δεν απαιτεί πολλές οικονομικές δαπάνες.
  • Ο ιστότοπος διαθέτει πρόσθετους πόρους υποστήριξης που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη διαφήμιση σας καθοδηγεί όταν κολλάτε.
  • Έχουν ένα χώρο αποθήκευσης δεδομένων όπου μπορείτε να προμηθεύσετε δεδομένα που χρειάζεστε για να εκπαιδεύσετε τα μοντέλα σας χωρίς να χρειάζεται να συλλέξετε μόνοι σας τα δεδομένα. Τα δεδομένα καθαρίζονται επίσης για να είναι ιδανικό για προπόνηση.
  Προσθέστε το ίδιο στυλ επιπέδου σε ένα επίπεδο πολλές φορές στο Photoshop CC

Έχουν ένα ελεύθερο επίπεδο. το φθηνότερο πρόγραμμα premium είναι 4,53 $ το μήνα.

Προφανώς.αι

Προφανώς.ai είναι μια εύχρηστη πλατφόρμα για τη δημιουργία προγνωστικών μοντέλων. Επιπλέον, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για παλινδρόμηση και εργασία με δεδομένα χρονοσειρών.

Το Obviously.ai υποστηρίζει πολλούς αλγόριθμους για εκπαίδευση, αλλά επιλέγει αυτόματα τον καλύτερο με βάση την ακρίβεια. Το καλύτερο από όλα είναι ότι συχνά ολοκληρώνει τα μοντέλα εκπαίδευσης σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Χαρακτηριστικά

  • Είναι απίστευτα γρήγορο.
  • Διαθέτει καλούς πόρους, με σεμινάρια που σας δείχνουν πώς να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα.
  • Δοκιμάζει τα δεδομένα σας με διαφορετικούς αλγόριθμους και επιλέγει τον με την καλύτερη απόδοση, που σημαίνει ότι παίρνετε τον καλύτερο αλγόριθμο χωρίς να γνωρίζετε ποιος χρησιμοποιείται.
  • Παρέχει ένα REST API και μια διεπαφή βασισμένη στον ιστό για να κάνετε τις προβλέψεις σας μετά την εκπαίδευση του μοντέλου.

Έχει ένα δωρεάν πρόγραμμα με περιορισμένες δυνατότητες και προγράμματα premium, με το χαμηλότερο να ξεκινά από 399 $ το μήνα.

Σημασία των πλατφορμών τεχνητής νοημοσύνης χωρίς κώδικα

Το NoCode AI είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν AI για να αυτοματοποιούν τις διαδικασίες και, ως εκ τούτου, να κάνουν περισσότερα με λιγότερη δουλειά. Οι συνήθεις περιπτώσεις χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις περιλαμβάνουν:

  • Η δημιουργία chatbot με βάση το συναίσθημα μπορεί να προτείνει πόρους αυτοβοήθειας στους χρήστες. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να παρέχουν υποστήριξη πελατών χωρίς να χρειάζεται να απασχολούν προσωπικό υποστήριξης πελατών.
  • Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόβλεψη απάτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο και έτσι μπορεί να επισημάνει ύποπτες συναλλαγές.
  • Προτάσεις προϊόντων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για υπερπώληση και διασταυρούμενη πώληση προϊόντων για αύξηση των πωλήσεων.
  • Μπορείτε να προβλέψετε την εκτροπή των πελατών και να στείλετε προληπτικά προσφορές για να αποτρέψετε τους πελάτες να φύγουν.
  • Η αυτοματοποιημένη ταξινόμηση προϊόντων από εικόνες μπορεί να διευκολύνει τη συμπλήρωση σελίδων προϊόντων με δεδομένα.
  • Αντί να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ολόκληρη τη λίστα αλληλογραφίας σας, χρησιμοποιώντας συμπεριφορά του παρελθόντος, μπορείτε να προβλέψετε ποιοι πελάτες στη λίστα αλληλογραφίας σας είναι πιθανό να μετατρέψουν και να αγοράσουν προϊόντα και να εστιάσετε το μάρκετινγκ σε αυτούς.

Τελικά, το No Code AI επιτρέπει στις επιχειρήσεις να λαμβάνουν πιο έξυπνες αποφάσεις που βασίζονται σε δεδομένα, ενώ κατανοούν πολύπλοκες επιχειρηματικές καταστάσεις.

Σχέση μεταξύ No Code AI και Machine Learning

Οι περισσότερες καταστάσεις που συναντάμε μπορούν να μοντελοποιηθούν μαθηματικά ως σχέση μεταξύ εισροών και εξόδων. Ορισμένες καταστάσεις είναι απλές επειδή η σχέση μεταξύ των εισόδων και των εξόδων είναι καλά κατανοητή και, επομένως, μπορεί να προγραμματιστεί.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η σχέση δεν είναι καλά κατανοητή. Μπορεί να γνωρίζουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν την έξοδο και την πρόχειρη επίδρασή τους, αλλά όχι την ακριβή μαθηματική σχέση.

Στη Μηχανική Εκμάθηση, ο υπολογιστής προσπαθεί να βρει μια κατά προσέγγιση μαθηματική σχέση μεταξύ των εισόδων και των εξόδων. Κατά προσέγγιση επειδή προβλέπει εξόδους δεδομένων εισόδων με ακρίβεια αρκετά λογική για να χρησιμοποιηθούν πρακτικά.

  Πώς να αλλάξετε το χρώμα του πλέγματος διαφάνειας του Photoshop

Η Μηχανική Μάθηση είναι ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της Τεχνητής Νοημοσύνης και, κατ’ επέκταση, το No Code AI. Όλα τα εργαλεία No Code AI χρησιμοποιούν Machine Learning. Η Μηχανική Εκμάθηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκμάθηση και την πρόβλεψη γιατί οι πελάτες ανατρέπονται.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ταξινόμηση των κριτικών προϊόντων για να προσδιοριστεί ποια ομάδα πρέπει να διαβάσει την κριτική ως ανατροφοδότηση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των chatbots σχετικά με τις πιο κατάλληλες απαντήσεις που πρέπει να λάβετε όταν δίνετε σχόλια.

Πλεονεκτήματα του No Code AI

  • Το No Code AI δεν επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης χωρίς την καμπύλη εκμάθησης.
  • Η ροή εργασίας μπορεί να βελτιστοποιηθεί και να ενσωματωθεί εύκολα στα δεδομένα διοχέτευσης.
  • Τα διαχειριζόμενα σύνολα δεδομένων διευκολύνουν την προσθήκη νέων δεδομένων και τη συνεχή επανεκπαίδευση του μοντέλου.
  • Επιτρέπει τη χρήση μιας πλατφόρμας χωρίς διακομιστή, καθιστώντας ευκολότερη την κλίμακα.
  • Συχνά συνοδεύονται από επιλογές εκπαίδευσης μοντέλων που χρησιμοποιούν GPU στο cloud, επιτρέποντας μεγαλύτερη συνεργασία καθώς υπάρχει μια κοινή πλατφόρμα για όλα τα μέλη της ομάδας.

Τώρα, ας εξερευνήσουμε τα μειονεκτήματα του No Code AI.

Μειονεκτήματα του No Code AI

  • Οι περισσότερες πλατφόρμες είναι ακριβές.
  • Είναι δύσκολο να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο μοντέλο και να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένες παραμέτρους.
  • Ο περιορισμός ρυθμού για προβλέψεις και εκπαίδευση περιορίζει επίσης τη χρήση.

Στη συνέχεια, ελέγξτε μερικούς από τους καλύτερους πόρους για να μάθετε No Code AI.

Πόροι

Ο Οδηγός No-Code για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση

Αυτό το βιβλίο σας εισάγει στην τεχνητή νοημοσύνη και σας δίνει μια στοιχειώδη κατανόηση χωρίς να σας βάζει βαθιά στα ζιζάνια του προγραμματισμού.

Το βιβλίο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις διαφορές μεταξύ μηχανικής μάθησης, τεχνητής νοημοσύνης, βαθιάς μάθησης και νευρωνικών δικτύων.

Εισαγωγή στο μάθημα No Code/ Low Code

Στην Εισαγωγή στο No Code/Low Code από το Duke University, θα μάθετε πώς να εφαρμόζετε τις αρχές μηχανικής μηχανικής εκμάθησης σε έργα πραγματικού κόσμου χρησιμοποιώντας έννοιες υπολογιστικού νέφους και μηχανικής δεδομένων.

Θα αναπτύξετε εφαρμογές μηχανικής εκμάθησης χρησιμοποιώντας βέλτιστες πρακτικές ανάπτυξης λογισμικού και θα μάθετε να χρησιμοποιείτε την AutoML για πιο αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων.

AI για μάρκετινγκ (Χωρίς κωδικό)

Το μάθημα AI For Marketing (No-Code) από την Udemy καλύπτει τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στο μάρκετινγκ.

Περιλαμβάνει τη δημιουργία μοντέλων μηχανικής εκμάθησης χωρίς κώδικα για την πρόβλεψη της απόκλισης, των πωλήσεων και του μείγματος μάρκετινγκ, τμηματοποίηση πελατών και δημιουργία μοντέλων ομαδοποίησης για εξατομίκευση και χρήση υπολογιστικής όρασης και επεξεργασίας φυσικής γλώσσας για την πρόβλεψη των προτιμήσεων των καταναλωτών.

Σημείωση του συγγραφέα

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι χρήσιμη για τις περισσότερες επιχειρήσεις και το No Code κάνει την τεχνητή νοημοσύνη πιο προσιτή σε μη τεχνικούς διευθυντές επιχειρήσεων. Ωστόσο, η τιμή ορισμένων από αυτές τις πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης είναι περιοριστική. Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι αξιολογούν εάν αξίζει το κόστος.

Επίσης, η απλότητα αυτών των πλατφορμών έχει κόστος. Τα μοντέλα και οι διεργασίες δεν είναι τόσο προσαρμόσιμα και παραμετροποιήσιμα όσο αυτά που αναγράφονται στον κώδικα. Παρ ‘όλα αυτά, για μια αναδυόμενη βιομηχανία, το τοπίο No Code AI είναι εκπληκτικά πλούσιο και πιθανότατα θα αναπτυχθεί σύντομα.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε τις πλατφόρμες μηχανικής εκμάθησης χαμηλού κώδικα και χωρίς κώδικα.