Τι είναι οι φάκελοι Local, LocalLow και Roaming στα Windows 10

Εάν ανοίξετε το πλαίσιο εκτέλεσης στα Windows 10 και επικολλήσετε το %AppData% σε αυτό ή εάν ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων και επικολλήσετε το ίδιο πράγμα στη γραμμή τοποθεσίας, θα σας μεταφέρει σε έναν φάκελο που ονομάζεται AppData. Αυτός ο φάκελος υπάρχει σε έναν πολύ απλό φάκελο προφίλ χρήστη που έχει ρυθμιστεί σε υπολογιστή με Windows 10. Μέσα σε αυτό υπάρχουν πάντα τρεις φάκελοι. Local, LocalLow και Roaming. Αυτά τα ονόματα φακέλων δεν δίνουν πολλά, αλλά μέσα, θα βρείτε φακέλους για τις διάφορες εφαρμογές που εκτελείτε στο σύστημά σας.

Αυτοί οι φάκελοι σίγουρα δεν βρίσκονται εκεί που είναι εγκατεστημένες οι εφαρμογές. Εγκαθίστανται στο φάκελο Program Files στη μονάδα δίσκου των Windows, ώστε να αναρωτιέστε σε τι χρησιμεύουν.

Φάκελοι Local, LocalLow και Roaming

Για να ξεκινήσετε, γνωρίζετε ότι όλοι αυτοί οι φάκελοι δημιουργούνται από τα ίδια τα Windows. Ακόμα κι αν έχετε εγκατεστημένες μόνο εφαρμογές στο σύστημά σας, το άνοιγμα του φακέλου AppData θα αποκαλύψει αυτούς τους τρεις φακέλους κάτω από αυτόν. Οι υποφάκελοι που περιέχουν εξαρτώνται όλοι από τις εφαρμογές που εγκαθιστάτε. Το Chrome, για παράδειγμα, θα προσθέσει έναν φάκελο Google στην Περιαγωγή ενώ το iTunes θα προσθέσει έναν φάκελο Apple στο Local. Οι εφαρμογές που εγκαθιστάτε αποφασίζουν μόνες τους πού θα δημιουργήσουν τους φακέλους τους, αλλά η καθεμία έχει τον δικό της σκοπό.

  Έφτασε η τηλεόραση 8K. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε

Τοπικός

Να θυμάστε ότι αυτοί οι φάκελοι υπάρχουν στο προφίλ χρήστη των Windows. Οι εφαρμογές που δημιουργούν φακέλους στο Local και αποθηκεύουν δεδομένα εδώ σημαίνει ότι δεν θα φύγουν ποτέ από το σύστημά σας. Εάν επρόκειτο να εξαγάγετε το προφίλ χρήστη σας, οι εφαρμογές και τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο Τοπικό δεν θα ταιριάζουν με αυτό.

LocalLow

Το LocalLow είναι το ίδιο με το Local, ωστόσο, οι εφαρμογές που αποθηκεύουν δεδομένα εδώ το κάνουν επειδή δεν έχουν δικαιώματα πρόσβασης για αποθήκευση δεδομένων στο Local ή επειδή τα δεδομένα είναι τέτοιας φύσης που τα αρχεία για αυτό δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε Local ή Roaming. Εάν χρησιμοποιείτε φορητές εφαρμογές, ενδέχεται να δημιουργήσουν φακέλους εδώ, εάν δεν τους δημιουργήσουν στο Τοπικό. Η Adobe αποθηκεύει αρχεία σε αυτόν τον φάκελο καθώς και στους άλλους δύο φακέλους.

  Πώς να τραβήξετε φωτογραφίες που είναι πάντα στο επίκεντρο

Περιαγωγή

Όλοι οι φάκελοι σε αυτόν τον φάκελο μπορούν να συγχρονιστούν σε έναν διακομιστή και μπορούν να αντιγραφούν μεταξύ υπολογιστών για να μετακινήσετε το προφίλ χρήστη σας. Οι εφαρμογές που δημιουργούν φακέλους και αποθηκεύουν αρχεία εδώ, όπως το Chrome, το κάνουν επειδή πρέπει να το συγχρονίσουν σε μια υπηρεσία ιστού ή επειδή τα δεδομένα που δημιουργούν είναι της φύσης που μπορούν να συγχρονιστούν. Το Chrome αποθηκεύει το προφίλ χρήστη σας εδώ, μεταξύ άλλων.

Μια εφαρμογή μπορεί να δημιουργήσει φακέλους και στους τρεις αυτούς φακέλους και θα αποθηκεύσει διαφορετικά αρχεία σε κάθε έναν. Το Adobe είναι ένα παράδειγμα αυτού, αλλά η Microsoft δημιουργεί και αποθηκεύει μερικά αρχεία Windows σε κάθε έναν από αυτούς τους φακέλους. Η παραβίασή τους μπορεί να προκαλέσει κάποια απώλεια δεδομένων, π.χ., μπορεί να διαγράψετε κατά λάθος τον σελιδοδείκτη σας από το πρόγραμμα περιήγησής σας, αλλά τίποτα δεν έχει τη δυνατότητα να υποβαθμίσει το σύστημά σας.

  ✨ Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Emoji στα ονόματα αρχείων στα Windows 10