Τα 5 καλύτερα εργαλεία επεξεργασίας ετικετών MP3 για Linux

Οι υπηρεσίες ροής μουσικής είναι όλο και πιο δημοφιλείς, ακόμη και με χρήστες Linux. Παρόλα αυτά, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν να εγκαταλείψουν τις εφαρμογές ροής υπέρ μιας τοπικής βιβλιοθήκης αρχείων μουσικής. Η ύπαρξη τοπικού αντιγράφου ασφαλείας είναι μια αξιοπρεπής λύση και επιτρέπει στους χρήστες να ακούν ό,τι θέλουν, και όχι μόνο αυτά που έχει επίσημα χορηγήσει η εφαρμογή.

Εάν πρόκειται να ακολουθήσετε την τοπική διαδρομή αρχείων στο Linux, είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρήσετε τα αρχεία μουσικής MP3 σε τάξη με τις σωστές ετικέτες μουσικής. Η αποτυχία προσθήκης των σωστών ετικετών θα μπερδέψει το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής σας και θα κάνει πολύ δύσκολο να βρείτε μουσική για να απολαύσετε.

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τις ετικέτες μουσικής σε τάξη είναι να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή ετικετών ID3. Αυτά τα προγράμματα επιτρέπουν στο χρήστη να επεξεργάζεται γρήγορα τα μεταδεδομένα οποιουδήποτε δεδομένου αρχείου μουσικής για να προσθέσει πληροφορίες καλλιτέχνη. Δεν είστε σίγουροι ποιο πρόγραμμα επεξεργασίας ετικετών να χρησιμοποιήσετε στο Linux; Σας καλύψαμε! Εδώ είναι τα πέντε καλύτερα εργαλεία επεξεργασίας ετικετών MP3 για Linux!

1. MusicBrainz Picard

MusicBrainz Picard είναι μια εφαρμογή προσθήκης ετικετών μουσικής ανοιχτού κώδικα, «επόμενης γενιάς» που μπορεί έξυπνα να σαρώσει και να εφαρμόσει δεδομένα σε αρχεία μουσικής ελέγχοντάς τα σε μια βάση δεδομένων (οι χρήστες μπορούν επίσης να προσθέσουν πληροφορίες ετικετών με μη αυτόματο τρόπο).

Το πρόγραμμα είναι αγαπημένο για τους χρήστες Linux, καθώς έχει μια εύκολη στην πλοήγηση διεπαφή χρήστη και μπορεί όχι μόνο να προσθέσει ετικέτες στα αρχεία μουσικής αλλά και να οργανώσει αυτόματα τα δεδομένα που επεξεργάζεται σε εύχρηστους φακέλους.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το MusicBrainz Picard μπορεί να επεξεργαστεί και να διαβάσει πολλούς διαφορετικούς τύπους αρχείων ήχου, όπως AAC, MP3, Ogg, Opus, WAV και άλλα.
Χρησιμοποιεί την τεχνολογία AcpistID για να αναλύει και να ανιχνεύει τις σωστές ετικέτες για κάθε δεδομένο αρχείο μουσικής. Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί, ακόμα κι αν το αρχείο μουσικής δεν έχει καθόλου δεδομένα ετικέτας.
Μπορεί να βρει πληροφορίες ετικετών για ολόκληρα άλμπουμ, αντί για ένα κομμάτι τη φορά.
Διαθέτει υποστήριξη για προσθήκες τρίτων, επιτρέποντας στους χρήστες να προσθέτουν λειτουργίες που δεν είναι ήδη μέρος του MusicBrainz.
Η υποστήριξη για HiDPI διασφαλίζει ότι το MusicBrainz φαίνεται καλό ακόμα και στις πιο πρόσφατες οθόνες υψηλής τεχνολογίας.
Το MusicBrainz Picard μπορεί να επεξεργάζεται εύκολα τις ετικέτες σε αρχεία πολυμέσων, ακόμα κι αν βρίσκονται σε απομακρυσμένο σύστημα αρχείων (όπως ένας οικιακός διακομιστής Linux).

  Τα 5 καλύτερα Docks για χρήση σε Linux

2. Τελειοποίηση

Ωραία είναι ένα εμπορικά διαθέσιμο εργαλείο αυτόματης επεξεργασίας ετικετών MP3 για Linux, Windows και Mac. Είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση και έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει την κουραστική προσθήκη πληροφοριών σε αρχεία μουσικής.

Αν και το Finetune δεν είναι το πρώτο εργαλείο “αυτόματης” προσθήκης ετικετών στο Linux, είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς είναι cross-platform, που σημαίνει ότι οι χρήστες θα απολαμβάνουν την ίδια εμπειρία σε όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Πλήρως αυτόματη και απαιτεί ελάχιστη αλληλεπίδραση με τον χρήστη.
Το Finetune μπορεί να διαβάζει και να γράφει σε όλες τις δημοφιλείς μορφές αρχείων μουσικής.
Χρησιμοποιεί το AcoustID για να αποτυπώνει τη μουσική σας και να αναγνωρίζει τις σωστές πληροφορίες, αντί να κάνει απλώς την καλύτερη εικασία.
Εκτός από τη δυνατότητα προσθήκης των σωστών ετικετών “καλλιτέχνη”, το Finetune μπορεί επίσης να προσθέσει ετικέτες συνθέτη και ερμηνευτή, καθιστώντας το πρόγραμμα ιδανικό για σάρωση κλασικής μουσικής.

3. EasyTAG

EasyTAG είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ετικετών ID3 για Linux που ειδικεύεται στο να παρέχει στους χρήστες τον απόλυτο έλεγχο για την επεξεργασία ετικετών, αντί να προσθέτει δεδομένα μόνο μέσω ενός συστήματος αυτόματης σάρωσης.

  Πώς να ρυθμίσετε έναν πίνακα ελέγχου διακομιστή Linux με το Linux Dash

Αυτό το πρόγραμμα είναι ισχυρό και έχει δεκάδες δυνατότητες επεξεργασίας. Είναι η ιδανική επιλογή για όσους σε Linux ενδιαφέρονται να προσθέτουν πληροφορίες πολυμέσων με μη αυτόματο τρόπο.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το EasyTAG μπορεί να διαβάσει/εγγράψει μεταδεδομένα σε δεκάδες διαφορετικούς τύπους αρχείων ήχου όπως MP3, FLAC, Ogg Vorbis, AAC και άλλα.
Επιτρέπει στους χρήστες να επισυνάψουν μη αυτόματα εξώφυλλο άλμπουμ σε μεμονωμένα κομμάτια ή άλμπουμ.
Εκτός από τη διαχείριση μεταδεδομένων αρχείων, το EasyTAG μπορεί να μετονομάσει και να διαχειριστεί ονόματα αρχείων και φακέλων μουσικής.
Διαθέτει μια εξαιρετική δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης που κάνει την εισαγωγή των ίδιων πληροφοριών ξανά και ξανά πολύ πιο γρήγορη.
Παρόλο που το EasyTAG προορίζεται κυρίως για χειροκίνητη επεξεργασία ετικετών πολυμέσων, μπορεί επίσης να σαρώσει και να προσθέσει δεδομένα αυτόματα από βάσεις δεδομένων όπως το FreeDB και το GnuDB.

4. Puddletag

Puddletag είναι ένα εργαλείο επεξεργασίας ετικετών ήχου ανοιχτού κώδικα που αντλεί τεράστια έμπνευση από το εργαλείο των Windows “MP3tag” και διαθέτει ισοδύναμα χαρακτηριστικά.

Το εργαλείο προορίζεται κυρίως για χειροκίνητη επεξεργασία αρχείων πολυμέσων σε υπολογιστικό φύλλο, αν και είναι επίσης δυνατή η σάρωση αρχείων πολυμέσων σε βάσεις δεδομένων διαδικτυακών κομματιών.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Αυτήν τη στιγμή είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση στο Linux για όσους έχουν μεταβεί στο Linux από τα Windows και έχουν χρησιμοποιήσει το MP3tag για την επεξεργασία αρχείων μουσικής.
Το Puddletag υποστηρίζει όλες τις δημοφιλείς μορφές ήχου.
Η διεπαφή χρήστη είναι τροποποιήσιμη και οι χρήστες μπορούν να την τροποποιήσουν ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις δικές τους ανάγκες.
Το Puddletag επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν εξώφυλλο άλμπουμ σε μεμονωμένα κομμάτια ή μαζικά επιλέγοντας πολλά στοιχεία ταυτόχρονα.
Η λειτουργία “προεπισκόπηση” επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν τις αλλαγές που έγιναν σε αρχεία μουσικής πριν τα αποθηκεύσουν.

  Πώς να δημιουργήσετε κωδικούς ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων σε Linux με τον Επαληθευτή

5. Παιδί3

Παιδί 3 είναι ένα εργαλείο επεξεργασίας ετικετών μουσικής για Linux. Χρησιμοποιεί το πλαίσιο Qt και είναι ανοιχτού κώδικα. Όπως οι περισσότεροι συντάκτες, το Kid3 μπορεί να λειτουργήσει με όλες τις δημοφιλείς μορφές αρχείων πολυμέσων, επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν πληροφορίες σε αρχεία από διάφορες διαδικτυακές πηγές (Amazon και άλλες) και μπορεί να χειρίζεται λίστες αναπαραγωγής.

Το Kid3 είναι ένα χρήσιμο εργαλείο επεξεργασίας ετικετών για όσους τους αρέσει η ιδέα της μη αυτόματης προσθήκης ετικετών σε πράγματα, αλλά θα ήθελαν επίσης αυτόματες λειτουργίες όπως η περιήγηση για εξώφυλλο, η αυτόματη προσθήκη ετικετών κ.λπ.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το Kid3 μπορεί να εισάγει δεδομένα για χρήση με ετικέτες μουσικής από πολλά διαφορετικά μέρη. Οι πηγές πληροφοριών περιλαμβάνουν το Amazon, το Discogs, το Gnu DB, το MusicBrainz και άλλα.
Το Kid3 επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν, να αποθηκεύουν και να τροποποιούν αρχεία playlist, εκτός από την επεξεργασία μεταδεδομένων μουσικής.
Το εργαλείο μπορεί να σαρώσει ονόματα αρχείων και να τα χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει ετικέτες ID3.
Οι χρήστες μπορούν να εξάγουν υπάρχουσες ετικέτες ID3 ως αρχείο CSV, αρχείο HTML, XML και πολλές άλλες μορφές.
Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία “αυτόματη εργασία” για να κάνουν τις επαναλαμβανόμενες εργασίες πιο διαχειρίσιμες.

συμπέρασμα

Η παρακολούθηση των μεταδεδομένων του αρχείου μουσικής σας είναι η διαφορά μεταξύ μιας καλής μουσικής βιβλιοθήκης και μιας άθλιας μουσικής βιβλιοθήκης. Χωρίς τις σωστές πληροφορίες στα αρχεία μουσικής, ακόμη και οι καλύτερες συσκευές αναπαραγωγής μουσικής που έχει να προσφέρει το Linux δεν θα μπορούν να προσφέρουν μια καλή εμπειρία περιήγησης.

Πριν από πολύ καιρό, η κατοχή αρχείων μουσικής με τις σωστές πληροφορίες απαιτούσε μεγάλη προσπάθεια στο Linux. Ευτυχώς, με σύγχρονους συντάκτες όπως αυτοί σε αυτήν τη λίστα, είναι πιο εύκολο από ποτέ να κρατάτε τα πάντα οργανωμένα.